Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Pieņems darbā 69 policistus

Pieņemot Rīgas pilsētas budžeta grozījumus, domes koalīcija vakar sadalīja 3,5 miljonus latu -par tik palielināti budžeta izdevumi, ieņēmumiem pieaugot par 3,8 miljoniem latu. Lieli līdzekļi atvēlēti pašvaldības policijas stiprināšanai, lai tā rudenī sāktu patrulēt trijos mikrorajonos - tiks palielināti štati, pirktas mašīnas un pat kvadricikli. Pusotru miljonu latu saņems Rīgas satiksme, bet šāda dotācija bijusi plānota jau gada sākumā.

Palielinās štatus

Ieņēmumi palielinājušies lielā mērā uz nekustamā īpašuma nodokļa rēķina - pilsētas makā ieripojis par diviem miljoniem latu vairāk, nekā plānots. Gandrīz miljons latu ir no infrastruktūras fonda ieņēmumiem, liecina deputātiem sagatavotā lēmuma projekta paskaidrojuma rakstā. Savukārt izdevumi sadalīti daudzām nozarēm, tajā skaitā par diezgan nelielām summām, taču ir arī ievērojami skaitļi. Tas, ka Rīgas satiksmei plānoto dotāciju nepiešķirs visu gada sākumā, bet pa daļām, tika lemts jau iepriekš, tāpēc pusotrs miljons latu kā dotācija zaudējumu segšanai par atlaižu piešķiršanu sabiedriskajā transportā lielu ažiotāžu neizraisa. Savukārt opozīcijas kritiku izpelnījās lēmums izveidot vairākas štata vietas - būvvaldē deviņas un Pilsētas arhitekta birojā divas. Vienotības frakcijas vadītājs Olafs Pulks pārmeta, ka lielākoties tās esot priekšnieku, nevis darba darītāju amata vietas. Vienlaikus tika noraidīts Vienotības frakcijas priekšlikums piešķirt finansējumu Rīgas pieminekļu aģentūrai par Ls 12 006, lai palielinātu slodzi deviņiem darbiniekiem (netika atbalstīti vēl vairāki priekšlikumi saistībā ar pieminekļiem, piemēram, par papildu finansējumu to izgaismošanai naktī). Vairākums neatbalstīja arī opozīcijas rosināto sabiedrisko attiecību speciālistu skaita samazinājumu domē. Savukārt 69 jaunas darba vietas izveidos pašvaldības policijā, jo tā no rudens sāks patrulēt Ķengaragā, Pļavniekos un Purvciemā, kam atvēlēti nepilni 423 tūkstoši latu - atalgojumam, ekipējumam, formas tērpiem. Izdevumos ierēķināta arī starptautiskas konferences rīkošana septembrī. Policistiem nepieciešamos mikroautobusus, kvadriciklus, motorollerus un automašīnas pirks, ņemot aizdevumu, un aptuvenā summa tiek lēsta uz 502 tūkstošiem latu.

Lieli un mazi tēriņi

Kad tika likvidēta pašvaldības aģentūra Rīgas dārzi un parki, bija runa, ka tas notiek līdzekļu ekonomijas dēļ, taču tagad atklājas, ka domei jāpiešķir papildu finansējums Ls 17 333 aģentūras nekustamā īpašuma nodokļa parāda segšanai, bet vēl Ls 21 696 - likvidatora aprēķināto kreditoru saistību dzēšanai. Domes sagatavotajā informācijā minēti dažādi labie darbi, kam piešķirs naudu - K. Ulmaņa gaisa satiksmes pārvada remontam, Vērmanes dārza soliņiem, ķīniešu paviljona atjaunošanai Kronvalda parkā, jaunām bērnudārza grupām aptuveni 200 bērniem, papildu 30 sociālajām gultām Rīgas 1. slimnīcā u. c. Taču ir arī pasākumi, kurus dome savā presei izdalītajā atskaitē neizceļ, bet naudu tomēr piešķir - piemēram, Rīgas svētku laikā plānotajam grupas Mumiy Troll koncertam Arēnā Rīga piešķirts vairāk nekā 51 tūkstotis latu. Interesanta pozīcija parādās iepretim skaitlim Ls 10 000 - Rīgas karoga lenšu un vienreizlietojamo Rīgas pilsētas pašvaldības papīra karodziņu iegādei.

Jau tradicionāli atšķiras domes amatpersonu un opozīcijas pašvaldības finanšu situācijas raksturojums. «Situācija ir kritiska, RD budžeta deficīts joprojām ir vairāk nekā 50 miljoni latu, jaunu kredītsaistību uzņemšana ir ierobežota. Rīgas budžets joprojām ir sprādzienbīstams,» presei paziņoja O. Pulks, bet viņa kolēģe Baiba Brigmane domes sēdē norādīja uz koalīcijas vieglprātību līdzekļu tērēšanā. Rīgas mērs Nils Ušakovs norādīja, ka deficīts tiks nosegts ar uzkrāto rezervi, kas gada beigās sliktākajā gadījumā būs virs 30 miljoniem latu. Vicemērs Andris Ameriks priecājās, ka domes īpašumus izsolēs izdodas pārdot par daudz lielāku summu, nekā plānots, un galvaspilsētas ekonomika attīstās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?