Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Nopelnīt plusus sezonas izskaņā

Pēdējās cerības spēle vēl nav zaudēta, taču Rīgas Dinamo kluba vadības runas un darbība liecina par skatu vēršanu nākotnes virzienā. «Komanda skatās uz nākamo sezonu, bet mūsu jauniešu komandā ir vairāki hokejisti, kurus gribu un varu pārbaudīt jau tagad,» - tā visu iepriekšējo gadu viena no līderiem Aleksandra Ņiživija atlaišanu uz Prāgas Lev aģentūrai LETA skaidroja Rīgas Dinamo ģenerālmenedžeris Juris Opuļskis.

Šāds solis gan nenorādot uz baltā karoga izkāršanu. «Spēlētājiem vairākkārt esam norādījuši, ka par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā jācīnās tik ilgi, kamēr saglabājas niecīgākās teorētiskās izredzes spēlēt play-off,» sarunā ar Dienu uzsvēra Dinamo Rīga padomes priekšsēdētājs Juris Savickis. Rīgas Dinamo nākamo KHL čempionāta spēli aizvadīs trešdien Arēnā Rīga ar KHL līdervienību Sanktpēterburgas SKA.

Līdzjutēji gan ļoti labi saprot, ka ar Ņiživija pārcelšanos uz Lev vieni no tiešajiem konkurentiem cīņā par vietu Rietumu konferences spēcīgāko astoņniekā kļūs spēcīgāki, savukārt rīdzinieku uzbrukuma jauda mazināsies. Protams, nav ļaunuma bez labumu, jo tādējādi pavērsies iespēja vairāk sevi apliecināt otrā plāna spēlētājiem un kādam perspektīvam spēlētājam no jauniešu komandas HK Rīga. «Pēc atgriešanās no izbraukuma pirmdien man par šo tēmu jau bija saruna ar Juri Opuļski,» HK Rīga galvenais treneris Leonīds Tambijevs atklāja, ka jauno kadru meklēšana neesot tikai tukšas runas vien. Izvēle gan neesot liela. «Jurim (Opuļ-skim) atklāti pateicu, ka reāli tikai Juris Upītis ir gatavs iekļauties kluba galvenās komandas sastāvā. Negribu Rīgas Dinamo rekomendēt spēlētājus, kuri KHL līmenim vēl nav gatavi. Domāju, ka mēs tāpat esam devuši vērā ņemamu pienesumu, jo no HK Rīga līdz Dinamo ir izauguši Bičevskis, Biezais, Indrašis, Porejs...»

Opuļskis ir atteicies komentēt runas par to, ka Ņiživijam varētu būt sekotāji. Pēc NHL lokauta pārtraukšanas KHL spēlētāju pārejas periods pagarināts no 15. līdz 31. janvārim. Potenciālie pircēji ir komandas, kuras vēlas pastiprināties pirms Gagarina kausa izcīņas spēlēm. Šie klubi parasti raugās uz tekošo sezonu, tāpēc nevēlas savā paspārnē ņemt spēlētājus ar ilgtermiņa līgumiem. Rīgas Dinamo līmeņa spēlētāji vairāk interesanti varētu būt klubiem, kuriem nav leģionāru limita kā Lev, Slovan, Donbass, Baris un Minskas Dinamo. Maz gan ticams, ka Ņiživijam varētu būt sekotājs.

Tikmēr paši spēlētāji pauž gatavību turpināt ķerties pat pie pēdējā cerību salmiņa. Aizsargs Metjū Karls Ziemeļamerikas hokejistiem raksturīgi cenšas visus uzmundrināt. «Sezonas sākumā uzstādīto minimālo uzdevumu iekļūt play-off līdz pat šai dienai neviens nav atcēlis. Katrs spēlētājs cīnās visiem spēkiem un tic, ka tas ir izdarāms. Atlikušajās regulārā čempionāta spēlēs būs kārtīgi jāpacenšas, bet mēs to varam paveikt.»

KHL Rietumu konferencē Rīgas Dinamo ar 45 sapelnītajiem punktiem 42 spēlēs ir 12. vietā. No astotās vietas rīdziniekus šķir vienpadsmit punkti. Minskas Dinamo patlaban aizpilda pēdējo play-off vakanci ar 56 punktiem 42 spēlēs. Rīgas Dinamo regulārajā čempionātā vēl jāaizvada desmit spēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Provocējošā patiesība

Izaicināt skatītājus un dalīties savās sāpēs un pārdomās ir mērķi, kurus izvirza un sasniedz Vadims Bogdanovs monoizrādē Cilvēks un tirāns.

Pārmaiņu laika brīnumi

Pēc Rīgas Daugavas futbola meistarkomandas, kas vēl astoņdesmito gadu vidū izpelnījās lielu Latvijas sporta līdzjutēju atzinību, mūsu futbolā uz brīdi iestājās panīkums, līdz notika vēsturiskais pavē...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?