Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Lai ietaupītu savu dārgo laiku

Vai jūs pazīstat kādu cilvēku, kam patīk stāvēt rindās? Šaubos, vai kāds tiešām gūst prieku, gaidot sava numuriņa parādīšanos uz ekrāna un norādes par to, pie kura apkalpošanas lodziņa viņam jādodas. Ņemot vērā, ka ir XXI gadsimts un pieejamas inovācijas šīs problēmas risināšanā, uzņēmējiem Latvijā būtu pēdējais laiks saprast, ka priecīgs klients ir klients, kuram nav jāgaida «dzīvajā» rindā. Arī pats uzņēmējs varētu būt gan laimīgāks, gan bagātāks, ja darītu visu, lai pēc iespējas vairāk klientu apkalpotu attālināti.

Bankas šobrīd koncentrējas, lai pēc iespējas vairāk pakalpojumu sniegtu attālināti, jo, pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, daudzus pakalpojumus beidzot iespējams droši sniegt arī virtuālajā vidē. Viens no pēdējiem jaunumiem, kas ievērojami atvieglo dzīvi bankām un potenciāli arī jebkuram citam uzņēmumam, ir elektroniskais zīmogs jeb eZīmogs. Ar tā palīdzību uzņēmums var kļūt ne tikai mūsdienīgāks, dabai draudzīgāks un inovatīvāks, bet arī objektīvi ietaupīt finanšu resursus - nepieciešams mazāks darbinieku skaits, nav jātērē papīrs printēšanai, nav jātērē pats dārgākais resurss - savs un klienta laiks!

Lūk, piemērs tam, kā ar eZīmoga palīdzību tiek ekonomēts laiks gan uzņēmējam, gan klientam, - veiksmīgai darījuma norisei aptuvenais laiks, kuru klientam nepieciešams pavadīt ceļā uz banku, ir 25 minūtes, pēc tam nepieciešams gaidīt aptuveni 15 minūšu rindā, lai saņemtu nepieciešamo papīra izziņu, un vēl aptuveni 25 minūtes jāpavada atkal ceļā. Nemaz nerunājot par scenārijiem, ka jābrauc uz citu pilsētu, ir «palaimējies» uz banku doties sastrēgumu laikā vai vienkārši apstākļu sakritības dēļ bankas filiālē izveidojusies pagara rinda. Sanāk, ka bankas klients, pats par to piemaksājot, pilda kurjera pienākumus. Savukārt, ja banka lieto eZīmogu, lai saņemtu atbilstoši apstiprinātu maksājuma uzdevumu, nepieciešamas vien desmit sekunžu un viens datorpeles klikšķis. Nepārspīlējot var apgalvot, ka tas ir vairākus tūkstošus reižu ātrāk.

Jautājums - ja jau elektroniskā dokumentu aprite ir risinājums rindām, izdevumiem un nežēlīgajam papīra patēriņam mūsu valstī, kāpēc vēl visi uzņēmumi nav sākuši to izmantot savā labā? Drošu elektronisko parakstu un eZīmogu savā ikdienas darbā ieviest ir samērā viegli, jo ieviešana atkarībā no resursiem un iekšējiem procesiem aizņem tikai pāris dienu, bet ieguvums turpinās daudzus gadus.

Visbiežāk uzņēmējus vienkārši biedē jaunais-nezināmais, kas dažkārt ļauj ieslīgt tik ierastajā domā «ir labi tā, kā ir». No biznesa viedokļa, šis pat nav īsts arguments, jo, izprotot reālo pienesumu ikdienas procesu optimizēšanā, ir skaidrs, ka ar nelielām pārmaiņām iespējams panākt lielisku rezultātu. Tieši tik vienkārši - pēc eZīmoga ieviešanas klientam vairs nebūs jātērē vairākas stundas laika un uzņēmums ietaupīs apjomīgus finanšu un cilvēkresursus.

* Va/s Latvijas valsts radio un televīzijas centrs valdes priekšsēdētājs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?