Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Jaunais Jūrmalas mērs neesot no Munkevica klana

Vēlā ceturtdienas vakarā Jūrmalas mēra amatā ievēlētais Gatis Truksnis (LPP/LC) ir jau trešais pilsētas vadītājs kopš 2009. gada pašvaldību vēlēšanām. Bijušais domes izpilddirektors savulaik strādājis pie četriem mēriem - Jura Hlevicka (LSDSP, vēlāk LPP/LC), Ineses Aizstrautas (JL, šobrīd ZZS), Raimonda Munkevica (Jūrmala - mūsu mājas) un Ģirta Trenča (TP). Tieši tāpēc G. Truksnis uzskata, ka viņu nevar saukt par «Munkevica klana» pārstāvi - tieši šādā vārdā kukuļdošanā apsūdzētā bijušā mēra domubiedrus nodēvēja tikko amatu zaudējušais Romualds Ražuks (PS).

«Tie mīti ir jāizbeidz. Cilvēkiem patīk vienkāršot lietas un visu redzēt baltu vai melnu. Esmu bijis pastāvīgs savos lēmumos vienmēr,» teica G. Truksnis. Viņam no LPP/LC vadības neviens nekad neesot centies «palīdzēt» vai «traucēt», jo esot nostāja, ka pašiem jātiek ar visu galā. Par pilnīgām muļķībām G. Truksnis nosauca arī iespēju Jūrmalu pievienot Rīgai. Pērn par Jūrmalas domes deputātu jelgavnieks G. Truksnis kļuva, startējot no LPP/LC, KDS un LZS apvienības, turklāt viņš domē iekļuva startējot no pēdējās - 18. pozīcijas. Šajā sarakstā bija arī bijušais Jūrmalas mērs Leonīds Alksnis (KDS), kurš pirms nedēļas piedalījās R. Ražuka aizstāvju piketā.

Vicemēra krēslā paliek Māris Dzenītis, kurš bija R. Munkevica partijas biedrs, bet pērn tūlīt pēc vēlēšanām abi sastrīdējās, un tieši M. Dzenīti var uzskatīt par vienu no R. Munkevica gāšanas arhitektiem. Un tieši M. Dzenītis pirmais parakstīja prasību atkāpties arī R. Ražukam, atgriežoties vienā koalīcijā ar R. Munkevicu.

Vicemēra krēslā pēc trīsarpus mēnešu pauzes atgriežas Larisa Loskutova (SC), tiesa, viņa vairs nepārraudzīs kultūru un tūrismu kā R. Munkevica laikā, bet pilsētsaimniecību. Ārkārtas sēdē tika arī nolemts likvidēt domes valdi un izveidot Jūrmalas pilsētas domes kapitāla daļu pārvaldīšanas nodaļu ar divām štata vietām.

Jaunais mērs izvairīgi atbild, vai tiks mainīti kapitālsabiedrību vadītāji, un norāda, ka daži no tiem strādā ilgus gadus un viņi mainīti netikšot. Par tiem, kas amatos iecelti nesen, esot «jāskatās». Tieši ietekmi kapitālsabiedrībās R. Ražuks nosauca par galveno iemeslu savai nomaiņai.

G.Truksnim gan ir cits skaidrojums - sākumā esot bijušas cerības uz demokratizāciju, tāpēc arī viņš balsojis par R. Ražuku. Tomēr R. Ražuks neesot strādājis, bet vairāk spēlējis uz TV kamerām, presi un sabiedriskajām attiecībām, īpaši, protestējot pret SIA Jūrmalas ātrā palīdzība iekļaušanu vienotajā neatliekamās palīdzības dienestā.

«Priekšsēdētājs, kurš ir Vienotības mērs, piketē pie Vienotības premjera logiem - tā nedara! Turklāt viņam skaidri bija zināms, kāds būs atrisinājums. Vajag mācēt izskaidrot iedzīvotājiem rūgto patiesību, nevis celt reitingus,» uzskata G. Truksnis. Viņš arī uzskata, ka R. Ražuka noslēgtais domes sadarbības līgums ar SIA Ominasis Latvija par sadarbību Ķemeru sanatorijas attīstībā ir pārāk nekonkrēts, tāpēc G. Truksnis vēlas lūgt Privatizācijas aģentūru nesteigties ar privatizācijas procesa pabeigšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?