Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Ēdāji metro

Cilvēki, kuri ilgāku laiku dzīvo Londonā, mēdz priecāties par transporta tīklu, īpaši par metro, kas ļauj sasniegt galamērķi lielā ātrumā. Protams, ar nosacījumu, ka izdodas izmantot metro pakalpojumus darbdienu laikā, kad parasti visas metro līnijas ir funkcionālā stāvoklī. Tipiskā nedēļas nogalē daļa līniju tiek slēgtas visā to garumā vai vismaz ierobežotas, lai veiktu remontdarbus un līniju uzlabošanu. Visi ir saprotoši, iejūtīgi un atsaucīgi. Protams, līdz brīdim, kad remontā nonāk tev nepieciešamā, ierastā un grūti aizstājamā metro līnija.

Braukšanas laiki, no kuriem ir atkarīga metro biļetes cena, ir sadalīti peak un off-peak laikos, proti, peak laiks ir darbdienās no rītiem un vakaros, kad metro izmanto lielāks cilvēku skaits. Off-peak laiks galvenokārt ir dienas vidū un vēlākos vakaros, kad cilvēku skaits, kas to izmanto, ir salīdzinoši mazāks.

Lai nokļūtu uz universitāti, metro man ir jāizmanto no rītiem un vakaros - peak laikos. Katrs brauciens, it īpaši jau no rītiem, parasti izvēršas par tādu kā cīņu uz perona, lai varētu iekļūt vagonā. Tipisks skats, kas no rītiem paveras, nokāpjot pa trepēm lejā uz metro perona, ir šķietami nebeidzama cilvēku rinda, kas ērti iekārtojušies cits aiz cita pretī vietai, kur drīz vajadzētu atrasties nākamā piebraukušā metro durvīm. Nekas cits neatliek, kā vien stāties rindas galā un gaidīt savu kārtu mēģināt iekļūt jau tā «draudzīgi» saspiestajā metro vagonā.

Viens no tabu metro vagonā ir ēšana - īpaši tas attiecas uz ēdieniem, kas apveltīti ar spēcīgu aromātu. Jebkas nopietnāks par Snickers batoniņu jau balansē uz visai smalkās «atļauts» un «aizliegts» robežas. Mēdz pārņemt visai pretrunīgas izjūtas, kad vakarā, braucot mājās saspiestā vagonā, kāds pretī stāvošais sāk mieloties ar pa ceļam nopirkto McDonalds burgeru un frī kartupeļiem, sevišķi tad, ja pats neesi nedz pusdienojis, nedz vakariņojis. Reiz man pretī sēdošais pasažieris no somas izņēma paciņu ar salātiem, tad vairākas mērcītes, ēdienus rūpīgi samaisīja un pasažieru skatienu fokusā sāka nesteidzīgi ēst.

Lai gan tādai metro ēšanai ir arī pozitīvas iezīmes. Nesen, pavēlāk atgriežoties mājas no universitātes, man gadījās apsēsties blakus vienam metro vakariņotājam, kurš mielojās ar frī. Pēc vairākiem skatieniem no manas puses, kas šādās reizēs ir pieņemta rīcība, viņš nevis pārstāja ēst, bet gan izdomāja, ka varētu padalīties arī ar mani. Rezultātā mazs našķis un vēl arī interesants sarunbiedrs, līdz man bija jākāpj ārā!

Dažkārt londoniešus no metro rutīnas izrauj paši metro vadītāji. Dažas reizes gadā viņi mēdz protestēt pret algu apmēru vai atlaišanu. Lielākā daļa staciju ir slēgtas, samazinās arī vagonu skaits, un braukšanas ilgums šādos rītos var pat dubultoties. Cilvēku rindas veidojas pie autobusu pieturām, bet atlikušie metro fani parasti pat ir ieguvēji. Pēc manas pieredzes - metro šā vai tā tomēr ir ātrākais transportlīdzeklis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?