Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Munkevicu negāzīs uz karstām pēdām

Evolūcija, nevis revolūcija - izveidot frakciju, izraisīt sniega pikas efektu un tad, kad būs pilnīgi skaidrs atbalsts, iespējams, arī mainīt Jūrmalas domes vadību. Tāds, pēc Jūrmalas vicemēra Romualda Ražuka (PS) domām, ir turpmākās attīstības scenārijs pēc Vienotības reģionālās apvienības izveidošanas Jūrmalā. Taču vismaz pagaidām nerodas iespaids, ka šī sniega pika būtu kompakta - četru Jūrmalas domes deputātu sniegtās atbildes par turpmāko rīcību ir atšķirīgas.

Jaunās Vienotības frakcijas deputātu izteikumi tūlīt pēc reģionālās apvienības dibināšanas sēdes liecina, ka vismaz pagaidām domes vadībā nekas radikāli nemainīsies un vismaz kādu laiku divi deputāti - Dzintra Homka (SCP) un Romualds Ražuks (PS) joprojām būs valdošajā koalīcijā, bet otri divi - Iveta Blaua un Juris Visockis (JL) opozīcijā, tomēr visi četri pirms domes sēdēm kopīgi lems, kā balsot. «Pat runas nevar būt par pievienošanos esošajai koalīcijai,» joprojām striktās pozīcijās ir J. Visockis, kura nesaskaņas ar Jūrmalas mēru Raimondu Munkevicu (Jūrmala - mūsu mājas) tikušas risinātas pat tiesas ceļā. «Ja frakcijas viedoklis nebūs vienots un netiks balsots tā, kā vajag pilsētai, tad man tādu Vienotību nevajag,» uzsvēra J. Visockis, kurš iepriekš pauda viedokli, ka R. Munkevics būtu steidzami jānomaina un balsu tam varētu pietikt. «Šobrīd noteikti ne,» par R. Munkevica nomaiņas iespēju bilst Dz. Homka, uzsverot, ka JL deputāte Iveta Blaua, būdama Izglītības un kultūras jautājumu komitejas vadītāja, faktiski jau atbalsta esošo koalīciju. I. Blaua šādu apgalvojumu sauc par maldīgu priekšstatu. Viņasprāt, svarīgākais ir tas, ka Vienotība ir sanākusi kopā, «zinot, kā ir gājis», jo pirms pašvaldību vēlēšanām partijas nespēja izveidot vienu sarakstu, taču par turpmāko rīcību izteikties atturējās. Arī R. Ražuks prognozēs par nākotni bija piesardzīgs, atzīstot, ka jaunajā frakcijā domas saskanot «par trim ceturtdaļām», toties tur valdot atklātība, kādas neesot R. Munkevica vadītajā koalīcijā. Gāzt mēru tūlīt R. Ražuks nedomā, jo šobrīd neesot citas konstrukcijas, uz kuras pamata veidot jauno koalīciju, pat ja balsu pietiktu. Nākotnē gan vadības maiņa Jūrmalā neesot izslēgta. Zīmīgi, ka Vienotības sanāksmi apmeklēja ne vien JL domubiedri domes opozīcijas deputāti Māris Dzenītis, Zigurds Starks (TP) un Arnis Ābelītis (Tev, Jūrmalai), bet arī R. Munkevics, kurš tā gribot parādīt draudzību.

Ja Vienotības partijas nespēj sadarboties pilsētu un novadu domēs, nevar cerēt uz šo pašvaldību iedzīvotāju atbalstu apvienības sarakstam Saeimas vēlēšanās. Šis Saeimas deputāta Kārļa Šadurska (PS) secinājums ir precīzākais pamatojums uzsāktajai Vienotības konsolidācijai pašvaldību līmenī, kuras pirmais solis ir apvienības izveidošana Jūrmalā. Notiekot sarunas par līdzīgu apvienību izveidošanu arī Ķekavā, Jēkabpilī, Jelgavā un Ozolniekos. Tomēr joprojām ir «karstie punkti» - pašvaldības, kurās personisku aizvainojumu dēļ deputātu apvienošanās ir problemātiska, arī Jūrmalā situācija bijusi sarežģīta, tomēr pārvarēta. «Pirms olimpiskajām spēlēm visi kari tiek pārtraukti,» atzina K. Šadurskis, ar šo līdzību domādams Saeimas vēlēšanu tuvumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?