Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Budiveļņik konsultants

Pieprasījums no Austrumiem ir ne tikai pēc Latvijas hokejistiem. Visiem zināms, ka pagājušajā KHL sezonā Habarovskas Amur spēlēja Aleksejs Širokovs, Novosibirskas Sibirj - Georgijs Pujacs, Novokuzņeckas Metallurg - Aleksandrs Jerofejevs un HK MVD vadīja Latvijas treneru tandēms Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Tomēr Piemaskavas klubā Mitišču Atlant par mārketinga un attīstības direktoru strādāja Mārtiņš Kalniņš, kurš šovasar pārmeties uz Ukrainas galvaspilsētu Kijevu, kur palīdz veidot jauno KHL komandu Budiveļņik.

«Pagaidām esmu konsultants. Augustā manā ģimenē gaidāms pieaugums, tāpēc uz Kijevu es varētu pārcelties tikai pēc dēla piedzimšanas,» skaidro Kalniņš.

Viņa nokļūšana jaunizveidotajā Ukrainas hokeja klubā Budiveļņik, kurš nākamajā KHL sezonā būs viens no diviem līgas jaunpienācējiem, sanākusi kurioza. «Maskavā bijušie Atllant kolēģi man nāca klāt un apsveica kā jauno Budiveļņik ģenerālmenedžeri. Pats biju neizpratnē, jo zināju, ka ar Aināra Bagatska starpniecību, kurš no basketbola aprindām pazīst Budiveļņik īpašniekus, par mani ir interese, tomēr sarunas vēl nebija notikušas. Orientējos uz ģenerāldirektora amatu, jo pirmajā gadā biju klāt pie Rīgas Dinamo dibināšanas, tāpēc pārzinu organizatoriskos un saimnieciskos jautājumus. Ģenerālmenedžera amats tomēr ir pilnīgi atšķirīgs, jo paredz sastāva komplektēšanu. Kad Budiveļņik pārstāvji ieradās pie manis uz sarunām, viņiem tūlīt izskaidroju savu darbības lauciņu.» Neskaidrība radusies tāpēc, ka basketbolā ģenerāldirektors nodarbojoties arī ar sastāva komplektāciju. Komandā ir divpadsmit spēlētāju un noslodze nav tik liela.

«Pirmajā sadarbības posmā Budiveļņik konsultēšu arēnas rekonstrukcijas veikšanā, piegādāšu laukuma apmales, ledus tīrāmās mašīnas, inventāru un visu citu nepieciešamo. No tā savs labums būs arī Latvijas uzņēmējiem, jo, piemēram, hokeja formas Budiveļņik iepirks pie Andreja Silavnieka Sports Lukss.» Paralēli tiešajiem pienākumiem Mārtiņš izglītošot Budiveļņik hokeja lietās. «Kaut arī šajā projektā apgrozās pietiekami ievērojamas naudas summas, Budiveļņik īpašnieki nevēlas šķiesties ar finansēm. Ģenerālmenedžera amatā ir nolīgts Oļegs Kuprijanovs no Magņitogorskas Metallurg, taču, saņemot pieprasījumu par konkrēto spēlētāju, viņi prasa arī man, vai viņš ir tās naudas vērts. Es savukārt ar savu paziņu loku cenšos izdibināt šī spēlētāja patieso vērtību.»

Latvijas līdzjutējus interesē, vai Kijevas klubā varētu iekļauties kāds no Latvijas hokejistiem. «Ja es tik tiešām būtu ģenerālmenedžeris, tad šī varbūtība būtu ļoti liela. Problēma ir tā, ka līdz 28 gadu sasniegšanai spēlētāji paliek Rīgas Dinamo īpašumā arī kā brīvie aģenti. Piemēram, pēc Krievijas tirgus cenām Lauris Dārziņš un Miķelis Rēdlihs Rīgas Dinamo spēlē gandrīz vai par velti. Ja kāds KHL klubs piedāvās viņiem līgumu, domāju, ka Dinamo nebūs problēmu pielikt pie algas pēc KHL likumiem noteiktos 20 procentus, un Laurim ar Miķeli būs jāpaliek Rīgā. Skaidrs, ka Budiveļņik varētu samaksāt vairāk, bet pirmā roka ir Dinamo

Aiziešanu no Rīgas Dinamo Kalniņš skaidro ar vadības maiņu klubā. «Man būtu grūti strādāt vienā komandā ar pašreizējiem Dinamo vadītājiem Zigmāru Priedi un Gunti Ulmani. Mūsu viedokļi krasi atšķiras.»

Runājot par Budiveļņik, Mārtiņš lieto bijušā Rīgas Dinamo prezidenta Viestura Koziola terminu «biznesa projekts».

Kā zināms, Dinamo Rīga galvenais akcionārs Juris Savickis uzskata, ka Dinamo vēl ilgu laiku būs investīciju projekts. «Ir nepieciešama sava arēna. Esmu pārliecināts, ja Dinamo būtu sava halle, varētu izdzīvot arī bez Itera Latvija naudas,» pārliecināts ir Kalniņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?