Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Replika: atšķirībā no citiem - cenšas darboties klusu un mierīgi

Publiskajā telpā reti sastopamais Oļegs Solodovs ir mediju holdinga Baltic Media Alliance (BMA) valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks. Pazīstamākā šajā grupā Latvijā ir televīzijas programma Pirmais Baltijas kanāls (PBK), vēl ir arī NTV Mir Baltic, REN TV Baltic, nedēļas laikraksts MK Latvija un citi, pamatā fokusēti uz krievvalodīgo auditoriju.

Pats Solodova kungs nemaz nenoliedz, ka BMA informācijas plūsmā dominē Kremļa ideoloģijai tuvi viedokļi. Par to gan neesot jāuztraucas, jo krievvalodīgie Latvijā savā mediju patēriņā galvenokārt izmantojot rietumnieciski noskaņotus informācijas avotus. Kur tas redzams? Tāds pētījums drīz tikšot publicēts. Materiāla pasūtītājs ir pats BMA.

Solodova kungs šķendējas, ka kara histērija neļauj mierīgi darboties biznesā. Interesanti, ka Maskavas ietekmi viņš tajā nesaskata. Argumenti lasāmi intervijā un nav pārāk oriģināli. Vienīgā nepareizība esot, ka Krimā, pievienojot to Krievijai, ņēmuši nost privātīpašumus.

BMA valdes priekšsēdētājam ir no dominējošā atšķirīgs viedoklis vairākos mediju vidē aktuālos jautājumos. Piemēram, jauno sabiedriskās TV kanālu krievu valodā… noteikti vajagot. Interesanti. Šķiet, sarunas partneris neliekuļo, kaut dažreiz atbildes pretrunīgas. Piemēram, preses brīvībai nevarot būt robežu, kaut pats zvanot uz studiju un kritizējot žurnālistus par neprofesionāliem sižetiem. Var saprast, ka profesionālisma atbilstību pats arī vērtē.

Vienīgais temats, kur saruna pārlec formālā skopvārdu gultnē, ir attiecības ar Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP), iespējams, vairāku tiesvedībā esošu konfliktu dēļ. Starp citu, intervijā pieminētie Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 19. panta grozījumi, kurus Saeima 18. jūnijā pieņēma otrajā lasījumā, būtiski palielinās NEPLP tiesības un līdz ar to - arī ietekmi. Tie mainīs juridiskos spēles noteikumus Latvijā ne tikai BMA, bet arī citu televīzijas kanālu saimniekiem. Nav izslēgts, ka šeit, nevis lamuvārdu uzskaitē radio ēterā slēpjas īstie NEPLP un virknes politiķu antagonisma cēloņi.

Starp citu, PBK ziņās sižeti, piemēram, par elektroenerģijas tarifiem, nodokļiem un līdzīgām ekonomiskām lietām ir gana profesionāli. Cita lieta ir aizsardzības un ārlietu jautājumi. Kā saka - var diskutēt... Par Ukrainas un Krievijas konfliktu nav nemaz jāiespringst. Šo sektoru dāsni noklāj retranslētā Maskavas TV programma Vremja (Laiks). Vienlaicīgi jāatzīst retranslēto sarunu un izklaides šovu augstā kvalitāte.

Latvijas mediju vidē dominē citi notikumi un skandāli - NEPLP un Saeimas attiecību stress, LTV un MTG grupas saspīlētās attiecības, nenormatīvā leksika LR5… Tikmēr BMA holdinga mediji darbojas klusu, mierīgi un cenšoties publiski neskandalēt. Šīs replikas un intervijas uzdevums nav vērtēt - tas labi vai slikti. Uzdevums ir uz to norādīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?