Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Jubilejas ballīte ārpus dzīvokļa sienām

Būdama mamma diviem bērniem, piecus un vienpadsmit gadus veciem, esmu pieredzējusi daudz un dažādas bērnu ballītes un jubilejas - kā izcili izdevušās, tā ne pārāk veiksmīgas. Manuprāt, paveicies tām ģimenēm, kuru dzīvojamā platība atļauj rīkot bērnu viesības mājās - tā bērni var atraktīvāk pavadīt laiku, kura limitu iespējams elastīgi piemērot ģimenes un viesu noskaņojumam, un arī vecāki var baudīt brīvāku gaisotni.

Taču tiem, kuru mājokļi nav gana lieli vai arī ģimene nevēlas, lai caur viņu omulīgajām telpām trauktos enerģiski indiāņi, Disneja varoņi vai Pepija Garzeķe ar kompāniju, par ko, iespējams, gribēs pārģērbties mazie viesību dalībnieki, bērnu ballītēm iespējams atrast visdažādākās norises vietas, un daudzviet izklaidi var apvienot ar izziņas procesu, iesaistot tajā gan bērnus, gan vecākus. Mini Diena apciemoja dažas no šādām vietām un iesaka vairākus ballīšu scenārijus dažādām gaumēm, svinētāju vecumiem un maciņu iespējām.

Klasika - multeņu varoņi, pirāti un princeses

1. Laivas balles pasākumu rīkotāji ir pieredzes un izdomas bagāti un izpelnījušies uzslavas gan no vecākiem, gan mazajiem viesiem. Šeit tiek piedāvāti svinību scenāriji plašai vecuma amplitūdai - no viena līdz astoņpadsmit gadu vecumam. Iespējams sastapt Vinniju Pūku, Sniegbaltīti, Karlsonu, Mazo nāriņu, Betmenu, princeses, pirātus, robotus un transformerus, kā arī iejusties Holivudas zvaigžņu tēlos - atkarībā no bērnu vecuma un interesēm. Laivas ballīšu rīkotāji paši darina tērpus, tādēļ ir pieejams plašs kostīmu klāsts, kuros ietērpties ne tikai pasākuma vadītājiem, bet arī viesību dalībniekiem. Mazie ne tikai rotaļājas, bet paši izspēlē dažādu fantastisku stāstu scenārijus. Arī vecāki ir aicināti piedalīties - pārģērbties un iesaistīties spēlēs. Ir telpa uzkodu galdam, kur vecāki var pavadīt laiku, kamēr atvases rotaļājas.

Dzimšanas dienas pasākums uz divām stundām Laivā darba dienās kompānijai līdz 20 bērniem izmaksās Ls 60, bet bariņam, kurā vairāk nekā 20 bērnu, - Ls 80 (cenā ietilpst divi pasākuma vadītāji, telpas, trauki cienastam). Savukārt brīvdienās - attiecīgi Ls 70 Ls vai Ls 90. Par atsevišķu samaksu iespējams ballēties ilgāk, pasūtīt arī uzkodas, kā arī uzaicināt pasākuma vadītāju pie sevis uz mājam - viens pasākuma vadītājs uz vienu stundu izmaksās Ls 30, uz divām - Ls 50. Sev vēlamo ballītes laiku nepieciešams rezervēt aptuveni mēnesi uz priekšu.

FSīkāk: www.laivasballes.com

Svinības muzejā

2. Mazu bērnu vecāki noteikti būs ievērojuši, ka zināšanas mazuļi vislabāk apgūst rotaļājoties. To ņēmuši vēra arī vairāki muzeji, kas piedāvā bērnu ballītes rīkot pie sevis, vienlaikus iepazīstoties ar muzeja ekspozīciju. Iespēja rīkot bērnu ballītes Dabas muzejā pieejama jau teju divus gadus. Dzimšanas dienas pasākumu var sarīkot tikai vienu reizi nedēļā konkrētā dienā un laikā - svētdienā no plkst. 13.30 līdz 16.00. Šādu dienu un laiku muzeja darbinieki izvēlējušies, mēģinot sabalansēt savas un ciemiņu iespējas. Dzimšanas dienas Dabas muzejā ir pieprasītas, un šajā sezonā jau faktiski visi laiki ir aizņemti, lielākoties jāpiesakās teju trīs mēnešus iepriekš.

