Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Trešdiena, 25. decembris
Stella, Larisa

Gatavojam rudens dāsnās veltes

Dažkārt dzird ļautiņus gauži raudam - Latvija tukša, Latvija nabaga, pārtika dārga. Ko niekus! Izej rudenī laukā dārzā - apaļas kā bumbas zemē guļ mūsu lielās ogas ķirbji, šur un tur nākas brist pa zeltainajām aličām klātiem celiņiem, jo nav kas nolasa un izmanto vērtīgo vitamīniem bagāto ražu! Nudien, stipri grēkojam, ja to visu atstājam sapūšanai. Restorāna Panorāma vecākais pavārs Ivars Melderis piedāvā uz ķirbi un aličām paskatīties no sava skatpunkta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Jēra gaļas šašliks ar pikanto aličas čatniju

Samarinē jēra gaļu ar garšvielām pēc savas izvēles.
No plūmēm gatavo čatniju.
Čatnija pagatavošanai vajadzēs: 200 g cukura, 200 ml etiķa, 200 g seleriju kātu, 100 g zaļās paprikas, 200 g plūmju daiviņu, 1 pāksti čili piparu
Katliņā izkausē cukuru, līdz izveidojas viendabīga masa, pievieno etiķi un, lēni maisot, ļauj veidoties sīrupam. Tam pievieno sīki sagrieztus seleriju kātus. Pēc 10 min pievieno kubiņos sagrieztu zaļo papriku un čili piparus. Masu lēni vāra 20 min, tad pievieno plūmju daiviņas. Uz maigas uguns vāra vēl 5 min.
Grilē šašliku. To pasniedz ar grauzdētu maizi un aličas čatniju.

Kabaču pankūkas ar kazas siera krēmu

Pankūku pagatavošanai vajadzēs: 200 g kabaču, 2 ēd. k. miltu, 2 ēd. k. skābā krējuma, 1 olu, sāli, piparus
Kazas siera krēmam vajadzēs: 100 g kazas siera, 100 g Filadelfijas siera, 2 ķiploka daiviņas, maurlociņus
Krēma sastāvdaļas rūpīgi sablenderē un pievieno sakapātus maurlociņus.
Pagatavo pankūku masu. Uz pannas cep pankūkas. Pasniedz kārtās ar kazas siera krēmu (pankūku apziež ar krēmu, liek virsū nākamo pankūku un atkal uzziež krēmu).

Aličas (Kaukāza plūmes) un riekstu kārtojums

8 personām vajadzēs: 100 g cukura, 100 g liķiera Amaretto, 750 g plūmju bez kauliņiem, 25 g sviesta, 200 g biskvītu Dāmu pirkstiņi vai citus, 400 g maskarpones siera, 200 g saldā krējuma, 140 g lazdu riekstu
Plūmes vāra katliņā (pusglāze ūdens, 2 ēd. k. cukura), līdz cukurs izkūst. Atdzesē. Pievieno liķieri Amaretto.
Uz pannas kausē 2 ēd. k. cukura, līdz veidojas karamele, pievieno riekstus un ātri izlej uz pergamenta, lai masa atdziest. Tad to sadala ar nazi, veidojot riekstu griljāžu.
Gatavo krēmu: saputo maskarpones sieru ar atlikušo cukuru un pievieno putukrējumu.
Deserta traukā liek biskvītus, virsū kārto sagatavotās plūmes un ar konditorejas maisiņu spiež krēmu, pārkaisa ar riekstu griljāžu.
Ja trauks ir pietiekami liels, tādā pašā secībā virsū veido otru kārtu. Pēdējo virsū liek krēmu, ko pārkaisa ar riekstiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?