Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pēdējā reizē mazo Deniju no mātes varēja šķirt tikai ar varu

Denijai ir pieci gadi, bet Rendijam drīz būs četri. Viņus abus šobrīd audzina omīte. Artai Žīgurei ir 50 gadu, viņa ir ļoti jauneklīga, enerģiska, bet atzīst, ka uzņēmusies ļoti lielu atbildību. Mazie ne minūti neesot mierā, un Denijs bieži slimojot. Reiz lielveikalā kāda meitenīte visu laiku mātei lūgusi ko nopirkt.

Arta ievērojusi, ka Denija izmainās, jautājusi, kas noticis, un apjukusi no mazmeitiņas atbildes: «Redzi, omīt, meitenei ir mamma, bet man nav!» Kad mēģinājusi iebilst, ka mamma taču viņai ir, tikai šobrīd atrodas Nīderlandē. Denija pārliecināti atteikusi: «Jā, bet viņas nav šeit!»

Jaunie par aizbraukšanu esot lēmuši vairākas reizes. Vēl pirms gada tādas domas pat nav bijušas. Znots Mārtiņš strādājis celtniecībā un bijis apņēmības pilns, ka spēs uzturēt ģimeni un sieva mierīgi varēs mājās auklēt mazuļus. Sākuši iekārtot arī savu māju, bet pērn rudenī sapņi sabrukuši, jo darba vairs nav bijis. Pirmais mēģinājums sākt strādāt ārzemēs beidzies neveiksmīgi.

Taču šogad februārī veicies labāk un Mārtiņš Nīderlandē kādā uzņēmumā gatavo virves izpletņiem. Dace mēģinājusi meklēt darbu tepat, jo beigusi Policijas akadēmiju. Izturējusi vairākus konkursus, bet darba piedāvājumi bijuši attālajā Olainē vai Limbažos un paredzētā alga segtu tikai ceļa un uztura izdevumus. Izšķīrusies sekot Mārtiņam. Viņa atradusi darbu rūpnīcā, kur sagatavo detaļas automašīnām.

Sākums visiem bijis ļoti grūts. Arta ar meitu sazinājušās pa tālruni, caur interneta portālu draugiem.lv, sūtījušas īsziņas, tagad liels atspaids esot iespēja runāt skaipā un citam citu arī ieraudzīt. Mazie katru vakaru izstāsta, ko pa dienu darījuši, kur bijuši, no vecākiem uzzina, kā abiem gājis darbā.

Šovasar visi satikušies, kad bijuši vairāk nekā mēnesi Nīderlandē un vecāki atbraukuši uz pāris nedēļām šeit. Katra šķiršanās esot ar izmisīgām asarām. Pēdējo reizi Deniju nav izdevies atraut no mammas pusotru stundu. Kad bijis pēdējais brīdis, lai nenokavētu transportu, nācies meiteni atraut ar varu. To atceroties, Arta nespēj valdīt asaras arī tagad. «Tas ir briesmīgi, bet citu iespēju jaunie neredz. Iespējams, viņi lems, ka mazos ņems pie sevis. Uz visu ziemu atkal brauksim pie viņiem,» atklāj Arta.

Viņa stāsta, ka Dace un Mārtiņš salīdzina, kāda attieksme pret bērniem ir Nīderlandē un kāda - Latvijā. Tur, ieraugot bērnus, visi smaida. Meita domā, tas tāpēc, ka viņi saprot, ka bērni ir valsts nākotne. Ja nebūs bērnu, nebūs arī nākotnes. Daces bērni saņemot mēnesī 70 eiro pabalstu, jo no Latvijas bērnu pabalsta - astoņiem latiem - atteikusies, saņem arī 400 eiro kompensāciju par to, ka bērni ir šķirti no vecākiem.

«Bērni no naudas pagaidām neko nesaprot, viņi priecīgi, ka kāds atbraucējs atgādā mammas un tēta pirktu rotaļlietu, viņi alkst vecāku klātbūtnes un būt samīļoti,» secina Arta, kura rūpējas par mazajiem ar vislielāko sirsnību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?