Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Pretojas Pūces pārcelšanai

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra Jura Pūces pārcelšana uz Satiksmes ministriju, par ko otrdien būtu jālemj valdībai, atšķirībā no agrākās ierēdņu rotācijas ir kļuvusi politizēta. J. Pūcem ir mobilizēts politiskais atbalsts, par ko liecina vairāku amatpersonu izteikumi par viņu kā ļoti kompetentu valsts sekretāru, kā arī neizpratne par pārcelšanas iemesliem un lietderību. J. Pūce Dienai sacīja - ja valdība atbalstīs rotāciju, viņš rakstīs atlūgumu un no civildienesta aizies, pārcelšanu neapstrīdot.

Oficiālais viedoklis ir, ka vienošanās ar ekonomikas ministru Danielu Pavļutu (RP) par J. Pūces pārcelšanu no Ekonomikas ministrijas uz Satiksmes ministriju, kurā viņš būtu par vairākām svarīgām nozarēm atbildīgais valsts sekretāra vietnieks, ir notikusi pēc satiksmes ministra Anrija Matīsa iniciatīvas. Taču tas nešķiet ticami, jo tādā gadījumā šaubas par rotāciju neizskanētu tieši no Vienotības politiķiem, kuri ir atbildīgi par satiksmes jomu. Dienu pirms uzticības balsojuma par satiksmes ministru A. Matīsu, kad Visu Latvijai!-TB/LNNK paziņoja, ka nevarēs ministru atbalstīt, Reformu partija vaicāja, vai tādā gadījumā balsojums nebūtu jāatliek. Drīz pēc tam notika neformāla Vienotības līderu tikšanās ar RP vadošajiem politiķiem, no kuriem esot izskanējis arī lūgums nodrošināt J. Pūces rotāciju, liecina neoficiāla informācija. Jau iepriekš publiski bija dzirdēts par pretrunām starp ministru un valsts sekretāru.

Uz vaicāto, kāpēc Vienotība vēlas J. Pūces palikšanu Ekonomikas ministrijā, ja reiz ir atbildīga par Satiksmes ministriju, Vienotības frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis atbildēja, ka Satiksmes ministrija augstu vērtē J. Pūces kompetenci, bet «Satiksmes ministrija nav nekāda soda izciešanas vieta - ja Juris Pūce nevēlas mainīt darbavietu, tad nevajadzētu viņam piespiest to darīt, jo ierēdnim ir jābūt ar augstu motivāciju veikt šo darbu». Dz. Zaķis uzskata, ka šādā situācijā valdībai otrdien vēl nevajadzētu lemt par ierēdņa rotāciju.

Taču no RP politiķu puses dzirdētas aizdomas, ka valsts sekretārs varētu īstenot kādas ministram neizprotamas intereses un nesniedz pietiekamu atbalstu RP pieteiktajām reformām. Kāds RP pārstāvis neoficiāli pieļāva, ka pēc būtības J. Pūce ir politiķis, bet «politiķiem šādā amatā nav vietas». Ekonomikas ministrs D. Pavļuts gan nevēlas konkretizēt, kas tieši viņam nav pieņemams ierēdņa darbībā, taču uzsver, ka tās ir viņa pilnvaras piekrist ierēdņa rotācijai. Viņaprāt, šo jautājumu nevajadzētu politizēt, jo valsts sekretāru ieceļ ar valdības lēmumu. Ierēdņu rotācija ir notikusi arī agrāk, kad par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāru kļuva no Finanšu ministrijas pārceltais Aleksandrs Antonovs, kura priekštecis Guntis Puķītis aizrotēja uz Kultūras ministriju, bet tās bijusī valsts sekretāre Solvita Zvidriņa tagad vada Valsts reģionālās attīstības aģentūru.

Tas, ka J. Pūce, par spīti pretrunām ar ministru, vēlas turpināt darbu Ekonomikas ministrijā, rada minējumus, kā interesēs viņš grib tajā palikt. J. Pūce Dienai sacīja, ka vēlas strādāt Ekonomikas ministrijā, jo nav nācis uz jebkuru darbu. Šajā ministrijā esot labs kolektīvs, ar kuru viņš esot saradis, un viņam personīgi neesot arī problēmas strādāt kopā ar D. Pavļutu, no kura gan neesot saņēmis argumentus rotācijai. «Ja manas prasmes vairs nav vajadzīgas, varu meklēt citu darbu,» teica J. Pūce.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?