Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kad visi sadodas rokās. Trīs kundzes uzdāvināja otru dzīvi

Deviņus gadus veco Džeka Rasela terjeru Digiju 2. jūlijā notrieca mašīna. Suņa saimnieki nemeklēja speciālista palīdzību, un Digijam atteica kājas. 1. augustā saimnieki zvanīja uz Tukuma dzīvnieku patversmi - vai nevarot paņemt viņu suni, ja ne - iemidzināšot. Patversmes vadītāja Simona Grundule atceras: «Ļaut eitanizēt tik skaistu suni? Veterinārārsts teica - ja palīdzība būtu sniegta agrāk, Digijs atkal staigātu.»

Sākumā Simona veda Digiju pastaigās, turot viņu ar dvieli ap vidu. Suns visu saprot. Pirmās nedēļas Digis rāvās uz savām mājām, kas netālu no patversmes, bija neziņā - kāpēc nedrīkst doties pie saviem mīļajiem? Tagad saprot, ka tur viņu neviens vairs negaida. Digijs ir aprūpējams, četras reizes dienā suņukam jānokārtojas ar cilvēka palīdzību, bet viņš ir enerģijas pārpilns, gudrs un paklausīgs, viņam patīk braukt ar mašīnu.

Izlasot Digija stāstu patversmes mājaslapā, palīdzība atnāca no tālienes. Trīs žēlsirdīgas kundzes no Bostonas uzdāvināja Digijam otru dzīvi. Anita Asberga nopirka speciālus suņu invalīdu ratiņus, Ruta Snikeris un Dagnija Veverbrants iegādājās suņu siksniņas. Tieši tajās dienās uz Latviju lidoja Karīna. Viņa atveda Digim dārgo dāvanu. Suņuks pie ratiņiem pierada dažās minūtēs. Tagad tikai vajag pateikt - braucam! Digijs nevar vien sagaidīt, kad viņu iecels mašīnā, ratiņi blakus, un - aidā, uz mežu!

Ne katram dzīvniekam pat savās mājās tiek tāda mīlestība un aprūpe. Kāds varbūt teiks - tas par traku, tāda zīmēšanās! Tad ziniet - lai pēc smagas traumas paralizētu dzīvnieku ārstētu un viņš tiktu ārā no dziļas depresijas, vajag laiku un rūpes. Simona cer, varbūt kāds gribēs izdarīt sirds darbu un adoptēs Digiju - suns vēl dzīvos savus sešus gadus. Ja ne, viņš paliks Simonas aprūpē. Viņa saka: «Cilvēku izmesti, simtiem dzīvnieku Latvijā eksistē uz ielām. Katram patversmes iemītniekam kaut kur dzīvo, ēd un mierīgi guļ saimnieks nodevējs. Taču, lai viņi zina - mājās, no kurām izdzīti un nodoti dzīvnieki, laime nekad neienāk.»

Divdesmit piecos gados patversmē pārdzīvotais Simonu norūdījis: «Mūsu devīze - kam velti asaras liet, vajag paceltu galvu tālāk iet! Tā mēs dzīvojam, ja patversmē pavadīto laiku suņi un kaķi sauc par dzīvi!»

Pasaulē līdzās ir gan labais, gan ļaunais. Vieni Homo sapiens posta dabu, nogalina, nodod, citi vienojas žēlsirdības darbā. Dzīvnieks vēršas pie cilvēka ar cerību, viņš uzticas, jo neviens cits viņam nespēj palīdzēt. Varu nosaukt desmitiem gan nevienam nezināmus, gan sabiedrībā pazīstamus Latvijas cilvēkus, kas diendienā veic lielu un grūtu darbu, palīdzot mūsu mazajiem brāļiem. Mans sapnis ir pasniegt balvu Latvijas lepnums katram, kurš uzņēmies dzīvnieka aizstāvja statusu un dara to, ļaužu neapjūsmots un pat neatzīts. Cilvēcība, garīgais spēks un labestība ir privileģēto privilēģija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?