Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pelnīs, fotografējot cilvēku auras

«Ekonomiski grūtajā laikā cilvēkiem ir vēlme vairāk uzzināt par sevi, izzināt savus fiziskos un garīgos spēkus, tāpat mēģināt izprast, kas notiek neredzamajā pasaulē,» pārliecināta Ilze Svētiņa. Viņas ideja - fotografēt cilvēku auru - pietiekami interesanta šķita arī Saldus reģiona Nodarbinātības valsts aģentūras pārstāvjiem, un Ilzes projekts ieguva atbalstu individuālas komercdarbības uzsākšanai - šomēnes radīts auras foto salons Avilon. No Latvijā 250 iesniegtajiem projektiem pērn atbalstīti 80, darbības uzsākšanai piešķirti 4000 latu.

Pirmie salona apmeklētāji Rīgā sniedz pozitīvas atsauksmes. Dzimtajā Saldū jau daudzi ar nepacietību vēlas uzzināt savas auras krāsas, bet Ilze iecerējusi izbraukuma sesijās apceļot visu Latviju. Kā šāda informācija var palīdzēt sakārtot sevi un apkārt notiekošo, vēlējās noskaidrot arī Diena.

Vilinājuši arī tālumi

Ilze Svētiņa (24) priecīgi rāda auras foto salona apmeklētājas Kitijas pateicībā atsūtīto īsziņu: «Noteikti ieteikšu visiem, kuriem interesē šīs lietas. Un skeptiķi, ja tagad noliedz, tad pēc pieciem gadiem aizies pie Tevis uz konsultāciju - redzēsi!»

Ilze par ezotēriku esot interesējusies no laika gala, jo tas saistījis arī mammu, tāpat jaunāko māsu. Lai arī abi vecāki ir beiguši LU Fizikas un matemātikas fakultāti, skolā strādā par informātikas skolotājiem, nekad nav nolieguši līdz galam neizpētīto un neizdibināto pasauli Visumā, tā saistību ar mums.

Skolotāju bērnam labas sekmes bijušas visos mācību priekšmetos, tomēr vairāk domājusi par dabu, ģeogrāfiju, bet izvēlējusies biznesa augstskolā Turība studēt tūrisma un viesmīlības nozares uzņēmumu vadību. Izstrādājot maģistra darbu, nokļuvusi Spānijā, Marbellā. «Man patīk izzināt citas zemes un cilvēkus, bet nav vēlēšanās braukt prom no Latvijas, jo tepat ir labas iespējas,» stāsta Ilze.

Viņas pirmā darba vieta vēl studiju laikā bija atpūtas kompleksā Smuku muižā. Realizējusi vairākus projektus, piesaistījusi tūristus, skaistajā un lielajā teritorijā organizējusi uzņēmumiem korporatīvās sporta spēles. Kad licies, ka idejas izsmeltas, atradusi darbu MOS veikalu tīklā un kļuvusi par mārketinga nodaļas vadītāju. Nācies dibināt kontaktus daudzās Eiropas valstīs. Tomēr pēc gada sapratusi, ka vēlas ko savu, ka šis darbs nav īstais aicinājums.

«Gudrie ir teikuši, ka dzīve nav bauda, bet dzīve ir attīstība. Varbūt vairākums vēlas sēdēt un baudīt, bet ir jāiet uz priekšu un jāattīstās,» uzskata Ilze.

Visu ietekmē domas

Katram cilvēkam ir sava aura, tā parāda, kāda ir tava personība - ekstra vai intraverta, cik esi komunikabls un atvērts sev un apkārtējiem. Fotografējot auru, redzams, kā strādā septiņas nozīmīgākās čakras, kas atbild par fizisko un garīgo veselības stāvokli. Ja auras krāsas ir tumšas un duļķainas vai aurai parādās robi, tad jāizzina, ar kādām savām domām un darbību esam radījuši negatīvus apstākļus savā dzīvē.

Jābūt laimīgiem tieši šeit un tagad, katru mirkli un katru sekundi. «Ja sevī radīsi sajūtu, ka esi laimīgs, tad to neviens nespēs ietekmēt pretēji,» iesaka auru noslēpumu pētniece. Viņa tic, ka pie viņas salonā saņemtā informācija cilvēkiem palīdzēs nepakļauties citu ietekmei, negācijām, bet meklēt risinājumu.

Mūsu pašsajūtu ietekmē ļoti daudzi faktori - skaņa, smarža, krāsas. Galvenā atziņa, ka par sevi vispirms jārūpējas pašam, nevis jāgaida, ka visu paveiks politiķi, ārsti u. tml.

Ilze lasījusi speciālo literatūru, informāciju meklējusi internetā, tur arī sameklējusi kontaktus ar Šeilu Mūru no ASV, kura izplata nepieciešamo datortehniku, precīzāk - ar biosensoru palīdzību tiek izmērīti indivīda bioloģiskie dati. Šie dati tiek analizēti, apstrādāti un parāda cilvēka emocionāli enerģētisko stāvokli.

Apmācību Ilze guvusi Sandjego Kalifonijā. Tur dzīvojošā Mūras kundze savos 79 gados bijusi neparasti vitāla un dzīvespriecīga. Kāpusi kalnos un skrējusi ar augstpapēžu kurpēm. Nevienā mirklī viņa nav uzsvērusi savu vecumu vai nevarību. «Arī es viņas vecumā vēlos tā priecāties par dzīvi, par citiem cilvēkiem,» apgalvo Ilze.

Viņa savu nākotni jau redz tālāk un plāno saistīt darbā ar bērniem. Jauno sievieti aizrauj humānā pedagoģija, kas Latvijā vēl nav plaši attīstījusies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?