Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Mūzikas akadēmijas Gada balvas ieguvēji

Jau divpadsmito reizi tiks pasniegta Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) un Swedbank Gada balva, par kuras laureātiem kļuvuši trīs mākslinieki. Katrs no viņiem iegūs īpašu diplomu un 1200 eiro lielu naudas summu. «Tā ir atzinība par viņu iepriekšējiem sasniegumiem un stimuls tālākajai darbībai,» akcentēja JVLMA rektors Artis Sīmanis.

«Viņa ir viena no spilgtākajām zvaigznēm pie Latvijas čella debesīm,» par Magdalenu Cepli sacīja JVLMA zinātniskā un radošā darba prorektore Anda Beitāne, kura pieminēja viņas neaizmirstamo uzstāšanos akadēmijas simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncertā diriģenta Luca Kēlera vadībā. Profesionālās bakalaura studiju programmas piektā semestra studente specializācijā Čella spēle saņems Gada balvu kā jaunā mūziķe.

Magdalenas Ceples sniegums profesionāļu vidū tiek raksturots kā meistarīgs un ārkārtīgi saturīgs profesionālās kvalitātes ziņā. «Man ir liels prieks par šo balvu,» atzina čelliste, kura patlaban savas zināšanas papildina apmaiņas programmā Briselē. Interesanti, ka pagājušajā gadā viņa ir ieguvusi pirmo vietu JVLMA konkursā Labākais kameransamblis, uzstājoties kopā ar pianistu Georgiju Osokinu.

Tieši viņš saņems otru Gada balvu kā jaunais mūziķis. Pērn profesionālās bakalaura studiju programmas trešā semestra students specializācijā Klavierspēle ir izcili debitējis prestižajā Friderika Šopēna 17. starptautiskajā pianistu konkursā Polijā, kur ieguvis diplomanda statusu. Mākslinieks regulāri koncertē un gūst panākumus dažādos konkursos gan Latvijā, gan citur pasaulē.

20 gadu vecais Georgijs Osokins tiek raksturots kā viens no spožākajiem Latvijas jaunajiem talantiem. Jāpiebilst, ka viņš ir kļuvis jau par trešo Osokinu ģimenes pārstāvi, kurš savā īpašumā iegūs JVLMA Gada balvu - iepriekš to ir saņēmis viņa tēvs pedagogs Sergejs Osokins kā mācībspēks un viņa brālis pianists Andrejs Osokins kā jaunais mūziķis.

Savukārt kā mācībspēks tika novērtēts JVLMA Mūzikas tehnoloģiju katedras vadītājs un komponists Rolands Kronlaks. Īpaši tika izcelts viņa organizatoriskais ieguldījums laikmetīgās mūzikas festivāla deciBels izveidē un realizācijās, kas turpināsies arī šajā gadā. «Viņš ir lielisks pedagogs, kura studenti ir guvuši ievērojamus sasniegumus ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs,» piebilda profesors Artis Sīmanis.

Visi trīs laureāti tiks sumināti Gada balvas 2015 pasniegšanas ceremonijā un vienlaikus arī JVLMA dzimšanas dienu svinību koncertā piektdien, 8. janvārī, plkst. 17 Lielajā zālē, kur uzstāsies akadēmijas jauktais koris un simfoniskais orķestris diriģentu Māra Sirmā un Andra Vecumnieka vadībā. Biļešu iepriekšpārdošana JVLMA darba dienās no plkst. 10 līdz 16. Cena - 10 eiro. Vairāk www.jvlma.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?