Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

Atgūst medaļu garšu

Sāpīgajam zaudējumam finālā nevajadzētu aizēnot gandarījumu par atgriešanos starp pašiem labākajiem. Pludmales volejbola Pasaules kausa Grand Slam Polijas mazpilsētā Stare Jablonkos Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs pirmo reizi pēdējo divarpus mēnešu laikā izcīnīja godalgas. Sezonas ranga līderi vienīgo zaudējumu piedzīvoja finālā, kurā ar 1-2 piekāpās brazīliešiem Pedru un Alvaru.

Brazīlijā turpinās duetu izmaiņas, no kurām svaigākā ir leģendāro Emanuela un Rikardu atkalapvienošanās. Uz vienu roku metušies arī viņu līdzšinējie pārinieki, kuri savā pirmajā turnīrā palika nepārspēti.

Latvijas vadošais duets augstākā līmeņa turnīros pie godalgām nebija ticis kopš Eiropas čempionāta jūnija sākumā. Var piekrist, ka sportiskās formas bedre pēc sezonas sākumā notikušā tik augsta līmeņa turnīra bija paredzama, un līderpozīcijas saglabāšana sezonas rangā apliecināja, ka Samoilovs un Šmēdiņš turpat vien aiz medaļniekiem katrā turnīrā arī paliek, taču ieilgušais «sausuma» periods varēja darīt bažīgus. Ja ne pašus sportistus, tad viņu atbalstītājus noteikti. Tāpēc arī priecē, ka pēdējos divos Grand Slam turnīros Klāgenfurtē un Stare Jablonkos izdevās sasniegt vismaz pusfinālu un šoreiz arī iekļūt finālā.

Viena no šīs sezonas īpatnībām bija Latvijas dueta regulārie zaudējumi laukuma saimniekiem. Tā bija Eiropas čempionāta finālā pret itāļiem Nikolai un Lupo, Maskavas Grand Slam ceturtdaļfinālā pret krieviem Semjonovu un Krasiļņikovu un arī Longbīčas turnīra ceturtdaļfinālā pret amerikāņiem Rodžersu un Bruneru. Prasmi tomēr tikt galā ar mājinieku atbalstītāju radīto spiedienu Šmēdiņš un Samoilovs pierādīja, turnīra gaitā pieveicot visus trīs Polijas duetus. Šeit gan jāpiebilst, ka poļu faniem brangu pretsparu deva kuplais Latvijas līdzjutēju pūlis, jo Stare Jablonki ir mums ģeogrāfiski tuvākais Pasaules kausa posms.

Diemžēl daudzajiem līdzjutējiem bija tikai viens duets, ko atbalstīt pamatturnīrā; pēdējos gados tā nebūt nav ierasta prakse. Kvalifikācijas barjeru nepārvarēja ne Ruslans Sorokins un Edvarts Buivids, ne Haralds Regža un Armands Āboliņš. Latvijas otrais spēcīgākais duets Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs dažādu apsvērumu dēļ uz Poliju izlēma nedoties.

Pasaules kausa kalendārā ieplānota mēnesi ilga pauze. 23. septembrī paredzēts Sanpaulu Grand Slam turnīrs Brazīlijā, sezonas beigās būs vairāki Open līmeņa turnīri ārpus Eiropas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bīčvolejbols

Stare Jablonki Grand Slam
Fināls: Pedru/Alvaru (Brazīlija) - Samoilovs/Šmēdiņš 2-1 (15:21, 21:17, 15:12); Pusfināls: Samoilovs/Šmēdiņš - Doplers/Horsts (Austrija) 2-0 (22:20, 21:17); Ceturtdaļfināls: Samoilovs/Šmēdiņš - Kadziola/Šalankjevičs (Polija) 2-0 (21:14, 21:19)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?