Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Līderi zem skalpeļa

Būtiskas izmaiņas Latvijas hokeja valstsvienības sastāvā paredzamas 2013. gada pasaules čempionātā Helsinkos, salīdzinot ar februārī notikušo pirmsolimpisko kvalifikācijas turnīru Rīgā. Vairākiem izlases līderiem ir veselības likstas, un viņu spēlēšana ir zem jautājuma zīmes. Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans otrdien ieradās Rīgā. Trešdien Ozolniekos pirmais treniņš.

Nopietnākais trauksmes signāls atskanēja pirms pāris nedēļām - vārtsargam Edgaram Masaļskim pēc sezonas KHL klubā Hantimansijskas Jugra esot veikta ceļgala operācija. «Ar Edgaru viss ir kārtībā. Viņš pasaules čempionātā spēlēs,» atviegloti jānopūšas, izdzirdot šo patīkamo ziņu no Latvijas izlases ģenerālmenedžera Māra Baldonieka. Masaļskim bijusi meniska tīrīšana, un aprīļa vidū viņš būšot gatavs darboties ar pilnu jaudu. No pārējiem kandidātiem tikai Mārim Jučeram ir minimāla pasaules čempionāta pieredze. Pirms gada Stokholmā Jučers stājās vārtos divās PČ spēlēs. Ervīns Muštukovs, Kristers Gudļevskis un Jānis Kalniņš tik augstā līmenī nav spēlējuši.

Jūtamas pārmaiņas būs aizsardzības līnijā. Februāra turnīra kapteinis Sandis Ozoliņš ir paziņojis, ka pasaules čempionātā nespēlēs. Varbūt viņu valstsvienības sastāvā vēlreiz redzēsim olimpiskajās spēlēs Sočos. Pilnīgi noteikti ir zināms, ka uz Helsinkiem nebrauks arī Oskars Bārtulis un Arvīds Reķis. KHL klubā Doņeckas Donbass spēlējošajam Bārtulim, kurš, starp citu, februārī bija viens no kapteiņa Ozoliņa palīgiem, ir nopietna cirkšņa trauma. Arvīds Reķis Rīgas Dinamo sastāvā Cerību kausa izcīņā salauza pirkstu, turklāt vienam no ilggadējiem izlases aizsargiem ir personiska rakstura problēmas, jo hokeju jau visu mūžu nespēlēsi. Nav pārliecības, ka Helsinkos būs vēl viens februāra turnīra aizsargs Artūrs Kulda. Pēc sezonas KHL komandā Sibirj Kulda parakstīja vienvirziena līgumu ar NHL klubu Vinipegas Jets. NHL regulārais čempionāts Jets beigsies 25. aprīlī, taču Jets patlaban ir savas divīzijas vadībā un konferencē 3. vietā. Pārsvars pār otru divīzijas komandu Hurricanes gan nav liels - četri punkti. Ja Hurricanes apsteigs Jets, tad vinipegieši var noslīdēt uz devīto pozīciju. Piektdien meniska operācija tika veikta arī bijušajam Dinamo kapteinim Guntim Galviņam, kurš pirmsolimpiskajā kvalifikācijā gan nespēlēja, bet Nolans viņam ir devis cerību atgriezties izlasē jau šopavasar. Pats Galviņš ļoti vēlas spēlēt pasaules čempionātā.

Uzbrukumā acīmredzot nebūs Miķela Rēdliha. Sezonas otro pusi Jaroslavļas Lokomotiv viņš spēlēja ar pretsāpju līdzekļiem. Pēc sezonas Miķelim Vācijā arī ir veikta ceļgala tīrīšana. Mediju telpu jau saviļņojusi ziņa, ka jaunākais Rēdlihs pasaules čempionātā nespēlēs. Baldonieks cerību vēl nav atmetis, lai gan izredzes esot minimālas. «Man viņš nav teicis kategorisku nē. Es desmit procentus tomēr atstātu, ka Miķelis varētu spēlēt.» Rīgas Dinamo rezultatīvākajam uzbrucējam Mārtiņam Karsumam ceļgala tīrīšana pavasarī jau kļuvusi par ierastu lietu. Pats hokejists gribot spēlēt čempionātā, tā ka cerības saglabājas.

