Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Daudz neskatījās, tikai šāva

Pazīstu cilvēkus, kuri sagaidīt Jauno gadu pie Brīvības pieminekļa nedevās tikai tāpēc, ka nevēlas riskēt - katru gadu atrodas cilvēki, kuri pieminekļa apkārtnē šauj pašu nopirktās raķetes, kaut arī apkārt ir simtiem cilvēku. Bīstamība šādām darbībām ir liela, taču nevienam aizrādīts netiekot.

Tā tas bijis arī šogad, stāsta vairākas darba kolēģes, kuras bijušas pieminekļa apkārtnē. Bijis arī tāds tētis, kurš Vērmanes dārzā ļāvis raķetes šaut mazgadīgam bērnam. Redzēti šāvēji ar raķetēm vienā rokā un šampanieša pudeli otrā. Šautas arī signālraķetes. Rīgas pašvaldības policija gan ziņo, ka Jaungada sagaidīšana noritējusi bez starpgadījumiem, neviens nav sodīts, bet kopumā pilsētas centrā bijuši vairāk nekā 30 000 cilvēku. Nākamgad svinētāju skaita rekordu mēģināšot pārspēt. Manis sastaptie cilvēki nebūt nav priecīgi par līdzcilvēku aktivitātēm raķešu šaušanā. Lilita Jauno gadu sagaidījusi pie Brīvības pieminekļa. Viņa Jauno gadu sagaidīt uz šejieni nāk samērā regulāri. Individuālie raķešu šāvēji esot darbojušies pa malām, ne pūļa vidū. Lilitai nepatīk, ka jaunieši sadzeras un trako, kā tas noticis arī šogad.

Aņa atbraukusi no Sanktpēterburgas, jau otro gadu pēc kārtas viņa Jauno gadu sagaida tieši Rīgā, pie Brīvības pieminekļa. Salūts viņai paticis. Ejot uz viesnīcu, viņa parkā sastapusi raķešu šāvējus un pat apstājusies, lai netrāpa viņai, jo raķetes lidojušas tieši cilvēku virzienā. «Varēja saprast, ka cilvēki nav īpaši skaidrā,» Aņa konstatē. Iveta Jauno gadu sagaidījusi mājās, salūtu skatīties lielākoties iet uz krastmalu 18. novembrī. Šogad gājuši skatīties, kā citi kaimiņi šauj raķetes, bet nekādu starpgadījumu neesot bijis. Taču viņa zina stāstīt, ka individuālie raķešu šāvēji reizēm trāpa ne tur, kur domāts. Pirms aptuveni septiņiem gadiem viņas vecāku dzīvoklī iešauta raķete, izsitot logu. Vecāki bijuši mājās, un liels posts nav nodarīts. Andris šogad sagaidījis Jauno gadu pie televizora, bet saka, ka daži raķešu šāvēji esot galīgi traki un vajagot stingrāk kontrolēt raķešu pārdošanu un pirotehnikas izmantošanu. Viņš katru gadu sagaida ar bažām, vai dzīvoklī neiešaus raķeti.

Rīgas pašvaldības policijas preses sekretāre Inese Tīmane saka, ka policisti sodot tos raķešu šāvējus, kas blīkšķus taisa laikā, kad tas nav atļauts. Savukārt svētku laikā raķetes šaut drīkst, protams, ja cilvēks ir «normas, pieklājības un saprāta robežās». Sūdzības par tādiem raķešu šāvējiem, kas būtu apdraudējuši garāmgājējus, policijā šajā gadumijā nav saņemtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?