Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Intriģējošs pavērsiens

Pēdējā sezona bijusi ar mīnusa zīmi, tāpēc vajadzētu būt gribēšanai sevi apliecināt. Piekrišanu spēlēt Rīgas Dinamo ir devis 35 gadus vecais Krievijas uzbrucējs Pjotrs Ščastļivijs, kurš ir Inetas Radevičas vīrs. Kopš svētdienas Dinamo trenējas Valmierā. Arī Ščastļivijs ir treniņnometnē.

Savulaik Latvijas Gada balvas sportā 2011 pasniegšanas ceremonijas laikā Dinamo Rīga padomes loceklis Guntis Ulmanis no skatuves uzrunāja Radeviču, lai aprunājoties ar Pjotru par pārcelšanos uz Rīgu. Tolaik par šādu piedāvājumu varēja tikai pasmīnēt, jo iepriekšējā sezonā Ščastļivijs Ufas Salavat Julajev sastāvā bija izcīnījis Gagarina kausu un viņa vērtība spēlētāju tirgū nebija samērojama ar Dinamo iespējām. Pjotra vērtības krišanos savā ziņā ir veicinājis Latvijas hokeja treneris Pēteris Skudra. Pagājušajā sezonā KHL klubā Ņižņijnovgorodas Torpedo Ščastļivijs nenostājās uz vienas takas ar Skudru, un, kā šādos gadījumos mēdz būt, cietējs bija spēlētājs. Sezonas beigu cēlienu Pjotrs aizvadīja Torpedo fārmklubā HK Sarov, kas spēlē Krievijas augstākajā līgā, 10 spēlēs gūdams 9 (4+5) rezultativitātes punktus. Statistika Torpedo rindās 2013./2014. gada sezonā - 22 spēlēs tikai 2 (0+2) punkti, gan vedina domāt, ka Skudra pieņēmis loģisku lēmumu, nosūtot Ščastļiviju uz fārmklubu.

Nav pamata apšaubīt pieredzējušā jaunpienācēja meistarību. Jautājums ir par to, vai Pjotram vēl ir uguntiņa sevi apliecināt laukumā vai arī Rīgā viņš grasās mierīgi pavadīt savas spēlētāja karjeras beigu cēlienu. Skaidrs, ka naudas ziņā Rīgas Dinamo ne tuvu nevar piedāvāt tādu līgumu, kāds Ščastļivijam savulaik bija KHL klubos Maskavas CSKA, Salavat Julajev un Torpedo. Pagaidām grūti arī spriest, vai Pjotrs ir nolēmis Dinamo izmantot kā starpposmu, lai pēc tam censtos iegūt, iespējams, pēdējo vērienīgo līgumu. Katrā ziņā Ineta Radeviča ir pārcēlusies uz Latviju ar konkrētu mērķi, lai dēls Marks un meita Amēlija turpmākajos pāris gados iemācītos latviešu valodu. Ģimene ir noīrējusi māju Baltezerā. Pjotrs esot ļoti gandarīts, ka pavērusies iespēja spēlēt Rīgas Dinamo.

2007. gadā Ščastļivijs bija Krievijas hokeja izlases kapteinis pasaules čempionātā Maskavā. Atbildīgā pienākuma uzticēšana norāda uz to, ka komandās viņš ir autoritāte, ar kuru rēķinās. Dinamo pēc Sanda Ozoliņa paziņošanas par karjeras beigām lieti vajadzētu noderēt šāda kaluma spēlētājam. Pjotra sportiskajā biogrāfijā ir arī 129 aizvadītas spēles NHL klubos Otavas Senators un Anaheimas Ducks.

Treniņnometnē Valmierā sviedrus lej arī šī gada Kanādas junioru hokeja prestižās balvas - Memoriālā kausa ieguvējs uzbrucējs Edgars Kulda (19 gadu), kuru atzina arī par turnīra vērtīgāko spēlētāju. Viņa vecākais brālis Artūrs Kulda ir Latvijas izlases aizsargs, kurš spēlē Ufas Salavat Julajev. Edgara Kuldas gadījumā gan pastāv liela varbūtība, ka viņš Dinamo tomēr nepaliek. Šovasar Edgaru NHL draftā izvēlējās NHL klubs Arizonas Coyotes. Augusta otrajā pusē E. Kulda acīmredzot dosies pāri okeānam un skatīsies, ko viņam piedāvās Coyotes. Nav gan izslēgts tāds variants, ka Arizonas kluba saimnieki ir ieinteresēti, lai nākamajā sezonā Edgars meistarību slīpē Dinamo. KHL uz viņu tiesības pieder rīdziniekiem, jo pirms aizbraukšanas uz Rietumu hokeja līgas komandu Edmontonas Oil Kings E. Kulda spēlēja HK Rīga sastāvā Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL).

Rīgas Dinamo Valmierā trenēsies līdz 31. jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Rīgas Dinamo treniņnometnē Valmierā
Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks (1990), Edgars Masaļskis (1980), Nils Grīnfogels (1994)
Aizsargi: Arvīds Reķis (1979), Kristaps Sotnieks (1987), Oskars Cibuļskis (1988), Krišjānis Rēdlihs (1981), Georgijs Pujacs (1981), Mārtiņš Porejs (1991), Ēriks Ševčenko (1991), Edgars Dīķis (1991), Edmunds Augstkalns (1994), Haralds Neimanis (1994), Ralfs Grīnbergs (1995)
Uzbrucēji: Marcels Hosa (1981), Lauris Dārziņš (1985), Gints Meija (1987), Gunārs Skvorcovs (1990), Māris Bičevskis (1991), Roberts Bukarts (1990), Vitālijs Pavlovs (1989), Andris Džeriņš (1988), Miks Indrašis (1990), Juris Upītis (1991), Kaspars Saulietis (1987), Artūrs Ozoliņš (1988), Lauris Bajarūns (1989), Jānis Ozoliņš (1989), Nikolajs Jeļisejevs (1994), Rodrigo Ābols (1996), Linards Mazurs-Mago (1994), Pjotrs Ščastļivijs (1979), Mārtiņš Cipulis (1980), Vladimirs Ružička (1989), Edgars Kulda (1994)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?