Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Sāk ar astoņu ripu krusu

Izcila precizitāte nobeiguma fāzē un laba pašatdeve visas spēles garumā. Pirmsolimpisko kvalifikācijas turnīru Arēnā Rīga Latvijas hokeja izlase iesāka ar 8:1 uzvaru pār Austriju. Komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš iemeta divas ripas un tika atzīts par labāko Latvijas komandā. Otrā grupas spēlē: Vācija - Japāna 5:0. Piektdien: Vācija - Austrija (15.30) un Latvija - Japāna (19.30). Svētdien: Austrija - Japāna (14.00) un Latvija - Vācija (18.00).

Pēc ieraksta protokolā mājinieku statusā bija austrieši, par spīti tam, ka spēle notika uz Arēna Rīga ledus. Austrijas komanda tāpēc arī ieņēma ierasto Latvijas izlases un Rīgas Dinamo soliņu un arī centās spēlēt kā pirmais numurs. Šāda pretinieku izvēle deva iespēju jau 6. minūtē Latvijas izlases galvenajam trenerim Haraldam Vasiļjevam atviegloti nopūsties. Pirms turnīra Vasiļjevs Dienai norādīja, ka pēc 0:3 zaudējuma pārbaudes spēlē Dānijai pārliecības atgūšanai svarīgi būs gūt vārtus. Kā bija paredzējis Latvijas izlases treneris, austrieši mēģināja spēlēt aktīvi, ar diviem uzbrucējiem izdarot spiedienu uz aizsargiem. Ar presingu mūsējie sekmīgi tika galā, un pēc tam jau veidojās vārtu gūšanas iespējas pretuzbrukumos.

Austrijas izlases vārtus vispirms sargāja Dāvids Kikerts, kurš Vīnes Capitals klubā ir otrais numurs un kurš mēdz ieņemt vietu tuvu vārtu līnijai. Šādi spēlējošos vārtsargus nav jācenšas pārspēt ar ripas izspēlēšanu, bet pie pirmās izdevības ir jāmeklē, kuru vārtu stūri vārtsargs ir atstājis nepiesegtu. Kaspars Daugaviņš pirmais ieraudzīja nepiesegtu tālo stūri. Pretuzbrukumos Andris Džeriņš un Ronalds Ķēniņš pamanījās iemest tūvējā stūrī, kas vārtsargam parasti ir jānosedz. Veļot pārmetumu akmeņus austriešu vārtsarga virzienā, jāuzteic arī Latvijas komandas uzbrucēji par izcili precīzajiem metieniem. Vislabāk savas snaipera īpašības apliecināja Daugaviņš. Pēc 1:5 austriešu treneris saprata, ka vārtos Kikerts ir jānomaina ar Dāvidu Madleneru, bet arī viņam nepiesegtu tuvējo stūri sameklēja tik atbildīga turnīra debitants Mārtiņš Dzierkals.

Pieredzējušie izlases spēlētāji vezumu pavilka, taču patiešām solīdu sniegumu parādīja ceturtais trijnieks, kurā kopā ar NHL spēļu praksi ieguvušo Ronaldu Ķēniņu spēlēja gados jaunie hokejisti Rodrigo Ābols un Dzierkals. Šis virknējums arī uzsāka spiedienu Austrijas zonā, pēc kura notika nomaiņa un Daugaviņš guva pirmos vārtus.

Pārliecinošā uzvara, protams, priecē, bet šādās reizēs ir jābūt arī uzmanīgiem. Pēc graujošiem panākumiem itin bieži seko smagas spēles. Jādomā, ka tāda nebūs piektdienas spēle ar Japānu, taču svētdien pretī būs ciets rieksts - Vācija.

Pirmajā turnīra spēlē vācieši atstāja ļoti labu iespaidu, vēlreiz apliecinot, ka viņiem ir patiešām izdevies nokomplektēt spēcīgu komandu. Pēc izdarītajiem metieniem vācieši bija pārāki pār Japānu ar 51:13, bet uzvarēja ar 5:0.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Austrija 1
Latvija 8

(1:2, 0:3, 0:3)
Austrija: Hundertfunds (Gaiers, Herburgers, 17.)
Latvija: Daugaviņš (Indrašis, K. Rēdlihs, 6.), Džeriņš (Dārziņš, maz., 12.), Bukarts (Meija, 26.), Daugaviņš (M. Rēdlihs, Dārziņš, vair., 28.), Ķēniņš (Ābols, K. Rēdlihs, 39.), Indrašis (Daugaviņš, Karsums, 44.), Dzierkals (Ābols, Ķēniņš, 47.), Ābols (Ķēniņš, Bārtulis, 57.)
Latvija: Gudļevskis; Bārtulis - A. Kulda, Indrašis - Daugaviņš - Karsums, K. Rēdlihs - Sotnieks, M. Rēdlihs - Džeriņš - Dārziņš, Reķis - Pujacs, Meija - Girgensons - Bukarts, Dzierkals - Ābols - Ķēniņš, Freibergs, Pavlovs.
Metieni: 23:31 (11:7, 6:13, 6:11)
Sodi: 16-12.

Diena vērtē

Priecēja
Kaspars Daugaviņš
Mārtiņš Dzierkals
Rodrigo Ābols

Der sapurināties
Artūrs Kulda
Oskars Bārtulis
Gints Meija

Labākie: Kaspars Daugaviņš un Tomass Hundertfunds

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?