Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Palika bez atkāpšanā s ceļa

Četri skaitliskajā mazākumā ielaisti vārti, no kuriem divi - jau pašā spēles sākumā -, neļāva Rīgas Dinamo hokejistiem tikt pie panākuma arī otrajā Gagarina kausa izcīņas otrās kārtas mājas spēlē pret Jaroslavļas Lokomotiv (2:6). Lai arī rīdzinieki no Jaroslavļas pārveda atziņu, ka ar Rietumu zonas spēcīgāko komandu ir iespējams cīnīties, savu skatītāju priekšā ielaistie 14 vārti runā paši par sevi. Lai iekļūtu nākamajā kārtā, Dinamo jāuzvar trijās spēlēs pēc kārtas. Pirmā no tām jau trešdien Jaroslavļā.

Pirmajā trešdaļā abām komandām bija iespēja trīs reizes spēlēt skaitliskajā vairākumā. Ja viesi no Jaroslavļas izmantoja katru no šīm iespējām, izslēgšanas spēļu skaitliskā pārsvara realizācijas līderiem Rīgas Dinamo pirmdienas vakarā saspēle vairākumā nevedās. Viena no piecām iespējām gan tika izmantota. Juliusa Šuplera padotie ledainu dušu saņēma jau spēles sākumā un paši vien pie tā bija vainīgi. Pēc bikla sākuma otrajā minūtē nevajadzīgu noraidījumu pie apmales nopelnīja Marks Hartigans, bet nepilnu minūti pēc ielaistajiem vārtiem Sandis Ozoliņš pie divminūšu soda tika, cenšoties apturēt Lokomotiv uzbrukumu lavīnu. Abos gadījumos pretiniekiem vajadzēja nedaudz vairāk kā minūti, lai raidītu ripu Krisa Holta vārtos.

Pēc tam kad iepriekšējo spēli neveiksmīgi aizvadīja abi Rīgas vārtsargi, treneri ceturtajā spēlē uzticējās emocionālākajam Holtam, kura sargātajā būrī viesi sabēra sešas ripas. Atšķirībā no iepriekšējām spēlēm tās gan Dinamo vārtos nesakrita pēc tālmetieniem. Aizsargi Krisu vairākkārt atstāja neapskaužamā situācijā, iekrītot uz pretuzbrukumiem, turklāt četri vārti tika ielaisti, spēlējot skaitliskajā mazākumā.

Skaidrs, ka pēc tik veiksmīga spēles sākuma Lokomotiv varēja atļauties sākt spēlēt piesardzīgāk, pārlieku neaizraujoties uzbrukumā un neļaujot rīdziniekiem veidot pretuzbrukumus. Vienā no epizodēm gan Lokomotiv aizsardzība iekrita, un pieredzējušais Rodrigo Laviņš ar trāpīgu piespēli izvirzīja Jāni Spruktu starp diviem pretinieku aizsargiem, un Jānis šo iespēju garām nepalaida. Diemžēl uzreiz sekoja trešais rīdzinieku noraidījums un trešo reizi Holtam nācās ripu ķeksēt ārā no tīkla.

Arī cīņas turpinājumā viesi pārlieku neriskēja, pacietīgi gaidot iespējas pretuzbrukumos. Otrās trešdaļas sākumā tādu viņiem sagādāja Trotera maiņa, kas pēc ātra uzbrukuma nepaguva atgriezties aizsardzībā, un Konstantīns Rudenko ar Aleksandru Koroļuku vārtsargam cerības neatstāja. Uz vēl vieniem Sprukta vārtiem Lokomotiv hokejisti atbildēja ar Mihnova un Rahūneka metieniem, un viesi svinēja uzvaru ar 6:2.

Pacilāti kaujiniecisko noskaņojumu, kas valdīja pēc Dinamo uzvaras sērijas otrajā spēlē Jaroslavļā, pēc diviem zaudējumiem savā laukumā nu nomainījusi apziņa, ka atkāpties vairs nav iespējams. Trešdien abas komandas sacentīsies Jaroslavļā, un tikai dinamiešu uzvaras gadījumā Rīgā vēl šosezon būs skatāms Gagarina kausa izcīņas hokejs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dinamo R 2
Lokomotiv 6

(1:3, 1:2, 0:1)
Sērijas ceturtā spēle (1-3)
Dinamo R: Sprukts (Laviņš, 15.), Sprukts (Ozoliņš, Surovijs, vair., 36.).
Lokomotiv: Demitra (Vasičeks, Subotins, vair., 3.), Kaļaņins (Čurilovs, Gaļimovs, vair., 5.), Gaļimovs (Guskovs, Kaļaņins, vair., 17.), Koroļuks (Rudenko, Kaļimuļins, 31.), Mihnovs (Tkačenko, 40.), Rahūneks (Demitra, vair., 47.).
Dinamo R: Holts; Laviņš-Sotnieks, Karsums-Sprukts-Ankipāns, Ozoliņš -Cibuļskis, Ņiživijs-Hartigans- Surovijs, K. Rēdlihs-Galviņš, Dārziņš -Troters -M. Rēdlihs, J. Rēdlihs, Podziņš-Petrovickis-Štāls.
Gagarina kauss
Atlant - SKA 1:2 (sērijā 1-3)

Diena vērtē

Priecēja
Jānis Sprukts
Rodrigo Laviņš
Miķelis Rēdlihs
Der sapurināties
Marks Hartigans
Sandis Ozoliņš
Kriss Holts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?