Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Rīgas galvenajam arhitektam Dripem pašvaldības dome iedod vilka pasi

Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Jānis Dripe visai negaidīti palicis bez darba - Rīgas dome ar viņu nav pagarinājusi līgumu, kas beidzās 28. februārī. Pretrunīga informācija ir par domes tālāko rīcību - vai nu uz galvenā arhitekta vietu izsludinās konkursu, vai arī Rīgas pilsētas arhitekta biroju varētu likvidēt, pievienojot Pilsētas attīstības departamentam.

«No juridiskā viedokļa tas tā varēja būt, jo nolikums paredz, ka galveno arhitektu ieceļ uz pieciem gadiem ar iespēju pagarināt līgumu vēl uz pieciem gadiem. No profesionālā viedokļa man tas bija negaidīti,» Dienai atzina J. Dripe, kurš vēstuli par līguma nepagarināšanu saņēmis pagājušajā nedēļā. Viņš uzskata, ka kopā ar kolēģiem bija radīta savstarpējās uzticēšanās un profesionālisma gaisotne. «Es būtu gandarīts, ja darba devējs būtu izrunājies ar mani par savu lēmumu, bet nebija profesionāla izvērtējuma. Darba devējs ir ļoti aizņemts,» izteicās J. Dripe. Viņam ar Rīgas domes vadību bijusi «visnotaļ tikai pozitīva savstarpējās sadarbības pieredze».

Rīgas mēra preses sekretāre Anna Kononova norādīja, ka ir plānots rīkot konkursu, kurā var piedalīties arī J. Dripe. Viņš gan šobrīd nevar pateikt, vai to darīs. A. Kononova arī izteicās, ka «piecus gadus cilvēks ir ieņēmis šo amatu, ir vēlme paskatīties, kas vēl varētu kandidēt». Taču pats Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) intervijā Radio 101 pieļāva, ka galvenā arhitekta biroju varētu likvidēt, lai samazinātu birokrātiju pašvaldībā. Pilsētas galvenā arhitekta pienākumus pašlaik veic viņa vietniece Regīna Bula, kurai arī nāksies izvērtēt biroja turpmākās pastāvēšanas lietderību. Domes opozīcija pieprasījusi Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājam Sergejam Zaļetajevam iekļaut komitejas šīsdienas sēdes darba kārtībā informāciju par Rīgas pilsētas arhitektu biroja turpmākās attīstības plāniem un perspektīvām. S. Zaļetajevs otrdienas vakarā vēl nebija iepazinies ar šo priekšlikumu, tāpēc no komentāriem atturējās, atzīstot, ka viņam pret J. Dripi pretenziju neesot. Viņš arī neatbildēja, vai atbalsta konkursu uz arhitekta vietu vai biroja likvidāciju. Vēstuli N. Ušakovam nosūtījusi kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (Vienotība), aicinot uzticēt arī turpmāk J. Dripem vadīt Rīgas pilsētas arhitekta biroju. Vēstuli mēram nosūtījuši Latvijas Arhitektu savienības padomes priekšsēdētājs Andris Kronbergs, priekšsēdētāja vietnieks Andis Sīlis un Arhitektu savienības valdes priekšsēdētājs Edgars Treimanis. Vēstulē ne vien uzsvērti J. Dripes nopelni, bet arī norādīts, ka viņš nav praktizējošs arhitekts, kas ir svarīgi profesijas ētikas aspektā.

Rīgas domei ne vienmēr ir raksturīgi sludināt konkursu uz amatiem. Piemēram, Īpašuma departamenta direktora amatā bez konkursa pērn apstiprināja ļoti pretrunīgi vērtēto Jūrmalgeitas skandālā iesaistīto Oļegu Burovu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?