Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Atveda iekārtas, mācīja pārdevējas un pazuda

Uzņēmuma Latvijas pasts izsludinātais pilotprojekts, piecās vietās Latvijā piedāvājot pakalpojumus veikalos un benzīna uzpildes stacijās, nenotiek tik gludi, kā plānots. Bauskas novada Bērsteles veikalā Līdumnieki pat noņemts uzraksts, ka tur tiek sniegti pasta pakalpojumi. Latvijas pasts gan apgalvo, ka pilotprojekts turpinās un pakalpojumi tiek sniegti visās piecās plānotajās vietās, tikai ar secinājumiem esot jāpagaida.

«Iesākām, pasts ieveda aparatūru, iekārtoja vietu, apmācīja divas pārdevējas pieņemt sīkpakas, iedeva pat sertifikātus. Teica, ka vēlāk brauks mācīt to, ko pirmajā reizē neiemācīja. Atvadījāmies ar vārdiem - uz redzēšanos līdz aprīļa vidum! Tā arī neviens nav atbraucis, nav arī zvanījuši, mēs neko nezinām,» stāsta veikala vadītāja Svetlana Vaitkevičus. Šobrīd visi iedzīvotāji Bērstelē turpina apmeklēt esošo pasta nodaļu, kas vēl ir atvērta, taču tai ir ļoti īss darbalaiks - iedzīvotājus apkalpo četras reizes nedēļā, darbdienās no plkst. 9.00 līdz 12.30, sestdienās tikai līdz 12, piektdienās nodaļa ir slēgta. Veikals varētu nodrošināt pakalpojumu sniegšanu no astoņiem rītā līdz astoņiem vakarā katru dienu, taču, kamēr pasts turpina darbu, ir skaidrs, ka uz veikalu ies retais. «Mēs piekritām projektam cerībā piesaistīt jaunus klientus, bet iedzīvotājus interesē iespēja veikt maksājumus par elektrību un tālruni, taču to pie mums nav plānots darīt. Ja pasta nodaļu slēgs, vienīgā iespēja būs tikai maksāt internetā,» atzina S. Vaitkevičus. Pasts veikalam nodos tiesības pieņemt un izsniegt vēstules un pakas, kā arī noformēt preses izdevumu abonēšanu.

Pagaidām ar paku vai vēstuli nav jēgas doties arī uz citu pilotprojekta vietu - a/s Virši degvielas uzpildes staciju Amatas novada Ģikšos. «Projekts ir attīstības stadijā - darbiniekiem ir notikušas pirmās mācības, ir uzstādītas datorsistēmas, bet pakalpojumu kā tādu mēs nesniedzam,» norādīja a/s Virši komercdirektors Ilgvars Zuzulis. Taču ar Latvijas pastu kontakti tiekot uzturēti, tikai pašlaik esot jāgaida, kad pasts būs gatavs projektu turpināt. Laiks, kad tas varētu notikt, joprojām nav zināms. «Gribam, lai vairāk nāk cilvēki, ir lielāks apgrozījums. Laukos sniedzam arī citus pakalpojumus, piemēram, tajās vietās, kur nav bankomātu, no SEB bankas kartēm izsniedzam nelielas naudas summas,» par ieinteresētību pilotprojektā izteicās I. Zuzulis.

Latvijas pasta sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Tērauda apgalvoja, ka pilotprojekts joprojām turpinās un notiek reāla pakalpojumu pārbaude ar klientiem. Pakalpojumi tiekot testēti, bet reālā darbība sāksies tikai pēc pilotprojekta beigām. Darbība gan ir lēnāka un process ilgstošāks, nekā sākumā likās. Sākumā bija plānots rezultātus apkopot aprīlī, tagad konkrēti termiņi netiek nosaukti, arī citi sadarbības partneri netiek meklēti - to darīšot tikai pēc tam, kad šis pilotprojekts būs noslēdzies.

Sākot pilotprojektu, tika prognozēts, ka šogad un nākamgad Latvijas pasts varētu noslēgt 238 sadarbības līgumus ar veikaliem, bibliotēkām un degvielas uzpildes stacijām visā Latvijā. Patlaban pasta pārstāve neizteicās, vai šis plāns varētu būt reāli izpildāms. Sadarbības modelis ar komersantiem bija izvēlēts, atsakoties no Pasta bankas projekta un laužot sadarbības līgumu ar SIA Mono.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?