Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Bratislavā vēl nebūs optimālā sastāva

Pēdējā pārbaudes turnīrā pirms pasaules čempionāta Latvijas hokeja izlases sastāvs būs pietuvināts optimālajam, taču pietrūks dažu vadošo spēlētāju. Latvijas hokejisti ceturtdien Bratislavā spēlēs ar Slovākiju (pulksten 20 pēc Latvijas laika), bet piektdien (18.00) - ar Norvēģiju. Tiešraides LTV7.

Otrdien Ozolniekos izlases rindas papildināja tikai viens no diviem plānotajiem uzbrucējiem - no NHL kluba Bufalo Sabres atbraukušais Zemgus Girgensons. Šveicē sezonu beigušajam Ronaldam Ķēniņam ir paaugstināta temperatūra, tāpēc viņš netrenējās un nedosies arī uz Brastislavas turnīru. Paliekot ārpus sastāva Ķēniņam un dodot atpūtu vēl vienam stabilam pamatsastāva uzbrucējam Miķelim Rēdliham, Bratislavā nebūs iespējas iegūt pilnīgu priekšstatu par plānotajiem trijniekiem priekšējā līnijā.

M. Rēdliham paliekot Rīgā, ir izjaukta pret Franciju radošu un produktīvu hokeju spēlējošā maiņa: M. Rēdlihs - Kaspars Daugaviņš - Miks Indrašis. Malējā uzbrucēja M. Rēdliha vietu ir ieņēmis Girgensons. Nemainīgi palikuši virknējumi: Aleksandrs Ņiživijs - Herberts Vasiļjevs - Mārtiņš Cipulis un Gints Meija - Andris Džeriņš - Kaspars Saulietis. Šķiet, ka visi šo maiņu spēlētāji tomēr arī nevar būt droši par braukšanu uz Minsku, jo Bratislavā pirmo reizi spēlētājus klātienē vēros izlases galvenais treneris Teds Nolans.

Bija plānots, ka no NHL kluba Bufalo Sabres Nolans uz sagatavošanos posmu ieradīsies 7. aprīlī, taču ielidoja tikai otrdienas pēcpusdienā. «Kad viņš rudenī parakstīja līgumu ar Bufalo klubu, man jau bija aizdomas, ka tā varētu notikt,» Dienai atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans. «Es jau arī Nolanu saprotu. Rezultāts bija slikts, tagad uz nākamo sezonu jāveido jauna komanda... Es tikai vēlreiz pārliecinājos par to, ka galvenais treneris nevar apvienot darbu izlasē un klubā. Vienīgais izņēmums varētu būt Rīgas Dinamo treneris.» Lipmans apstiprināja, ka Nolana liktenis ir izlemts - pēc pasaules čempionāta viņš neturpinās darbu Latvijas valstsvienībā. Tomēr izteikumu par Rīgas Dinamo treneri nevajagot uztvert kā reālu nākotnes scenāriju. «Jāņem vērā, ka Artis Ābols tikai pirmo gadu pildīja galvenā trenera pienākumus. Pagaidām viņš sevi labi ir parādījis, bet skatīsimies, kā viņam veiksies turpmāk.» Lipmans par nākamo treneri nopietni domāšot tikai pēc pasaules čempionāta.

Uz Bratislavu nebrauks arī vārtsargs Elvis Merzļikins, aizsargs Mārtiņš Porejs, kā arī uzbrucēji Koba Jass un Roberts Jekimovs. Mājās palicēji trenēsies hokeja skolas Rīga ledus hallē. Pēc angīnas atlabstošais uzbrucējs Lauris Dārziņš treneriem ir izteicies, ka ceturtdien savu gatavību pārbaudīs uz ledus. Portāls Sportacentrs.com vēsta, ka Dārziņš jau paziņojis par nespēlēšanu pasaules čempionātā. Dzīvosim, redzēsim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Latvijas izlases pārbaudes spēles
10.IV ar Somiju 1:5
11.IV ar Somiju 1:5
18.IV ar Krieviju 2:3
19.IV ar Krieviju 1:0
25.IV ar Franciju 2:1
26.IV ar Franciju 6:3
1.V ar Slovākiju (20.00 Bratislavā)
2.V ar Norvēģiju (18.00 Bratislavā)
(Latvijas laiks)

Bratislava Cup 2014

Latvijas izlases sastāvs
Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Kristers Gudļevskis, Ivars Punnenovs
Aizsargi: Artūrs Kulda, Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Rodrigo Laviņš, Guntis Galviņš, Jēkabs Rēdlihs, Jānis Jaks, Māris Jass, Agris Saviels
Uzbrucēji: Zemgus Girgensons, Miks Indrašis, Kaspars Daugaviņš, Herberts Vasiļjevs, Mārtiņš Cipulis, Aleksandrs Ņiživijs, Andris Džeriņš, Gints Meija, Kaspars Saulietis, Roberts Lipsbergs, Māris Bičevskis, Juris Štāls, Armands Bērziņš, Roberts Bukarts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?