Muzejs gaida bērnus vecumā no pieciem līdz 12 gadiem. Grupas lielums vēlams līdz 15 bērniem (neskaitot vecākus). Ņemot vērā muzeja specifiku, sagatavotā programma ir par dabas tēmām, kas sadalītas attiecīgi pēc vecumiem: pašiem mazākajiem (5-6 gadi) - Mana pirmā ekspedīcija muzejā, nedaudz lielākiem (7-9 gadi) - Pēddzinis, bet 10-12 gadu vecajiem - Sikspārņi - ar kājām gaisā! Jubilāram ar vecākiem jāierodas kādu stundu iepriekš, lai iekārtotos (izdekorētu, saklātu viesību galdu utt.) atsevišķā telpā, kura paredzēta atpūtai. Pusotru stundu bērniem notiek tematiskā programma ar dažādiem uzdevumiem un aktivitātēm, saistītām ar zinātni un dabu. Vecāki pēc izvēles var piedalīties nodarbībā, fotografēt vai palikt atpūtas telpā iemalkot kafiju. Pēc nodarbības aptuveni pusstundu arī bērniem ir «brīvais režīms» uzkodu baudīšanai. Kad mazie panašķējušies un atjaunojuši enerģijas krājumus, viņi dodas ekskursijā pa muzeju - izstaigā ekspozīcijas, izmēģina interaktīvos objektus. Un noslēgumā pusstunda tiek atvēlēta dāvanu izsaiņošanai, svecīšu pūšanai un atpūtai svinību istabiņā.

Pasākuma cena ir Ls 40,32, cenā ir iekļautas muzeja biļetes, telpu noma, dāvaniņa jubilāram un ciemiņiem.

FSīkāk: www.dabasmuzejs.gov.lv

Arī Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs piedāvā apvienot izklaidi ar izziņu, gida pavadībā aplūkojot interesantākos muzeja eksponātus un vienlaikus labi atpūšoties, piedaloties konkursos. Programmai ir vairāki scenāriji, kas atkarīgi no jubilāra un viņa viesu vecuma. Jebkurš ballītes rīkotājs var izvēlēties, ko ballītē uzsvērt, piemēram, veselīgu dzīvesveidu vai atkarību kaitīgumu u. c. Noslēgumā iespējams baudīt līdzi paņemto torti un našķus. Programmas ilgumus ir divas stundas, maksimālais dalībnieku skaits - 20. Ieejas biļete muzejā maksā Ls 0,50 skolēniem un Ls 1,50 pieaugušajiem, plus Ls 30 par telpu īri un nodarbības vadīšanu.

FSīkāk: www.mvm.lv

Savukārt Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā var rotaļāties, iepazīties ar mūsu senču dzīvesveidu, amatnieku darbu un vienlaikus baudīt atpūtu svaigā gaisā. Atkarībā no bērnu vecuma un gadalaika tiek piedāvātas vairākas programmas jeb ekskursijas. Pasākuma vadīšana līdz 30 cilvēku lielai grupai maksā Ls 30-50, plus ieejas maksa muzejā: pieaugušajiem Ls 1,50, skolēniem Ls 0,50, bet pirmsskolas vecuma bērniem - bez maksas. Ekskursija ilgst divas stundas, pēc tam līdz pat muzeja slēgšanai viesību dalībnieki var pavadīt laiku piknika vietā un rotaļu laukumā vai, iepriekš vienojoties, - Priedes krogā. Pavasara, vasaras sezonā ekskursiju grafiks ir noslogotāks, svinības vēlams pieteikt vismaz mēnesi iepriekš.

