Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Nav noslēgti līgumi ar zemes īpašniekiem par fotoradaru izvietošanu

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) pagaidām ar zemes īpašniekiem nav noslēgusi nevienu līgumu par fotoradaru izvietošanu, jo darbs notiek secīgi un šis jautājums risināms atbilstoši plāniem, aģentūrai LETA pastāstīja CSDD Sabiedrisko attiecību daļas pārstāve Agnese Korbe.

Jau vēstīts, ka privātajam komersantam Vitronic Baltica pirms diviem gadiem bija pamatīgas problēmas ar fotoradaru projektu, jo, kārtojot formalitātes, izrādījās, ka vairākās vietās blakus esošie zemes īpašnieki nav devuši piekrišanu elektrības vadu ierakšanai viņu zemē, lai barotu iekārtu.

A. Korbe skaidroja, ka fotoradaru ieviešanas process notiek secīgi. Pagājušā gada augustā valdībā tika izskatīts informatīvais ziņojums par fotoradaru ieviešanu, un, pamatojoties uz šo ziņojumu, tika veikti grozījumi Ceļu satiksmes likumā, nosakot kompetences un procedūru mērierīču darbībai Latvijā.

Patlaban ir noslēdzies viens no pirmajiem praktiskā darba posmiem - izanalizēta situācija uz ceļiem, noteiktas un publiskotas pirmās 20 iespējamās mērierīču atrašanās vietas.

Pašreizējais un tuvākā laika darbs saistīts ar vairākiem konkrētiem jautājumiem, tostarp deleģēšanas līguma slēgšanu ar Valsts policiju, fotoradaru iepirkuma nolikuma pabeigšanu un izsludināšanu un infrastruktūras jautājumu turpmāko risināšanu.

Kā ziņots, lielākā daļa no 20 jaunajiem stacionārajiem fotoradariem atradīsies Rīgā un tās apkārtnē. Fotoradaru atrašanās vietas izvēlētas atbilstoši vairākiem kritērijiem, piemēram, pēc negadījumu skaita konkrētajā vietā, satiksmes intensitātes, bojāgājušo un cietušo skaita, infrastruktūras stāvokļa un citiem kritērijiem. CSDD valdes loceklis Jānis Golubevs aģentūrai LETA iepriekš atzina, ka iepirkumu procedūru par fotoradaru iegādi varētu organizēt martā vai aprīlī, bet paši fotoradari, ja būs labvēlīgi nosacījumi, uz ceļiem varētu parādīties rudenī.

Sākotnēji valdības ziņojumā bija minēts, ka ik gadu līdz 2017. gadam stacionāro fotoradaru iegādei un uzstādīšanai plāno tērēt 996 010 eiro jeb kopumā 4 980 051 eiro. J. Golubevs iepriekš atzina, ka šīs ir provizoriskas summas.

Laikraksts Dienas Bizness vēstīja, ka Lietuvas uzņēmums Fima, kam mūsu kaimiņvalstī ir līgums uz desmit gadiem par fotoradaru darbības nodrošināšanu, apsver iespēju piedalīties CSDD stacionāro fotoradaru iepirkumā Latvijā, taču lēmums vēl nav pieņemts. Uzņēmums 2008. gadā uzvarēja Lietuvas Ceļu administrācijas konkursā uz 10 gadiem par 150 fotoradaru izvietošanu un apkalpošanu.

Fima risinājumu departamenta direktors Roks Sleķis Dienas Biznesam uzsvēris, ka Lietuvā uzņēmumam tiek maksāts nevis par noķerto pārkāpēju skaitu, bet fiksēta summa par katru darbojošos radaru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?