Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Jēzus spēlē basģitāru

Jaunās Palladium koncertzāles oficiālā atklāšana ar grupas Iļģi un dīdžeju priekšnesumiem jau aizvadīta, arī divi pirmie koncerti tajā izskanējuši, bet liela daļa Latvijas mūzikas fanu uzskata, ka koncertzāle tā nopietni tiks iesvētīta tieši ar britu grupas Kaiser Chiefs koncertu. Jo šī būs pirmā patiešām aktuālā lielajos rokmūzikas festivālos pieprasīta ārzemju grupa, kas spērusi soļus uz Palladium koncertzāles skatuves dēļiem.

Turklāt viņi pazīstami ne vien ar vairākiem patiešām lieliskiem hitiem, kas neatstāj vienaldzīgos, bet arī ar saviem atraktīvajiem skatuves šoviem - grupas solists Rikijs Vilsons pat ir lecis pa skatuvi ar ieģipsētu kāju. Jāatzīst, ka aizraujošu šovu mēs jaunajā vietā jau sagaidījām pagājušonedēļ no Īslandes grupas FM Belfast, ar to atšķirību, ka Kaiser Chiefs gadījumā viss patiešām tiks spēlēts ar dzīviem instrumentiem uz vietas, nevis būs sagatavots iepriekš jau mājās. Dažas dienas pirms koncerta radās iespēja piezvanīt grupas basģitāristam Saimonam Riksam, kurš savu kādreiz (tādi tie bija vēl 2007. gadā - U. R.) garo sprogaino matu dēļ iemantojis iesauku Jēzus.

Grupas biogrāfijā rakstīts, ka Kaiser Chiefs ir radušies 1996. gadā, bet pirmais albums iznāca tikai 2005. gadā. Sanāk, ka jūs esat pārspējuši pat Queen, kuri uzskatīja, ka vispirms ir jāiemācās perfekti spēlēt un tikai pēc tam jāieraksta albumi un jākoncertē.

Saimons Rikss. Kad skolas gados sākām kopā spēlēt, mēs vēl bijām ļoti jauni un nav jau gluži tā, ka mēs nerakstītu albumu ātrāk, ja būtu dota tāda iespēja. Vienkārši viss tā iegrozījās, ka Employment kļuva par mūsu pirmo albumu. Pārējie grupas biedri spēlēja citā grupā Ruston Parva, kamēr mēs ar taustiņinstrumentālistu Niku studējām universitātē. Kad atgriezāmies Līdsā, atsākām spēlēt kopā.

Tad jau arī dalībnieku izglītības līmeņa ziņā esat kā Queen. Tu esi studējis matemātiku - varbūt bez basģitārista pienākumiem arī grupas finanses ir tavā pārziņā?

S. R. Nē. Par tām atbild citi cilvēki. Es grupā tikai spēlēju basģitāru.

Ko dzirdēsim Rīgas koncertā?

S. R. Protams, neiztrūkstoši mūsu koncertos ir lielākie hiti - Ruby, Every day I love You less and less, I Predict a riot - ja mēs tos nenospēlētu kādā savā koncertā, cilvēki no tā aizietu prom pamatīgi vīlušies. Bet būs arī jaunās dziesmas, kas iekļautas mūsu pēdējā albumā The Future is Medieval.

Every day I love You less and less un I Predict a riot nu jau var dēvēt par šedevriem. Iespējams, nebūšu pirmais, kurš teiks, ka jaunajām dziesmām laikam jānosēžas, lai klausītāji tās iemīļotu.

S. R. Par tiem šedevriem - paldies. Neviens jau nestāv uz vietas - domāju, ka jaunajās dziesmās esam kļuvuši vecāki un pieredzējušāki, tāpēc tās neiedarbojas uzreiz, bet prasa rūpīgāku klausīšanos.

Jūsu grupa ir no Līdsas - pilsētas, no kuras nākušas jaunā viļņa perioda zvaigznes Soft Cell, panku vidē izaugušie Chumbawamba. Latvijā mūziķi vienmēr uzsver, no kurām pilsētām nākuši. Anglijā tā nav?

S. R. (Ilga, neizpratnes pilna pauze - U. R.) Nemaz nezināju, ka šīs grupas ir no Līdsas. Bet Līdsā nav tik daudz visvisādu izklaides iespēju kā Londonā, tāpēc pašiem jāmēģina atrast veidus, kā sevi nodarbināt. Domāju, ka lomu spēlē arī fakts, ka tev pašam vairāk jādarbina sava fantāzija, ja nedzirdi pa labi un pa kreisi visādus paraugus, no kuriem iedvesmoties. Ja paraugu nav, neatliek nekas cits kā izdomāt visu no jauna. Un tad viss ir atkarīgs no prasmes to pasniegt īstajā vietā un laikā. Un ar savu pirmo albumu Employment mēs esam trāpījuši simtniekā - ja tajā brīdī to varbūt vēl neaptvērām, tad tagad zinām, ka bez šī albuma mēs varbūt joprojām būtu mazpazīstama grupiņa, kas uzstājas tikai Anglijā.

Izstāde

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Kur, kad: koncertzāle Palladium Rīga. 12. X. Ieeja no plkst. 19

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?