Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Iemīļotā skolotāja audzināmās klases izlaidumu nesagaidīja

«Pārsliņa bija mūsu otrā mamma. Daudzus mūsu klases skolēnus viņa audzināja jau kopš 1. klases. Par mums viņa cēlās un krita. Pie viņas mēs vienmēr atradām mīļumu un siltumu. Viņa mūs atbalstīja, kad citi bija novērsušies. Pārsliņa mūs iemācīja būt patstāvīgiem, atbildīgiem un nekad nepārtraukt cīnīties par sevi.

Mēs Tevi mīlam, Pārsla,» par traģiski bojāgājušo klases audzinātāju saka Salacgrīvas vidusskolas 12. klases skolniece Laine Karlsone, paužot gan savu, gan savu klasesbiedru viedokli. Viņa piebilst, ka runāt par skolotājas pāragro, bezjēdzīgo nāvi autoavārijā ir ļoti sāpīgi. Zaudējums satriecis gan skolēnus, gan pedagogus.

2010. gadā Pārslas Zvejnieces audzinātās klases skolēni pieteica viņu Latvijas lepnuma balvai, bet vēl nesen skolēni vēlējās redzēt Dienas pielikuma Skolas Diena rubrikā Skolotāju slavas zāle. Taču par P. Zvejnieci nepaguvām uzrakstīt - Pārsla un viņas vīrs gāja bojā autoavārijā uz Tallinas šosejas, tajā cieta arī Zvejnieku ģimenes dēls, 17 gadu vecs Salacgrīvas vidusskolas 11. klases skolnieks, kurš pēc notikušā ārstējas slimnīcā.

«Sadursmē, kas notika 9. februārī pl. 15.20, iesaistītas divas automašīnas - KIA Sorento un Volkswagen Golf Variant. Avārija notikusi taisnā ceļa posmā. Pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ KIA vadītājs iebraucis pretējā braukšanas joslā, un notikusi sadursme ar VW Golf, kurā atradās Salacgrīvas vidusskolas skolotāja, viņas vīrs un dēls,» stāsta Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Interneta komentāros pavīd neoficiāla versija, ka avārijas izraisītājs, iespējams, iesnaudies pie stūres.

Vidusskolas direktora vietniece P. Zvejniece dzimusi un augusi Salacgrīvā un savā pilsētā bija labi pazīstama pedagoģe. Viņai bija piešķirts godpilnais nosaukums Salacgrīvas Gada cilvēks izglītībā. «Skolotāja Zvejniece bija darbaholiķe šī vārda labākajā nozīmē, viņa pedagoģiskajam darbam nežēloja ne laiku, ne spēku. Turklāt viņa arī spēlēja amatieru teātrī un dejoja vietējā deju kolektīvā. Pārslas vīrs Gints pilsētā bija mazāk pazīstams, bet Pārsla noteikti nebūtu varējusi tik daudz paveikt pedagoģiskajā darbā, ja vīrs nesniegtu sapratni un atbalstu,» stāsta Salacgrīvas novada Informācijas nodaļas vadītāja Ilga Tiesnese.

Pārsla bija skolotāja, par kuru varēja teikt: dzimusi pedagoģe, viņa bija skolotāja draugs audzināmajai klasei, traģiski bojāgājušo kolēģi raksturo Salacgrīvas vidusskolas direktors Eduards Ādmīdiņš. «Pārslai Salacgrīvas vidusskola bija pirmā un vienīgā darbavieta, te viņa nostrādāja ilgus gadus, mācīja latviešu valodu un literatūru. Pārslai bija ļoti lielas darbaspējas, viņa vienmēr uzņēmās daudz paveikt un ar visu arī ātri un veiksmīgi tika galā. Tagad jāsaka, viņa dzīvoja strauji, burtiski steidzās izdzīvot katru mirkli,» atceras E. Ādmīdiņš.

«Nezinām nevienu skolotāju, kas tik pašaizliedzīgi cīnās, uztraucas un gādā par saviem «skolas bērniem». Nespējam savu dzīvi iedomāties bez Pārslas. Reiz viņa ieminējās, ka pat negrib domāt par to, kas notiks, kad mēs beigsim 12. klasi un vairs nebūsim kopā. Mēs esam viņai pateicīgi par šiem daudzajiem gadiem, kurus viņa ir veltījusi mums un mūsu izaugsmei,» saka Pārslas audzināmās klases skolēni. Tagad šie vārdi ir kļuvuši par atvadu vārdiem.

Avārijas, kas prasīja P. Zvejnieces un viņas vīra dzīvību, cēloņu noskaidrošanai sākts kriminālprocess.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?