Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Policisti spodrina mundiera pogas

Rīgas pašvaldības policija šodien rīko prezentācijas pasākumu, kurā atskaitīsies par pagājušajā gadā paveikto. Jau iepriekš policija izsūtījusi vēstījumu, ka tas «vērtējams kā kvalitātes gads, kura laikā policijas darbinieku apmācībai, profesionālai izaugsmei un darba kvalitātei pievērsta pastiprināta vērība».

Vēl policija konstatējusi, ka strādājusi vairāk, jo «vērojams pašvaldības policijas veicamo pienākumu un darba apjoma pieaugums, apkalpojot iedzīvotāju izsaukumus, izskatot iesniegumus, nodrošinot sabiedrisko kārtību masu pasākumu laikā, organizējot reidus, izglītojošus un preventīvus pasākumus».

Kā parasti kopā ar operatoru devos pilsētā iztaujāt iedzīvotājus, un jāteic, ka uzfilmēt pašvaldības policiju darbībā izrādījās vieglāk par vieglu, jo vecpilsētā viņi bija visur. Atceros arī gadījumu, kad policistiem šķita, ka mēs filmējam pārāk enerģiski, un viņi lūdza mūs aiziet 100 metru attālumā no Brīvības pieminekļa. Vēlāk atklājās, ka vīri pārcentušies, bet saruna bija visnotaļ laipna. Labo iespaidu pastiprina arī policijas mājaslapā ievietotie videomateriāli par pārkāpumu novēršanu. Arī iedzīvotāji par pašvaldības policistiem izsakās galvenokārt labvēlīgā tonī. «Es vērtēju diezgan labi, es savā ielā redzu, ka viņi patrulē,» saka Kate, kurai pašai nekad nav nācies lūgt policijas palīdzību. Viņa gan ir dzirdējusi sliktas atsauksmes, bet tas varot būt zemo algu dēļ, Kate prāto. Zigmunds atzīst, ka pašvaldības policiju redz daudz, bieži un visos pilsētas rajonos. Arī Jānis daudz redz pašvaldības policiju uz ielām. Viņam ir gadījies tikt sodītam - ar alus glāzi iznācis no bāra Vecrīgā, policija izbraukusi no stūra un sastādījusi protokolu. Tomēr pats vien bijis vainīgs, un policisti bijuši laipni. Kopumā pašvaldības policijas darbu viņš vērtē pozitīvi, vienīgi nezina, kur tā atrodas - ja būtu jāvēršas pēc palīdzības, nezinātu, kur. (Varam pateikt priekšā - lielie priekšnieki ir sastopami Lomonosova ielā 12a, taču mājaslapā var atrast vairākas adreses dažādās pilsētas daļās).

Divi vidusskolēni stāsta, ka policisti viņus ķēruši par pīpēšanu, kamēr viņiem vēl nebija astoņpadsmit. «Kad ir vakarpusē vēlāk sanācis būt uz ielas, ir manāma kontrole,» saka Māris. Ja cilvēki paši normāli uzvedas, policijas attieksme pret viņiem ir normāla, viņš saka. Toties Rūdolfs stāsta, ka viņiem skolā esot pašiem savs policists, ar kuru viss esot kārtībā, konfliktu neesot. Tiem, kas saņem sodu, protams, nepatīkot. Pie Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas policistus varot redzēt pat pārsteidzoši daudz, īpaši piektdienas vakaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?