Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Džudo svētki Ķīpsalā

Sportiski veiksmīgs mājiniekiem izdevās ceturtais Golden Score džudo turnīrs Ķīpsalas izstāžu zālē, jo visās trijās svara kategorijās Latvijas pārstāvji cīnījās finālā. Par vakara lielāko zvaigzni kļuva nevis uzvarētājs svara kategorijā līdz 81 kilogramam Konstantīns Ovčiņņikovs, bet gan Sidnejas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Vsevolods Zeļonijs, kurš sestdien atvadījās no tatami.

Latvijas džudistu ceļu uz augstākajām vietām atviegloja gan allaž spēcīgo gruzīnu sportistu nepiedalīšanās turnīrā, gan svara kategoriju sadalījums - katrā no tām mums ir pretendenti uz godalgām. Golden Score turnīra noteikumi gan palika nemainīgi - cīņa ritēja līdz pirmajai tiesneša novērtētajai kustībai. Ja trijās minūtēs tādu nebija, uzvarētāju noteica tiesneši.

Trīs finālos viena uzvara

Visveiksmīgākais no mājiniekiem bija 25 gadus vecais Konstantīns Ovčiņņikovs, kurš svara kategorijā līdz 81 kilogramam izšķirošajās cīņās pieveica Igaunijas sportistus Aleksandru Marmeļuku un Georgiju Ladoginu. Savās svara kategorijās finālu sasniedza Deniss Kozlovs (līdz 66 kg) un Jevgeņijs Borodavko (līdz 100 kg), taču izšķirošajā cīņā tika piedzīvoti zaudējumi. Finālā Kozlovu jau devītajā sekundē pārsteidza uzbeks Mirali Šaripovs, bet Borodavko liktenīgo kļūdu pieļāva sešas sekundes pirms cīņas beigām, atzīstot baltkrieva Jevgeņa Bjaduļina pārākumu.

Smagākajā svara kategorijā pusfinālu sasniedza arī Viktors Reško, kurš piekāpās nākamajam uzvarētājam Bjaduļinam. Otro kārtu svara kategorijā līdz 66 kg sasniedza Artūrs Kurbanovs un Maksims Morozovs, bet pārējie Latvijas džudisti - Andrejs Magers, Jurijs Putins, Aigars Mīlenbergs, Artūrs Burmeisters - piekāpās pirmajās cīņās.

No 51 tūkstoša eiro lielā balvu fonda 21 tūkstotis nonāca Latvijas džudistu un viņu treneru maciņos. Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Baskins pauda īpašu gandarījumu par otrā ešelona cīkstoņu parādīto meistarību. «Domāju, ka Latvijas džudisti parādīja ļoti labu sniegumu. Sacensību vidējais līmenis bija augsts, tāpēc prieks par mūsu sportistu izcīnītajām vietām,» Baskins bija apmierināts ar sestdien redzēto. «Esmu īpaši priecīgs par Ovčiņņikova panākumu, jo viņu pēdējos gados vajājuši savainojumi un neveiksmes. Finālā pievīla Borodavko, kurš cīņā ar Baltkrievijas džudistu neizpildīja dotos norādījumus.»

Izlases trenera darba kārtībā jau ir gatavošanās pasaules junioru (U-20) čempionātā, kur startēs Artūrs Kurbanovs, Artūrs Ņikiforenko un pašreizējais Eiropas junioru vicečempions Aigars Mīlenbergs.

Zeļonija asaras

Golden Score kulminācija tika sasniegta jau pirms pusfināliem, kad atvadas profesionālajam sportam teica 2000.gada Sidnejas olimpisko spēļu bronzas godalgas ieguvējs Vsevolods Zeļonijs. «Man jau ir 36 gadi, un džudo tas jau ir maksimālais vecums, lai startētu augsta līmeņa sacensībās. Sakrājas arī nogurums - ne jau fiziskais, bet psiholoģiskais,» par lēmuma iemesliem stāsta Zeļonijs.

Viņš gan kimono vadzī kārt negatavojas, jo visa uzmanība tiks veltīta darbam savā džudo skolā un Latvijas Džudo federācijā. Daļu nākotnes plānu Zeļonijs uzskatāmi parādīja paraugdemonstrējumos, kuros tika iesaistīti dažāda vecuma džudisti. «Treniņos ar prieku cīnos ar jaunajiem censoņiem,» sportists apgalvo, ka bez prakses nepaliks.

Seškārtējā Eiropas čempionātu medaļnieka un 1997.gada pasaules čempionāta bronzas godalgas ieguvēja uz tatami atstātās asaras un skatītāju nerimstošie aplausi pauda daudz vairāk nekā Zeļonija meklētie vārdi, lai pateiktos saviem labvēļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Džudo

Golden Score

Līdz 66 kg

1.M.Šaripovs (Uzbekistāna), 2.D.Kozlovs (Latvija), 3.S.Bertelo (Francija), 3.D.Šeršans (Baltkrievija).

Līdz 81 kg

1.K.Ovčiņņikovs (Latvija), 2.G.Ladogins (Igaunija), 3.Š.Muminovs (Uzbekistāna), 3.A.Marmeļuks (Igaunija)

Līdz 100 kg

1.J.Bjaduļins (Baltkrievija), 2.J.Borodavko (Latvija), 3.V.Grekovs (Ukraina), 3.V.Reško (Latvija)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?