Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Metropolitēna operā, nekāpjot lidmašīnā

Kinotiešraižu jaunajā sezonā katram savi īpašie trumpji: Kino Citadele, kas vienīgais Latvijā piedāvā Ņujorkas Metropolitēna operas izrādes, var sākt sezonu ar Krievijas superdīvu Annu Ņetrebko kā Adīnu G. Doniceti Mīlas dzēriena jauniestudējumā un atrādīt mūsu Elīnu Garanču V. A. Mocarta operā Tita žēlsirdība 1.

decembrī. Vienā no pēdējiem komponista meistardarbiem, kura drāma risinās Senajā Romā, E. Garanča atveido Sesto, Džuzepe Filjanoti - augstdzimušo Tito, bet Barbara Fritoli - Vitēliju. Izrādi diriģēs Harijs Bikets. Savukārt ar iespēju pirmoreiz tiešraidē vērot mūsu izcilo soprānu, apburošo Maiju Kovaļevsku, turklāt viņas zelta lomā - Mimī Dž. Pučīni Bohēmā, pārī ar meksikāņu tenoru Rolando Viljasonu Londonas Karaliskās operas izrādē nākamgada 15. janvārī vilina Splendid Palace, kurš specializējies Eiropas opernamu tiešraidēs un ierakstos. Apsteidzot abus minētos, savu opersezonu jau pagājušajā nedēļā atklājis trešais spēlētājs - Multikino. Diemžēl tas vairs nelutina potenciālos klientus ar informāciju - mājaslapā redzami vienīgi operu un vietu nosaukumi, paturot noslēpumā radošo grupu.

Anna Ņetrebko un Metjū Polencāni kā nepastāvīgo Adīnu un mīlas apreibināto Nemorīno vienā no aizraujošākajām komiskajām operām Bārtleta Šēra jauniestudējumā Kino Citadele redzēsim jau 13. oktobrī ar Maurīcio Benīni pie diriģenta pults. Iznesīgais poļu baritons Marjušs Kviciņs tēlos lielīgo seržantu Belkori, bet veiklo krāpnieku, mīlas eliksīra tirgotāju Dulkamāru atveido Ambrodžo Maestri.

Mazā rakstiņā nav iespējams piedāvāt izsmeļošu sezonas ceļvedi. Ņujorkas Metropolitēna operas izrādēs kā arvien līs zvaigžņu lietus: Renē Fleminga - Dezdemona, kuru nožņaugs Otello - Johans Bota (Otello, 27.X). Sondra Radvanovska, Marselo Alvaress, Dmitrijs Hvorostovskis un Stefānija Blata izspēlēs Dž. Verdi Masku balles traģēdiju (8.XII). Ludmila Monastirska, Roberto Alaņja un Olga Borodina liktenīgi sastapsies Verdi Aīdā (15.XII). Džoisa Didonato demonstrēs belkanto virtuozitātes emocionālo jēgu titullomā G. Doniceti operā Marija Stjuarte. Pasaulslavenais tenors Jonass Kaufmanis pirmoreiz atveidos Dž. Vāgnera Parsifala titulvaroni (2.III). Īpašs notikums būs britu kulta komponista Tomaša Adeša operas Vētra pirmizrāde Ņujorkā 10.XI ar pašu autoru pie diriģenta pults un baritonu Saimonu Kīnlisaidu Prospero lomā. Režisors un jauno tehnoloģiju ģēnijs Roberts Lepāžs šoreiz rekonstruē operteātra La Scala XVIII gadsimta interjeru. Vēsturisku retumu mīļotājiem prieku darīs H. Berlioza Trojieši (5.I) un mazzināmā itāļu komponista Rikardo Dzandonai XX gs. sākuma melodrāma Frančeska da Rimini (16.III), barokmīļiem - G. F. Hendeļa Jūlijs Cēzars (27.VI).

Splendid Palace lepojas ar tikko iegūtajām ekskluzīvajām tiesībām demonstrēt operas un baletus no Milānas La Scala, taču pārtvers arī izrādes no Turīnas, Parīzes un Londonas, kur Nabuko titulvaronis būs XX un XXI gs. superzvaigzne Plāsido Domingo. Arī «Splendītī» skanēs Jonasa Kaufmaņa, Saimona Kīnlisaida un citas balsis, bet tikai tur varēsim būt liecinieki lietuviešu soprāna Violetas Urmanas Džokondai (A. Ponkjelli operā 13.V no Parīzes). Turpat būs baudāma arī operete no Vīnes Valsts operas - Johana Štrausa Sikspārnis (27.XII).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Provocējošā patiesība

Izaicināt skatītājus un dalīties savās sāpēs un pārdomās ir mērķi, kurus izvirza un sasniedz Vadims Bogdanovs monoizrādē Cilvēks un tirāns.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?