Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +2 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Jānis Lāčplēsis pie varas Daugavpilī atgriežas ar visu deputātu atbalstu

Vēlāk nekā citās pašvaldībās, beidzot arī Daugavpilī notikušas pilsētas domes priekšsēdētāja vēlēšanas. Tajās vienbalsīgi par pilsētas mēru ievēlēts Jānis Lāčplēsis (Latgales partija), kuram būs arī trīs vietnieki. Tikmēr domē neievēlētā Reformu partijas un Mūsu partijas saraksta pārstāvji, kuriem līdz piecu procentu barjerai pietrūka divu balsu, vērsušies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu pārbaudīt vienu no ievēlētajiem deputātiem, J. Lāčplēša partijas biedru Borisu Ivanovu, kurš it kā bijis Valsts drošības komitejas štata darbinieks.

Par domes priekšsēdētāja 1. vietnieku ievēlēts Jānis Dukšinskis (Attīstības partija), vietnieki būs arī Dmitrijs Rodionovs (SC ) un Pēteris Dzalbe (Sociālā taisnīguma partija, Tautas kontrole). Vaicāts, kā pats skaidro vienbalsīgo ievēlēšanu, J. Lāčplēsis Dienai pauda uzskatu, ka tas ir uzticības avanss un iepriekšējā darba novērtējums. Acīmredzot visiem deputātiem esot kopīgs redzējums par pilsētas attīstību. Pagaidām J. Lāčplēsis izvairījās konkrēti nosaukt atbildības nozares katram no vietniekiem, tāpat viņš pieļāva, ka pēc kāda laika domes struktūru varētu pārskatīt, samazinot vietnieku skaitu un palielinot pastāvīgo komiteju lomu. Jau drīzumā jaunā dome plāno atbrīvot no amata dažu pašvaldības uzņēmumu vadītājus, tomēr J. Lāčplēsis pagaidām neatklāja, kurus. «Ļoti liela uzmanība tiks pievērsta struktūrfondu projektu realizācijai, arī ziema nav aiz kalniem - jāsamazina siltumtīklu tarifi,» izteicās Daugavpils mērs.

Vienā dienā ar domes sēdi parādījās informācija, kas var radīt zināmas galvassāpes jaunajai varai. Bijusī Daugavpils domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova (RP), kura savulaik nomainīja amatā J. Lāčplēsi pēc viņa gāšanas, kā arī iepriekšējā sasaukuma domes deputāts Mečislavs Truskovskis (Mūsu partija) vērsušies Ģenerālprokuratūrā, lūdzot veikt pārbaudi par Daugavpils domes deputāta Borisa Ivanova (Latgales partija) iespējamo saistību ar Valsts drošības komiteju (VDK). M. Truskovskis aģentūrai LETA atstāstījis vairāku personu teikto, ka B. Ivanovs no 1980. līdz 1990. gadam ir bijis LPSR valsts drošības struktūru štata darbinieks un viņam ir bijusi piešķirta kapteiņa dienesta pakāpe. J. Lāčplēsis Dienai atzina, ka nevar vērtēt šādu informāciju, kamēr to nav pārbaudījušas tiesībsargājošās iestādes, taču B. Ivanovs samērā nesen esot naturalizējies, un tas nozīmē, ka viņa iespējamā saistība ar VDK ir pārbaudīta. Daugavpils Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Raimonds Tukišs aģentūrai LETA norādījis, ka to, vai konkrētais cilvēks ir bijis VDK aģents, nosaka tiesa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paldies par patiesību! Aktrisi Rasmu Garni pieminot

Viņu varētu būt gleznojis Valdemārs Tone. Arī Nacionālā teātra aktrisei Rasmai Garnei piemita īpašā, latviešu sievietei raksturīgā emocionalitāte un gaišā pievilcība, kas gleznotāju tā vald...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?