Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

Ar apņēmību vien par maz

Neesot labākajā sportiskajā formā, ATP līmenī par titulu cīnīties ir teju neiespējami. Pagājušajā nedēļā Maskavā par to lieku reizi pārliecinājās Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis, kurš, pleca traumas un sezonas beigu nogurdināts, pusfinālā piekāpās spānim Roberto Bautistam Agutam. «Šobrīd sāp viss,» Gulbis norādīja uz tenisistiem tik pazīstamu situāciju sezonas beigās. Šonedēļ viņš piedalīsies Bāzeles ATP 500 sērijas turnīrā, savukārt par dalību pēc tam paredzētajā Parīzes ATP Masters viņš vēl neesot izlēmis.

Pleca traumas dēļ pēc Āzijā notikušajiem turnīriem Gulbim (13. pasaules rangā) īsti neizdevās pienācīgi patrenēties, tāpēc nepārsteidza, ka visas trīs spēles Maskavā viņam izvērtās sarežģītas. Pirmajās divās pret spāni Danielu Himeno-Traveru (112.) un itālieti Andreasu Sepi (49.) nācās izspēlēt trīs taibreikus, bet pusfinālā pret Bautistu Agutu (16.) pretinieks darbojās pārliecinošāk un pelnīti izcīnīja ceļazīmi uz finālu. Pēc zaudējuma Gulbis atklāja, ka sliktās sportiskās formas dēļ nemaz nebūtu piedalījies Maskavas turnīrā, ja gada sākumā to nebūtu apsolījis: «Spēlētu tikai gada pēdējā turnīrā Parīzē. Šobrīd startēt Maskavā man bija ļoti grūti.»

Ceturtdaļfinālā pret Sepi pēc uzvaras pirmā seta taibreikā Gulbis neveiksmīgi nospēlēja otrā seta galotni, kurā ļāva pretiniekam negaidīti vienkārši panākt izlīdzinājumu. «Trešais sets bija ļoti smags, jo viņš bija sajutis serves uzņemšanas ritmu. Nepalīdzēja arī tas, ka bumbas nolietojās, kas vēl vairāk apgrūtināja punktu gūšanu servējot. Spēlējot taibreikā, pieliku ātrumā un piespiedu sevi aizmirst par plecu - spēlēju caur sāpēm. Izdevās nospēlēt agresīvāk un uzvarēt,» Gulbis īsumā rezumēja izšķirošā seta gaitu.

Cīņā par vietu finālā Gulbi gaidīja Bautista Aguts, ar kuru kopš pagājušā gada Sanktpēterburgas turnīra sportists laiku pa laikam intervijās apmainījās ironiskām frāzēm. Toreiz spānis, cenšoties lauzt sev neveiksmīgās cīņas gaitu, ar tiesnesi bieži vien strīdējies par it kā neatbilstošajiem Gulbja sporta apaviem, par ko Ernests pēc spēles konkurentu nodēvēja par «izlutinātu princesi». Zīmīgi, ka kopš šīs saķeršanās abi gada laikā tikās jau trešo reizi. «Viņš ir mans vecs draugs,» smejoties pirms spēles atklāja Gulbis. «Viņš vienmēr ir par kaut ko aizvainots, kad jāspēlē pret mani. Nezinu, kāpēc.» Bautista Aguts gan šoreiz pirms cīņas neielaidās šāda veida diskusijās, savukārt kortā par latvieti bija pārāks, sasniedzot savu ceturto ATP turnīru finālu karjerā.

Sasniedzot pusfinālu, Gulbis Kremļa kausā aizstāvēja visus 90 pērn par līdzīgu sasniegumu Stokholmā nopelnītos punktus. Pasaules rangā viņš joprojām saglabās stabilu 13. pozīciju. Šonedēļ Bāzelē viņš izlikts ar sesto numuru, un pirmajā kārtā latvietim pretī stāsies 17 gadu vecais horvāts Borna Čoričs, kurš pasaules rangā jau ieņem 122. vietu un turnīrā startē ar ielūgumu. Iepriekš Bāzelē Gulbis pamatturnīrā startējis tikai vienu reizi, kad 2010. gadā pirmajā kārtā ar 4:6, 2:6 piekāpās slavenajam serbam Novākam Džokovičam. Pirms diviem gadiem Ernestam Šveicē bija sevi jāpierāda kvalifikācijā, kas viņam bija neveiksmīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Teniss

Maskavas ATP 250 sērijas turnīrs
Ceturtdaļfināls: E. Gulbis (Latvija) - A. Sepi (Itālija) 7:6 (8:6), 4:6, 7:6 (7:3)
Pusfināls: R. Bautista Aguts (Spānija) - E. Gulbis (Latvija) 6:4, 6:4
Fināls: M. Čiličs (Horvātija) - R. Bautista Aguts (Spānija) 6:4, 6:4

20.X sākas Bāzeles ATP 500 sērijas turnīrs
27.X sākas Parīzes ATP Masters turnīrs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?