Trešdien izlases vadītājiem paredzama saruna ar pieredzējušo uzbrucēju Aleksandru Ņiživiju, kurš jau bija atvadījies no izlases, taču atgriezās uz pirmsolimpisko kvalifikācijas turnīru. Starp citu, Latvijas pase joprojām ir Herbertam Vasiļjevam, kurš 2012. gada PČ nespēlēja neskaidrā pilsonības jautājuma dēļ. Vasiļjevs ir nobāzējies Krēfeldē un ieguvis arī Vācijas pasi, taču pavasarī spēlēšana pasaules čempionātā viņam ir iespējama tikai Latvijas izlasē. Herberts it kā neesot pret.

Ziemeļamerikā ir trīs kandidāti uz vietām uzbrukuma līnijā. NHL spēlē Kaspars Daugaviņš, un viņa Otavas Senators stabili turas labāko astoņniekā, ieņemot 5. vietu un devīto komandu apsteidzot par 10 punktiem. AHL rūdās jaunie Zemgus Girgensons un Kristiāns Pelšs. Abiem regulārais čempionāts beidzas 21. aprīlī. Girgensona Americans rietumu zonā ir 6., Pelša Barons - 9. vietā.

Pārbaudes spēļu ciklu Latvijas izlase uzsāks 3. un 4. aprīlī izbraukumā pret Čehiju. No LTV ziņas nav iepriecinošas. Visticamāk, translācijas nebūs. Čehiem prioritāte esot vietējās izslēgšanas spēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pārbaudes spēles

3.IV 17.30 Čehija - Latvija (Jindričkovhradeca)
4.IV 18.15 Čehija - Latvija (Jindričkovhradeca)
7.IV 17.00 Latvija - Zviedrija (Arēna Rīga)
8.IV 19.30 Latvija - Zviedrija (Arēna Rīga)
19.IV 19.30 Latvija - Baltkrievija (Arēna Rīga)
20.IV 17.00 Latvija - Baltkrievija (Arēna Rīga)
28.IV 17.00 Francija - Latvija (Ruāna)

Bez nosaukuma

Vārtsargi: Edgars Masaļskis (Jugra, KHL), Ervīns Muštukovs (Mora, Zviedrija), Māris Jučers (Rīgas Dinamo, KHL), Kristers Gudļevskis (HK Rīga), Jānis Kalniņš (Liepājas metalurgs).
Aizsargi: Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņš, Jēkabs Rēdlihs, Arvīds Reķis, Mārtiņš Porejs, Rodrigo Laviņš (visi Rīgas Dinamo, KHL), Georgijs Pujacs (Avangard, KHL), Oskars Bārtulis (Donbass, KHL), Māris Jass (Scorpions, DEL), Jānis Andersons, Agris Saviels (abi Kompanion, Ukraina), Aleksandrs Jerofejevs (Kuban, VHL), Mārtiņš Jakovļevs (Jokipojat, Somija), Artūrs Kulda (Vinipegas Jets, NHL);

Uzbrucēji: Miks Indrašis, Mārtiņš Karsums, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Andris Džeriņš, Gunārs Skvorcovs, Māris Bičevskis, Roberts Bukarts, Elvijs Biezais, Juris Upītis (visi Rīgas Dinamo, KHL), Miķelis Rēdlihs (Lokomotiv, KHL), Mārtiņš Cipulis, Aleksandrs Ņiživijs (abi Lev, KHL), Lauris Dārziņš (Ak Bars, KHL), Jānis Sprukts (CSKA, KHL), Roberts Jekimovs (SaiPa, Somija), Ronalds Ķēniņš (ZSC Lions, Šveice), Aleksejs Širokovs (Red Ice, Šveice), Juris Štāls (SKP Poprad, Slovākija), Koba Jass (HC Kladno, Čehija), Kaspars Saulietis (Yunost, Baltkrievija), Armands Bērziņš (Kompanion, Ukraina), Kaspars Daugaviņš (Otavas Senators, NHL), Kristiāns Pelšs (Oklahomasitijas Barons, AHL), Zemgus Girgensons (Ročesteras Americans, AHL).

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?