Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Atrod darbu, ietaupa laiku un naudu

«Atvedām mājās un pāris dienu laikā ievilkām arī internetu, jo kas gan ir dators bez interneta?! Mums jau bija fiksētā telefonlīnija, tā ka to bija viegli izdarīt,» saka Inese Štelte. Lattelecom akcijā 1+1=90 iegūtais dators un operatīvi noorganizētā piekļuve virtuālajam tīmeklim nāca īstajā laikā un īstajā vietā - drīz vien Ineses vīram Kristapam internetā izdevās atrast ilgi meklēto darbu. Kristaps strādā arī dienā, kad viesojamies Svētes pagastā netālu no Jelgavas, un mūs sagaida Inese kopā ar bērniem Santu, Amandu un mazo Kristu Kristianu.

Par Šteltu ģimeni akcijai uzrakstīja Kristapa mamma Ingrīda. Pašus arī par to informējusi un mudinājusi aicināt draugus aktīvi balsot. «To arī cītīgi darījām,» smaida Inese. «Kad uzzinājām, ka esam datoru ieguvuši, bija šoks un pārsteigums, visi bijām ļoti priecīgi.» Iepriekš, kad ievajadzējies datoru, staigājuši uz tuvējo bibliotēku vai pie draugiem, meitas iegriezušās Svētes pamatskolas datorklasē. Taču visur jāstāv garās rindās un, piemēram, bibliotēka katram datorkārotājam var atvēlēt tikai pusstundu. Tagad par to vairs nav jāuztraucas. Inese stāsta, ka vecākajai meitai 7.klases skolniecei Santai dators ir īpaši noderīgs, jo skolotāji nereti uzdod informāciju meklēt tieši internetā, bet par skolas darbiem, kas rakstīti ar roku, nevis datordrukā, pat draudot zemāka atzīme. Jaunāko meitu Amandu pagaidām vairāk saista spēlītes un draugi. Šad tad arī mazais Krists Kristians prot saspiest tādas podziņas, ka vecākiem pēc tam jāskrien pie draugiem, kas datorlietas pārzina labāk, - lai glābj.

Liels prieks Inesei ir par to, ka internets ļāvis Kristapam atrast darbu. «Viņš pēc profesijas ir lauku māju amatnieks, bet daudzus gadus strādājis par traktoristu uz frontāliem iekrāvējiem. Tagad jau celtniecībā grūti iet, bet palaimējās atrast darbiņu mazliet tālāk uz Zaļenieku pusi pie vieniem zemniekiem,» Inese stāsta. Kristaps protot mūrēt arī kamīnus un krāsnis, bet sirdslieta tā īsti neesot - ja vajag, tad gan uztaisīs.

Darbu čakli meklē arī pati Inese, jo mazais puika jau paaudzies. Senāk bijusi auklīte bērnudārzā, līdz palikusi bez darba. Pagaidām ar jaunas darbavietas meklēšanu nesokas diez cik spīdoši, bet Inese nezaudē cerību. Viņai patīk daiļdārzniecība. Tā kā mājās patlaban norit remonts, atklājusi, ka labprāt varētu darīt arī nelielus ar būvniecību saistītus darbiņus. «Meklēšu, skatīšos,» Inese ir apņēmīga. Esot doma atrast iespējas pamācīties, bet «vēl neesmu saņēmusies, jo datoru vēl tikai pamazām apgūstu». Gluži iesācēji Šteltu ģimene datorlietās gan neesot, Inese izgājusi īsus bezdarbniekiem piedāvātus datorkursus, bet datorprasmes turpina apgūt saviem spēkiem. Tā tomēr ir lieta, kas atvieglo ikdienu. «Visus rēķinus tagad maksāju internetā, un vairs nav par katru rēķinu jāatdod lieks lats. Arī vairs nav jāzvana 1188: tiklīdz mamma ieminas, ka vajadzētu ko noskaidrot, es saku - pagaidi - un internetā visu viens divi apskatos,» Inese priecājas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?