Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Latvijas politiķi par Nīderlandi

Politiķi no dažādām partijām, kuri spēlē futbolu Latvijas Saeimas komandā, prognozē, ka Pasaules kausa izcīņā uzvarēs Nīderlande. Tiesa gan, ne visi deputāti ir mierā ar līdzšinējo čempionāta gaitu, tomēr atzīst, ka kopumā futbola līmenis pasaulē aug.

«Nīderlandieši ir mana mīlestība,» atzīst Saeimas deputāts Vitālijs Orlovs (SC). Viņš atceras bērnību - drīz pēc televizora parādīšanās viņa ģimenē 1974. gadā Nīderlande finālā spēlēja ar Vāciju un pēc četriem gadiem - ar Argentīnu, abas reizes zaudējot. Tomēr tas, kā nīderlandieši spēlēja, palicis spilgtā atmiņā. «Viņi ir pelnījuši uzvaru, ir labs sastāvs, trīs četri līderi, nevis tikai viens spēcīgs spēlētājs kā Argentīnai.» Saskaņas centra frakcijā savas prognozes vēl grupu turnīra laikā izteikuši vairāki deputāti, piemēram, frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs jau no paša sākuma esot atbalstījis Spāniju. V. Orlovs un Mihails Zemļinskis, kurš ir profesionāls futbola treneris, esot domājuši, ka finālā iekļūs Nīderlande un Argentīna, tikai Orlovs atbalstījis Nīderlandi, bet Zemļinskis - Argentīnu.

Arī deputāts Jānis Eglītis (TP) atceras 1974. un 1978. gada finālturnīrus ar Nīderlandes piedalīšanos: «Toreiz viņi ieviesa futbolā kaut ko būtiski jaunu. Šis ir viņu trešais fināls, un trīs lietas ir labas lietas. Spānija ir spēcīga, bet man liekas, ka vinnēs Nīderlande.» Īpašu simpātiju viņam neesot ne pret vienu, ne otru, bet Nīderlandes vēsturiskais ieguldījums futbola attīstībā ir lielāks. «Ja salīdzina ar 70. gadiem, futbols ir kļuvis daudz dinamiskāks, arī smalkāks un intelektuālāks. Kaut gan es neņemtos apgalvot, kas ir spēcīgāka komanda - 1970. gada Brazīlija vai šāgada Nīderlande,» aizdomājās J. Eglītis.

Uz Nīderlandes uzvaru cer arī Ainars Latkovskis (JL), kurš gan vēlējies finālā ieraudzīt Vāciju. «Spānija uzspieda Vācijai drausmīgi garlaicīgu spēli,» uzskata deputāts, kurš īpaši nejūsmojot arī par Nīderlandi, bet Spānija esot vājāka. A. Latkovskim paticis, kā spēlēja Vācija, Anglija, Urugvaja un Gana. No savas frakcijas deputātiem futbolu viņš apspriežot ar Jāni Reiru, bet ārpus parlamenta esot vairāki cilvēki, ar ko apspriest rezultātus un apmainīties ar īsziņām spēļu laikā, piemēram, Latvijas Radio raidījuma Lieliskais piecnieks vadītāju Ivo Krumholcu. Savukārt Visvaldis Lācis (VL), kas Saeimas futbola komandā spēlēt gatavs arī 86 gadu vecumā, neņemas prognozēt fināla rezultātu, bet «kulturālu apstākļu dēļ» esot Nīderlandes pusē. Tomēr abām komandām esot vienādas izredzes.

Vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), kurš arī spēlē futbolu Saeimas komandas sastāvā, ir vienīgais no aptaujātajiem, kas prognozē uzvaru Spānijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?