Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pārsteigums no policijas

Nepatīkamu pārsteigumu īsi pirms Ziemassvētkiem piedzīvojusi rīdziniece Sarmīte Strauta, saņemot no policijas oficiālu vēstuli, kurā norādīts, ka viņa cietusi avārijā un ar galvas traumu nonākusi slimnīcā. Vēlāk saņemta arī otra vēstule, kurā viņa vainota ielas šķērsošanā pie sarkanās gaismas, kas var draudēt ar administratīvo sodu. S.Strauta patiesībā ir sveika un vesela, avārijā viņa nav cietusi un nesaprot, kā policija tā var «spēlēties».

Dodas uz policiju

Kā liecina policijas vēstulē rakstītais, Sarmīte Strauta tumšā 8.decembra vakarā Rīgā pie sarkanās gaismas pārgājusi Aleksandra Čaka ielu (krustojumā ar Pērnavas) un viņai uzbraucis vīrieša vadīts Toyota džips, pēc kā sieviete nokļuvusi Gaiļezera slimnīcā. Automašīnu vadījis kāds 1976.gadā dzimis vīrietis. S.Strauta ir ļoti pārsteigta, jo viņai pat ir drošs «alibi». «Tajā dienā un laikā mēs ar meitu bijām solārijā, jo otrdienās tur ir atlaides,» viņa atceras. Uz pirmajā vēstulē minēto tālruņa numuru neviens nav atbildējis, bet pēc kāda laika - 16.decembrī - viņa saņēmusi otru.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas Satiksmes administratīvo pārkāpumu izskatīšanas biroja Meklēšanas nodaļas priekšniece Irina Burdiļova raksta: «Noskaidrots, ka Jūs kā gājēja šķērsojāt ceļa braucamo daļu pie aizliedzošā luksofora signāla un nepildījāt [ceļu satiksmes noteikumu] prasības.» Par to attiecīgi piedraudēts ar administratīvo sodu.

Pēc svētkiem 6.janvārī S.Strauta kopā ar Dienu jau devās pati uz policiju. Izrādās, mape ar lietas materiāliem ir jau itin bieza un tiešām visur figurē viņas vārds, uzvārds un personas kods. Inspektore I.Burdiļova par kļūdu ir pārsteigta un aicina S.Strautu uzrakstīt iesniegumu, taču no lietas viņas vārdu nesola izņemt. «Tad nerakstīšu,» noskaišas S.Strauta un dodas prom. Viņa pamato, ka ir cieņu pazemojoši skaidroties par lietu, kurā nav iesaistīta. «Ko jūs no mums gribat, mēs tik tikko uzzinājām, ka Strauta nav cietusi negadījumā, pārskatīsim lietu, tas aizņems laiku, varbūt nedēļu, varbūt divas!» Dienai saka I.Burdiļova.

Paciente melojusi

Diena noskaidroja Gaiļezera slimnīcā, 9.decembra rītā slimnīcā tiešām ar galvas traumu uzņemta kāda Sarmīte Strauta. Izrakstīta 11.decembrī. Slimnīcas māsa paskaidroja, ka lietā nav norādīts nedz viņas personas koda, nedz dzīvesvieta, nedz vecums. Pēc Dienas rīcībā esošās informācijas, Latvijā ir tikai viena persona ar tādu vārdu un uzvārdu, tāpēc atliek pieņemt, ka paciente slimnīcā par savu vārdu un uzvārdu melojusi, sagādājot problēmas īstajai S.Strautai. Valsts policijas pārstāvis Aigars Bērziņš pieļāva, ka vienīgais iemesls iespējamai personas datu slēpšanai ir cietušā vēlēšanās izbēgt no soda par ielas šķērsošanu pie sarkanās gaismas. Pēc viņa ieteikuma, īstajai S.Strautai noteikti jāuzraksta iesniegums, kurā noliedz savu klātbūtni notikušajā, lai policijai būtu juridisks pamats viņai ticēt.

«Nekādu juridisku seku nebūs, un lietu izbeigs, nekādi sodi nebūs jāmaksā,» viņš sola. Cik bieži policija saskaras ar šādiem gadījumiem, viņš precīzi pateikt nevar un norāda, ka nereti citas personas identitāti norāda dzērumā pieķerti autovadītāji, lai izbēgtu no soda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?