Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Krāšņais ceļš uz Kautkuriju

MAZĀS ĢILDES ceturtajā stāvā skan Ances Krauzes dziesmiņa par Franciju un tautas deju ansambļa Dzintariņš mākslinieciskās vadītājas Olgas Freibergas palīdžu Sanitas Misikas un Guntas Rudenes izsaucieni. Viņu vadībā mazie un lielie dejotāji gatavojas sestdienas koncertam Rīgas Kongresu namā, kur skatītājiem tiks piedāvāts uzvedums Ceļš uz Kautkuriju.

Kamēr mazie mākslinieki aizrāvušies ar mēģinājumu procesu, Dzintariņa «mamma» Olga Freiberga aicina savā mājīgajā birojā, kur netrūkst fotogrāfiju no dažnedažādiem pasākumiem un apskatāms milzum daudz dažādos starptautiskos konkursos izcīnītu balvu, cienā ar karstu tēju un labprāt stāsta, kas skatītājus gaida sestdien.

Izrādās, viss aizsācies gauži nejauši: Raimonds Pauls, kurš ir labs Dzintariņa draugs, reiz Olgai Freibergai uzdāvinājis mūzikas ierakstu no savulaik spēlētām leļļu izrādēm Velniņi, Kaķīša dzirnaviņas, Ginjols Parīzē u.c., teikdams - varbūt šī mūzika noder kādam uzvedumam. «Biju ļoti pateicīga, ka man par mūziku Paulam nebija jāmaksā! Taču sapratu - ja gribu veidot uzvedumu, ir nepieciešami tērpi dejotājiem, kuri iejutīsies sunīšu, kaķīšu, vabolīšu un citu varoņu lomā. Tādēļ teicu: mīļie vecāki, naudas nav, bet tērpus vajag! Un vecāki tērpus sagādāja,» O.Freiberga lepni teic.

Gatavojot iestudējumu, kas pirmoreiz bija skatāms Nacionālajā teātrī, Dzintariņa vadītāja talkā pieaicināja režisori Svetlanu Rudzīti un aktrisi Baibu Indriksoni, kura iejutās teicējas lomā. Visiem sadarbojoties un bez pārmērīgi lielu līdzekļu ieguldīšanas tapis bērniem domāts uzvedums ar brīnišķīgu mūziku un krāšņiem tērpiem. «Runā, ka arī dejas ir izdevušās,» smaida Olga Freiberga un piebilst, ka uzsvars izrādē likts uz bērnišķību. Citādi, viņasprāt, bērniem pēdējā laikā jāskatās pelēki, neinteresanti vai arī viņiem galīgi nepiemēroti TV raidījumi un uzvedumi. «Teātros bērnu izrāžu mums jau vispār tikpat kā nav,» secina Dzintariņa vadītāja. Tieši tāpēc, viņasprāt, dzīvespriecīgie sestdienas koncerti būtu labi piemēroti gan bērniem, gan vecākiem.

Uzvedumā dzirdamās dziesmas ierakstījuši Intars Busulis, Andris Ērglis, Dons, Amber, Normunds Rutulis, Viktors Lapčenoks un citi dziedātāji, taču ne viņi, ne R.Pauls koncertos nepiedalīsies, jo tas, pēc Olgas Freibergas domām, būtu drusku par traku: «Uz skatuves jau tāpat būs teju visi Dzintariņa dejotāji vecumā no trim līdz astoņpadsmit gadiem, tāpēc mūziķiem tur diez vai būs pietiekami daudz vietas!» Tiesa, bez viesiem neiztiks - koncerta sākumam nelielu priekšnesumu sagatavojuši Dzintariņa draugi - bērnu vokālais ansamblis Dzeguzīte. «Lauku skatītājiem, kam šo uzvedumu esam rādījuši, tas dikti patika! Nupat uzstājāmies vienā kultūras namā, kur visas biļetes bija izpārdotas; cilvēki stāvēja gar zāles malām un sēdēja uz grīdas,» palepojas Olga Freiberga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dejas izrāde

TDA Dzintariņš uzvedums
Ceļš uz Kautkuriju
Rīgas Kongresu namā 9.I plkst.12
un 18. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā
Ls 2-6

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?