Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

Pasta balodis pārslogots

Par atsevišķu žanru mikroblogošanas vietnē Twitter kļuvusi sūkstīšanās par VAS Latvijas pasts pakalpojumu un apkalpošanas kvalitāti. Garas rindas nodaļās, lēns serviss, pazudušas vēstules, «iemarinējušies» sūtījumi, vēl kāds lietotājs publicējis fotoattēlu, kurā redzams, ka Latvijas pasta dienesta auto pie lielveikala novietots invalīdu stāvvietā.

«Gribi izjust dzīves nesteidzīgo plūdumu? Apciemo _@latvijaspasts 84. nodaļu. Rindā 50 cilvēku, meditatīvā tempā strādā 1,5 lodziņi,» - šādu vēstījumu aizvadītās nedēļas nogalē savā profilā publicēja Dace D. Diena devās uz minēto pasta nodaļu Purvciemā, Ūnijas ielā, lai situāciju novērtētu klātienē.

Vizīte tika iepriekš saskaņota, un, iespējams, šī iemesla dēļ Dienas ierašanās brīdī pa darbiniecei sēdēja aiz visām piecām apkalpošanas letēm. Par spīti tam, izņemtais kārtas numuriņš nostādīja fakta priekšā - rinda pienāks pēc 30 cilvēkiem. Uzņemot laiku, Diena secināja, ka viens klients tiek apkalpots vidēji piecas minūtes, un klātesošie Dienai atklāja, ka savu kārtu gaidījuši apmēram pusstundu. Šī iemesla dēļ vērojama tendence, ka ienākušie klienti paņem kārtas numuriņu un uzreiz iziet pa durvīm, lai tuvākajā rādiusā nokārtotu vēl kādas darīšanas vai vienkārši pastāvētu svaigā gaisā.

Pastā laiku var kavēt, lasot piedāvājumu bukletus un izkārtnes, kas aicina turpat iegādāties krājobligācijas, no-slēgt līgumu ar kādu mobilo sakaru operatoru, noformēt līzingu. Nodaļā ir iespēja ne tikai iztērēt naudu, bet arī pie tās tikt - redzami aicinājumi saņemt divu veidu ātros kredītus, un viens no plakātiem sola, ka «lētākais aizdevums pieejams tikai Latvijas pastā». Konkrētajā pasta nodaļā cilvēki gan pārsvarā sūtīja vēstules, saņēma un nodeva pakas, iegādājās pastmarkas. Kādai kundzei darbiniece piecas minūtes palīdzēja noformēt adresi, vēl kāds pensionāru pāris bija ieradušies pakaļ precei, ko pasūtījuši no Televeikala skatloga.

«Pensionāri veido lielu mūsu klientūras daļu, pasts viņiem bieži vien ir tuvākā un ierastākā pakalpojumu saņemšanas vieta, un dažkārt lietas viņiem nākas skaidrot ilgāk. Taču rindas ir viļņveidīgas - pieplūdums ir pensiju saņemšanas dienās, tuvojoties rēķinu apmaksas termiņiem, arī kad ir akcijas, kad noteiktā laikā kādu preci vai pakalpojumu var iegūt par īpašu cenu,» skaidro Latvijas pasta Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja Gundega Vārpa. Viņas arsenālā ir vairāki attaisnojumi garajām rindām: trūkst darbinieku, vai arī «sastrēgumstundās» viņi devušies pusdienot. Tāpat G. Vārpa norāda: «Tagad ir vīrusu laiks, vai tad jums redakcijā darbinieki neslimo?» Garās rindas Ūnijas ielas pasta nodaļā uzņēmuma Pasta pakalpojumu nodrošināšanas departamenta direktora pienākumu izpildītājs Kristaps Krūmiņš vēlāk izskaidro ar to, ka īslaicīgi uz remontu tikusi slēgta otra tuvākās apkaimes pasta nodaļa.

Tomēr problēmas ar apkalpošanas un pakalpojumu kvalitāti šajā valsts uzņēmumā nav īslaicīgas. Pēc atslēgas vārdiem «Latvijas pasts» aplūkojot ierakstu vēsturi tviterī, redzams, ka lielākā daļa atsauksmju ir negatīvas un, ja arī uzraksta ko labu, tad pateicībā par kļūdu novēršanu vai uzņēmuma rīkotajām mārketinga kampaņām. Lietotājs Reinis Traidās tviterī raksta: «Šķiet, ka nav otras tādas valsts iestādes kā Pasts, kam tik ļoti būtu vienalga par savu tēlu un komunikāciju.» G. Vārpa apgalvo, ka uzņēmuma komunikatori «ļoti bieži atrisina situācijas», taču, lūgta paskaidrot, kā viņi var palīdzēt garu rindu gadījumā, atzīst, ka tas neesot uzreiz risināms jautājums, jo pasta sniegto pakalpojumu klāsts palielinoties. Steidzīgajiem viņa iesaka sūtījumus ar pirkumiem no interneta veikaliem un katalogiem izņemt Statoil degvielas uzpildes stacijās vai Narvesen tirdzniecības vietās, jo Latvijas pastam ar šiem uzņēmumiem ir noslēgts sadarbības līgums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?