Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Politiski neaģitēs, bet uz Spēlmaņu nakts skatuves var uzkāpt

Lai gan par 23 000 latu piešķiršanu Spēlmaņu nakts balvu pasniegšanas pasākuma rīkošanai Rīgas dome vēl nav nobalsojusi, pašvaldības vadība jau apsolījusi rīkotājiem, ka nauda no rezerves fonda būs. Tiek apgalvots, ka Rīgas mērs un vicemērs paši neplāno kāpt uz skatuves - to varētu uzlūkot par priekšvēlēšanu reklāmu. Tomēr pasākuma producente neslēpj, ka pati vēlas, lai Nils Ušakovs (SC) sveiktu skatuves māksliniekus un, iespējams, pasniegtu skatītāju balvu.

Iepriekš Latvijas Teātra darbinieku savienības izplatītajā informācijā izskanējis, ka sākotnēji piesaistītais ģenerālsponsors Nordea banka no sadarbības atteicies un trūkstošos Ls 23 000 vajadzējis meklēt no citiem avotiem. Valsts finansējums šim pasākumam ir Ls 5000. Spēlmaņu nakts producente Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktrise Dana Čerņecova atzīst, ka uzaicināta kļūt par šī pasākuma producenti brīdī, kad bijis zināms - naudas nav un tā jāatrod. Bijušas cerības uz vairākiem uzņēmumiem, tomēr izšķirīgajā situācijā izrādījies, ka palīdzēt gatava tikai pašvaldība: «Mēs uzrakstījām projektu, Rīgas domē to izlasīja, bija tikšanās, un viņi piekrita palīdzēt. Man patika Nila Ušakova teiktais, ka viņam nav vajadzīga reklāma un nav prasības no viņa puses, ka jākāpj uz skatuves un jārunā.» Domu, ka naudas piešķīrumu valdošā domes koalīcija varētu izmantot politiskai reklāmai pirms nākamgad paredzētajām pašvaldību vēlēšanām, D. Čerņecova uztverot ar smaidu: «Sarkaniem burtiem un boldā - Rīgas dome nevēlas šim pasākumam politisku pieskaņu!» Tomēr producente pati vēlas, lai Rīgas mērs pasniegtu skatītāju balvu, saucot domi par gaismas staru - tās jāvārds augustā bijis liels atvieglojums. Spēlmaņu nakts pasākums tradicionāli notiek Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā 23. novembrī, un šogad balvas 18 nominācijās tiks pasniegtas Nacionālajā teātrī. Pasākuma režisors ir Kārlis Krūmiņš. D. Čerņecova pērn ieguva Spēlmaņu nakts balvu kā labākā jaunā skatuves māksliniece, un viņai ir pieredze vairāku neatkarīgu teātra projektu producēšanā.

Rīgas mēra preses sekretāre Anna Kononova Dienai norādīja, ka jautājumu par naudas piešķiršanu vēl izskatīs domes Izglītības, kultūras un sporta komitejā, bet neesot bijusi nekāda runa par to, ka mērs varētu piedalīties pasākumā un teikt runu. Diena esot pirmā, kas pieļāvusi šādu iespēju. Savukārt Latvijas Teātra darbinieku savienības valdes priekšsēdētāja Daiga Šiliņa-Gaismiņa norādīja, ka līgums vēl nav noslēgts, taču bažām, ka pasākumu varētu izmantot politiskiem mērķiem, nav pamata. «Mēs vienmēr atdodam godu naudas devējiem un arī šoreiz aicināsim uz skatuves gan Kultūras ministrijas, gan Rīgas domes pārstāvjus, bet nekur nav teikts, ka no domes jābūt tieši Nilam Ušakovam,» uzsvēra D. Šiliņa-Gaismiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?