Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Dekoderu pirkšanas bums vēl priekšā

Virszemes digitālās televīzijas skatītāju skaits patlaban varētu būt sasniedzis ap 150 000, lēš uzņēmums Lattelecom, saskaitot vairāk nekā 100 000 pārdoto dekoderu un to mājsaimniecību skaitu, kurās varētu būt jaunāko modeļu televizori ar jau iebūvētiem dekoderiem. Ceturtdien, 1. aprīlī, kad 70 km rādiusā ap Rīgu tiks atslēgta LTV1 un LNT analogā apraide, šo kanālu skatītājiem būs izvēle tikai starp virszemes digitālo televīziju, kabeļtelevīziju vai satelīttelevīziju.

Analogajā tīklā līdz 1. jūnijam pārraides nodrošinās tālākajos Latvijas reģionos, kā arī TV3 visā Latvijā, bet joprojām nav vienošanās par šī kanāla raidīšanas nosacījumiem digitālajā TV.

No visiem virszemes ciparu televīzijas skatītājiem 40% jeb gandrīz 38 000 papildus izvēlējušies kādu no maksas pakām, stāsta Lattelecom Komunikācijas daļas projektu vadītāja Līga Bite. Taču tiek prognozēts, ka pirms un pēc 1. jūnija vēl gaidāms liels dekoderu pieprasījuma vilnis. Līdzīgi prognozē arī kompānija Viasat, kam Rīgas apkārtnē samērā lielu īpatsvaru veido tieši kabeļtelevīzija, bet jūnija sākumā savu izvēli nāksies izdarīt tālāk dzīvojošajiem, un tad gaidāms pieprasījums pēc digitālās TV. Savukārt kompānija Baltkom konstatējusi, ka interese par kabeļtelevīzijas pakalpojumiem šā gada martā augusi par 50%, bet pieprasījums pēc digitālās TV - par 90%, salīdzinot ar pērno martu. Visvairāk izvēlas komplektus, kuros apvienots ātrgaitas internets un kabeļtelevīzija vai digitālā TV.

Joprojām nav atrisināts jautājums par TV3 - pašlaik to var redzēt Lattelecom TV testa režīmā, taču līgums par sadarbību pēc 1. jūnija nav noslēgts, atzina TV3 sabiedrisko attiecību koordinatore Marta Zandersone. Tomēr TV3 sola «darīt visu», lai skatītāji šo kanālu redzētu arī pēc 1. jūnija. Iepriekš TV3 gribēja turpināt apraidi analogajā tīklā, taču Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs atgādina - vienu kanālu nedotēs un analogo apraidi neizslēgs tikai tad, ja TV3 būtu gatavs maksāt 1,6 miljonus latu, bet tas, visticamāk, nenotiks. TV3 turpina cīnīties par zemākiem tarifiem, un Konkurences padome (KP) ir ierosinājusi lietu pret Lattelecom par dominējoša stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un netaisnīgu cenu uzspiešanu. Šajā lietā apvienoti līdzīgi TV3, Baltkom un Izzi iesniegumi. Lattelecom gan atkārto, ka savu priekšlikumu ir izteicis un tagad gaida, kad TV3 tam piekritīs.

Beidzot arī Satiksmes ministrija (SM) sākusi meklēt risinājumu Lattelecom ierosinājumam pagarināt virszemes ciparu televīzijas apraides tiesības līdz 2018. gada beigām, par ko uzņēmums sola uz sava rēķina nodrošināt dekoderus par brīvu līdz 70 tūkstošiem mājsaimniecību. Citas sakaru kompānijas tad vērsīsies tiesā. SM tagad gatavo Elektronisko mediju likuma grozījumus, kas ļaus radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības pagarināt uz nākamo termiņu, ja komersants izpilda noteiktas prasības. Par jauno SM priekšlikumu Lattelecom vadītājs Juris Gulbis gan izteicies skeptiski, sakot, ka likuma grozījumi vien problēmu neatrisinās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?