Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Futbola un basketbola klubu atbalstītāju dāsnums rūk

Vadošo Latvijas futbola un basketbola klubu pārstāvji konkrētus skaitļus nesauc, taču neslēpj, ka sarunas ar potenciālajiem atbalstītājiem raisās arvien smagnējāk un sportam atvēlētās naudas paliekot arvien mazāk.

Čempiona futbola kluba Ventspils budžets pērn bija divi miljoni latu. Cik šogad, kluba direktors Sergejs Barkovskis neatklāja, taču norādīja uz tendenci - atbalstītājiem naudas vairāk nepaliek. «Veicam budžetā korekcijas. Arī akcionāri ekonomē. Plānojam, kā strādāt ar mazākiem līdzekļiem.» Lielāko atbalstītāju pulkā ir Ventspils nafta un Latvijas kuģniecība.

«Nav tādu klubu, kam nebūtu problēmu ar finansēm,» spriež sporta kluba Liepājas metalurgs ģenerāldirektors Aleksandrs Rogoza. Šim klubam ir viens liels atbalstītājs - uzņēmums Liepājas metalurgs. «Šā gada budžets ir mazāks nekā pērn. Kā būs tālāk, nezinu,» saka A.Rogoza. Futbolistiem liegts nosaukt algu, tāpēc Liepājas metalurga aizsargs Oskars Kļava ainu līdz galam neatklāja. Šogad alga sarukusi par 10%, salīdzinot ar 2008.gadu, taču tik un tā esot lielāka nekā 2007.gadā. Tas saistīts arī ar faktu, ka O.Kļava kļuvis par Latvijas valstsvienības pamatsastāva spēlētāju. Algu svārstības iet roku rokā ne tikai ar ekonomisko situāciju, bet arī ar snieguma kvalitāti.

Rīgas futbola kluba Skonto tehniskais direktors Genādijs Karavajevs, salīdzinot pērnā un šā gada budžetu, lieto vārdus «krietni mazāks». Algas gan neesot īpaši mainījušās. Tiesa, taupības josta savilkta prēmiju daļā.

Spēlētāju izīrēšana un/vai pārdošana ir viens no finanšu avotiem. Jo meistarīgāku spēlētāju izdodas pārdot, jo vairāk naudas ieplūst kluba kasē. Piemēram, FK Ventspils šovasar pārdeva Latvijas valstsvienības līderi vārtsargu Andri Vaņinu, Skonto - aizsargu Sergeju Kožanu, uzbrucējus Ivanu Lukjanovu un Vladimiru Dvališvili. Pārdošanu kā izeju izmanto arī otrā plāna klubi, kuriem finanšu situācija ir vēl bēdīgāka nekā līderu trio.

Arī citos komandu sporta veidos aina krasi neatšķiras. Spēcīgākā basketbola kluba BK Ventspils ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics saka: «[Naudas ir - aut.] mazāk un [jūtamies - aut.] stabili.» Vicečempionu Barona/LMT prezidents Ivo Zonne teica, ka jūtama sponsoru piesardzība. «Kurš var zināt, kas būs gada beigās.» Barons/LMT atteicies no dalības otrajā spēcīgākajā turnīrā Eiropā ULEB Eiropas kausa izcīņā. Nav apstiprināta dalība arī Latvijas basketbola līgā. Tas gan esot saistīts ar neziņu par turnīra formātu. Jūlija beigās plānotas pārrunas ar potenciālajiem sponsoriem, vai tie joprojām gribēs atbalstīt klubu ar profesionāliem spēlētājiem. I.Zonne uzsvēra, ka pēdējiem vairāk jāapzinās, kādai algai atbilst viņu meistarība. Tik augsta atalgojuma, kāds bijis Latvijas klubos pēdējos gados, vairs nebūšot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?