Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Atsēja maisu pēdējā brīdī

Labs nāk ar gaidīšanu. UEFA Čempionu līgā vistitulētākais futbola klubs Madrides Real nebija ieguvis Eiropas nozīmīgāko klubu trofeju divpadsmit gadu, liekot faniem, spēlētājiem, treneriem un vadībai pamatīgi noilgoties pēc desmitā triumfa Čempionu līgā. Mērķa īstenošanai šajos 12 gados spēlētāju iegādei vien tika iztērēts vairāk nekā miljards eiro, un arī ar to 93 minūtes sestdienas finālmačā Portugālē bija par maz.

Kompensācijas laikā kluba ilggadējais aizsargs Serhio Ramoss panāca izlīdzinājumu 1:1, bet papildlaikā «karaliskais» klubs iedzina vēl trīs naglas morāli un fiziski sagrautā pretinieka Madrides Atletico zārkā.

«Manā pirmajā darba dienā klubā, kad iegāju Santiago Bernabeu trofeju istabā, teicu prezidentam, ka viena kausa trūkst un ka to mums vajadzētu mēģināt iegūt šosezon. Un mums tas izdevās,» pēc uzvaras ar gandarījumu un lepnumu atklāja Real galvenais treneris Karlo Ančeloti. Viņš kļuva tikai par otro treneri turnīra vēsturē, kas tajā triumfējis trīsreiz.

Pretēji pirms spēles izteiktajām prognozēm par Djegu Koštas nespēju palīdzēt Atletico savainojuma dēļ, Spānijas izlases kandidāts tomēr devās sākumsastāvā. Taču tika nomainīts jau pēc astoņām spēlētām minūtēm. Ne tāpēc, ka ciestu kādā sadursmē, bet vienkārši tāpēc, ka tika sūtīts laukumā, lai gan vēl pilnībā nebija atlabis no savainojuma. «Tā ir mana atbildība likt viņam spēlēt, un es droši vien kļūdījos, jo nācās viņu nomainīt tik agri,» pēc spēles atzina Atletico treneris Djegu Simeone.

Šāds trenera lēmums galu galā viņam un visai komandai dārgi maksāja. Papildlaika pašā sākumā labās malas aizsargs Huanfrans guva nopietnu savainojumu, taču Atletico jau bija izmantojusi visas trīs atļautās spēlētāju maiņas. Aizsargs gan izrādīja drosmi un pašaizliedzīgi nospēlēja maču līdz galam, bet - spēcīgi klibojot. Real to izmantoja par visiem simts, lauvas tiesu uzbrukumu virzot tieši pa malu, kurā bija jāspēlē Huanfranam. Un tieši tajā flangā arī tika izveidoti visi trīs vārtu guvumi.

Līdz tam gan spēles scenārijs aizritēja pēc Atletico plāna. Pirmajā puslaikā urugvajietis Djego Godins pēc stūra sitiena pārspēja izgājienā kļūdījušos Real kapteini Ikeru Kasiljasu. Rezultāts ilgi palika 1:0. Real piederēja liels teritoriāls pārsvars, taču pie bīstamām vārtu gūšanas iespējām izdevās tikt reti. Spožākās zvaigznes Krištianu Ronaldu un Garets Beils palika ēnā. Abu lielākais trumpis ir ātrums, taču Real pārsvars un Atletico blīvie aizsardzības vaļņi laupīja viņiem vietu, kur ieskrieties. Tādas iespējas gan bija centra pussargam Anhelam di Marijam, kurš regulāri iznira no laukuma dziļuma un ar savu ātrumu sagādāja daudz raižu pretiniekiem. Ne velti tieši viņš tika atzīts par spēles vērtīgāko spēlētāju. «Es tiešām Lisabonā jutos kā mājās. Es šajā stadionā biju paveicis daudz varenu lietu, kuras palīdzēja man nonākt Real, tāpēc bija patīkami šeit atgriezties un spēlēt,» Anhels di Marija atsauca atmiņā trīs gadus Benfica kreklā.

Pa vārtiem šajā spēlē guva arī visu laiku dārgākais futbolists Garets Beils, kā arī otrs dārgākais - Krištianu Ronaldu. Tie portugālim šajā sezonā Čempionu līgā bija 17. vārti, kas ir jauns turnīra rekords un, domājams, tik drīz netiks pārspēts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Real 4
Atletico 1

(0:1, 1:0; 3:0)
UEFA Čempionu līgas fināls Lisabonā
Vārti: Ramoss 90., Beils 110., Marselu 118., Ronaldu (11 m) 120. - Godins 36.
Brīdinājumi: Ramoss 27., Kedira 45., Marselu 118., Ronaldu 120., Varāns 120. - Rauls Garsija 27., Miranda 53., Vilja 72., Huanfrans 74., Koke 86., Gabi 100., Godins 120.
Noraidījumi: -
Galv. tiesnesis: Bjerns Kujpers (Nīderlande)
Skatītāji: 61 976

Real 4
Atletico 1

Vistitulētākie Čempionu līgas klubi
Madrides Real - 10 reižu (pēdējoreiz 2014. gadā)
AC Milan - 7 (2007)
Bayern - 5 (2013)
Liverpool - 5 (2005)
Barcelona - 4 (2011)
Ajax - 4 (1995)
Mančestras United - 3 (2008)
Milānas Inter - 3 (2010)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?