Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pasaulē pieaug vīriešu tirdzniecības apjoms

Šonedēļ izskanējušais Spānijas policijas paziņojums, ka tā arestējusi bandu, kura piespieda desmitiem vīriešu nodarboties ar prostitūciju svešā valstī, licis starptautiskajām organizācijām konstatēt, ka aizvien biežāk cilvēku tirdzniecības tīklos tiek ievilināti vīrieši.

Cilvēku tirdzniecība dažādiem noziedzīgiem grupējumiem ienes simtiem miljoniem latu. Pārsvarā cilvēku tirgoņu upuri ir trešās pasaules valstīs savervētas jaunas sievietes, kurām solītā ienesīgā darba vietā jānodarbojas ar prostitūciju. Vairākkārt izskanējušas arī ziņas par vīriešiem, kuri ar viltu tiek pakļauti verdzībai, liekot viņiem strādāt smagu fizisku darbu par niecīgu vai nekādu atlīdzību.

Žigolo no Brazīlijas

Taču Spānijas policija otrdien paziņoja, ka tā visā valstī arestējusi 14 cilvēku, kuri seksuālai ekspluatācijai pakļāvuši aptuveni 80 vīriešu no Brazīlijas. Spāņu policisti apgalvoja, ka pirmo reizi saskaras ar šādu vīriešu prostitūcijas tīklu.

Bandas līderis bijis kāds brazīlietis, kurš savā dzimtenē uzrunājis vīriešus vecumā no 20 līdz 30 gadiem, solot viņus iekārtot par dejotājiem klubos vai modeļiem aģentūrās Spānijā. Vīriešiem teikts, ka būs jāatdod nauda par aviobiļeti, tomēr galapunktā viņiem atņemti dokumenti un pateikts, ka jāatdod 4000 eiro (2800 latu). Ja viņi pretojās, tika izteikti pat nāves draudi.

Vēlāk vīrieši nosūtīti uz bordeļiem Spānijas pilsētās. Tur viņiem bija jāsniedz seksuālie pakalpojumi. Pusi no nopelnītā vajadzēja atdot iestādes saimniekam, bet vēl 200 eiro (140 latu) bija jāsamaksā par «ikdienas tēriņiem», raksta BBC. Lai piesaistītu klientus, puišu attēli ievietoti laikrakstos un internetā.

Upuriem bija jābūt gataviem apmierināt klientu seksuālās vajadzības 24 stundas pēc kārtas, tādēļ viņiem izsniedza kokaīnu, viagru un vielas, kas neļauj iemigt. Vairākums klientu bijuši vīrieši.

Vairākums nokļūst Krievijā

Nevalstiskās organizācijas aizvien biežāk aicina valdības pievērst uzmanību pieaugošajai vīriešu tirdzniecības problēmai nabadzīgajā Austrumeiropā. «Sabiedrība uzskata, ka cilvēku tirdzniecības upuri ir viegli ietekmējamas sievietes, kuras piespiež nodarboties ar prostitūciju. Daudzi nesaprot, ka cilvēku tirdzniecība ir kas plašāks un ietekmē lielu skaitu vīriešu,» stāsta Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) pārstāvis Žans Filips Šozī.

IOM dati liecina, ka laikaposmā no 2004. līdz 2006. gadam Baltkrievijā un Ukrainā attiecīgi 28,3 un 17,6% no visiem cilvēku tirdzniecības upuriem bijuši vīrieši. Baltkrievijā vien aptuveni 800 tūkstoši cilvēku - gan sievietes, gan vīrieši -, ko uzskata par pazudušiem bez vēsts, visticamāk, pret savu gribu dara dažādus darbus Krievijā. Starptautiskais Sarkanais Krusts informē, ka tieši Krievija ir galvenais pārdoto vīriešu galamērķis.

Krievijā darba devēji atņem šiem cilvēkiem pasi un neļauj atstāt darbavietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?