FSīkāk: www.brivdabasmuzejs.lv

Mazajiem zinātniekiem

3. Kaut arī var šķist, ka bērnu zinātnes centrs Tehnoannas pagrabi piedāvā ko tiešām ļoti tehnisku un ir piemērota izziņas un izklaides vieta lielākoties puikām, viesojoties centrā, izrādās, ka tā nebūt nav. Interaktīvajā ekspozīcijā atrodams gan latīņu valodas skapis un īsta angļu leļļu māja, gan dzirdama klasiskā mūzika. Ja muzejā parasti ekspozīciju aiztikt ar rokām nav vēlams, zinātnes centrā ir pavisam otrādi - var pieskarties, iejusties, izmēģināt. Daudzi objekti ir vērsti uz to, lai bērns izmantotu uztveri ar vairākām maņām - redzi, dzirdi, smaržu un tausti. Interaktīvo objektu ir daudz, tie ir interesanti dažādiem vecumiem - no trim gadiem līdz pat sirmam vecumam. Ar taustes un ožas palīdzību iespējams asprātīgi izmēģināt, kā atšķiras jauna tualete no lietotas, noskaidrot, kāpēc starp diviem kubiem sēdoša meitene var kļūt caurspīdīga, paviesoties pilnīgi tumšā labirintā un baudīt daudzas citas aizraujošas aktivitātes. Ekskursijas laikā Tehnoannas pagrabos bērni var patstāvīgi pētīt un aplūkot, klāt ir vairāki dzīvespriecīgi un zinoši darbinieki, kas atraktīvi izskaidro redzēto - iepazīstina ar zvaigznājiem planetārijā, demonstrē, kā rodas cunami un uguns orkāns. Interesanti un lietderīgi piedalīties ir arī pieaugušajiem - kaut vai tāpēc, lai atsvaidzinātu zināšanas, kas savulaik skolas solā nez kāpēc paslīdējušas gar ausīm. Ekskursija notiek grupai līdz 30 cilvēkiem, maksa - Ls 2 no personas. Vienīgais mīnuss - ar svētku cienastu nāksies mieloties citviet, zinātnes centrs nepiedāvā tam telpu un iespējas. Ekskursija jāpiesaka vismaz mēnesi vai divus iepriekš.

FSīkāk: www.pagrabi.lv

Ja esat ar sportu uz tu

4. Ļoti enerģiskiem un sportiskiem mazuļiem, kam patīk intensīva fiziska darbība, iespējams ballīti noorganizēt sporta centrā. Sporta komplekss Ķeizarmežs bērniem no sešu līdz 12 gadu vecumam, kuri prot peldēt un labprāt plunčājas ūdenī jebkurā sezonā, piedāvā svinēt dzimšanas dienu baseinā. Trenere organizē stafetes, bet pēc aktivitātēm ūdenī mazie dodas uz pirti vai džakuzi. Pēcāk kafejnīcā var pamieloties ar svētku torti un citām uzkodām, ko iespējams pasūtīt uz vietas. Kamēr mazuļi plunčājas, vecāki var pavadīt laiku sporta kompleksā, kafejnīcā vai doties prom un mazos ballētājus sagaidīt pēc pasākuma. Ballītes garums ir divas stundas, maksa par baseina apmeklējumu - katram bērnam atsevišķi vai, rezervējot ballītes laiku, vienojoties ar administrāciju. Par pieejamo laiku vēlams painteresēties vismaz mēnesi iepriekš.

FSīkāk: www.keizarmezs.lv

Sportiskas bērnu ballītes piedāvā arī sporta centrs Brazil, divas stundas pludmales laukumā ar vienu pasākuma vadītāju izmaksās Ls 90. Ieteicamais bērnu vecums ir no četriem gadiem, un standarta ballītes dalībnieku skaits - līdz 20 cilvēkiem. Aktivitātes tiek piemērotas bērnu vecumam, skaitam un spējām. Pasākuma vadītāji ir tērpušies populāru pasaku varoņu kostīmos. Papildus iespējams pasūtīt svētku galdu. Vecāki ballītes laikā var izmantot Brazil aktivitātes vai atpūsties kafejnīcā. Laiku ieteicams rezervēt vismaz pāris nedēļu pirms plānotā datuma.

FSīkāk: www.brazil.lv

Apkopojot bērnu ballīšu vietas, centāmies apskatīt pēc iespējas dažādākus izklaižu variantus. Tomēr, mīļie vecāki, ja vien pašiem pietiek enerģijas un izdomas, lieliskas tematiskās ballītes var sarīkot arī mājas apstākļos. Bet par to kādu citu reizi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?