Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

Sasniedz mērķi, ne sapni

«Šoreiz pievīla realizācija, taču nepamet sajūta, ka labvēlīgas apstākļu sakritības rezultātā pusfinālu varam sasniegt,» pēc pasaules florbola čempionātā Zviedrijā izcīnītās piektās vietas norādīja Latvijas valstsvienības vārtsargs Andis Blinds. Gēteborgā latvieši ceturtdaļfinālā ar 1:6 piekāpās Šveicei, savukārt cīņā par piekto vietu ar 6:1 pieveica Igauniju un ar 4:3 - Norvēģiju. Pirmo reizi vēsturē sasniegt pusfinālu nu jātiecas pēc diviem gadiem, kad pasaules meistarsacīkstes norisināsies Rīgā.

Realizācija un kļūdas

Izšķirošajā spēlē par dalību pusfinālā Scandinavium arēnā Latvijas izlasi gan pievīla ne tikai savu iespēju realizācija, bet arī vairākas rupjas kļūdas laukuma vidusdaļā, pēc kurām Šveices komanda guva pirmos un otros vārtus un turpmāk varēja spēlēt sev ērtā manierē - no aizsardzības. Tā arī pretinieki līdz beigām ieguva pat piecu vārtu pārsvaru. «Domāju, ka nospēlējām ļoti labi, ja vien nebūtu to pāris muļķīgo kļūdu. Bez tām iznākums varēja būt pat ļoti interesants,» pieredzējušais aizsargs Ingus Laiviņš nespēja noslēpt vilšanos balsī. Īpaši jau tādēļ, ka atzina - tieši viņa pieļautais brāķis lielā mērā izšķīris cīņas gaitu. «Uzbrukumā izveidojām momentus, taču neiemetām bumbiņu vārtos. Iemestu un būtu arī lielāka ticība saviem spēkiem. Pretinieks šajā elementā bija labāks, nodrošinot sev drošības sajūtu. Aizsardzība bija diezgan stabila - nedevām pretiniekiem sevi raustīt pa visu zonu.»

Turpinājumā komandas uzdevums bija atgūt piekto vietu, ko latvieši ieņēma trīs čempionātos pēc kārtas, līdz iepriekšējā noslīdēja par pozīciju zemāk. «Mazajā pusfinālā» igauņu priekšrocība bija ilgāks atpūtas laiks pirms spēles, jo Latvijas izlase pret Šveici spēlēja vēlu vakarā. Iespējams, tieši tādēļ pirmajās divās trešdaļās ziemeļu kaimiņi nosargāja neizšķirtu 1:1. Pēc tam Latvijas valstsvienības treneri nolēma pāriet uz spēli ar divām maiņām, krietni palielinot komandas ātrumu, un tas deva rezultātu - pieci gūti vārti ļāva panākt 6:1.

Ceturtajā čempionātā pēc kārtas Latvija cīņā par piekto vietu atkal devās laukumā pret Norvēģiju. Veiksmīga otrā trešdaļa ļāva trešā perioda sākumā panākt 4:1, taču tad norvēģi divus vārtus atguva. «Mazliet par daudz nosēdāmies. Jāatzīst, ka šad tad pat vienkārši metām bumbiņu ārā,» mazliet nokaunējies par totālo aizsardzību, atzina vārtsargs Andis Blinds, taču piebilda, ka mērķis attaisno līdzekļus un tas šoreiz tika sasniegts.

Pēdējās spēlēs par komandas vilcēju uzbrukumā kļuva Mārtiņš Rajeckis, kurš pret igauņiem un norvēģiem guva četrus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli. «Beidzot sanāca metieni. Visu čempionātu metu garām, beidzot trāpīju. Nesasteidzu, tāpēc arī šoreiz iespējas realizēju,» panākumu atslēgu atklāja cēsnieks. Visā turnīrā gan par Latvijas izlases pārliecinoši rezultatīvāko spēlētāju kļuvis Atis Blinds, taču viņam tikai vieni vārti - pārējie deviņi punkti gūti ar rezultatīvām piespēlēm. Ar četriem precīziem metieniem izcēlās Mārtiņš Rajeckis un Artūrs Jurševskis.

Uz tikšanos Rīgā!

Pirms turnīra Latvijas izlases nometnē skaļi par to nerunāja, preses konferencē par uzdevumu izvirzot piektās vietas atgūšanu, taču čempionāta gaitā neviens neslēpa, ka lielais mērķis jau vairākus gadus ir beidzot pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru. «Katru gadu izejam ar domu, ka tajā ceturtdaļfinālā «aizķersimies». Pagājušajā čempionātā it kā pieveicām Čehiju, taču neveiksmīgs sanāca turpinājums. Ir sajūta, ka varam tajā pusfinālā tikt pie labvēlīgas apstākļu sakritības,» uzskata Andis Blinds. Viņš gan piebilda, ka lielāka iespēja būtu, ja čempionāts notiktu katru gadu, jo starpposms ir pietiekami garš, lai komandā notiktu daudz pārmaiņu, turklāt tā laikā nav iespēju gūt šāda līmeņa spēļu praksi. «Ja mums tādā līmenī izšķiroša spēle ir reizi divos gados, tad tā iespēja paliek arvien mazāka.»

Pēc diviem gadiem pasaules spēcīgākie florbolisti pirmo reizi pulcēsies Latvijas galvaspilsētā. Skaidrs, ka tā komandai būs papildu motivācija beidzot sasniegt ilgi gaidīto pusfinālu, taču, lai iespējas palielinātu, regulāri jāgūst augsta līmeņa spēļu prakse gan klubu, gan izlases līmenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Šveice 6
igaunija 1
latvija 4 <

(1:0, 2:0, 3:1)
Pasaules čempionāts, ceturtdaļfināls
Vārti: 9:39 Maurers (Šmokers) 1:0, 20:45 Skalvinoni (Engels) 2:0, 26:06 Fankhauzers (Šmokers) 3:0, 53:21 Mendelins (Bolingers) 4:0, 58:05 Cimmermans (Skalvinoni) 5:0, 58:37 Jurševskis (Blinds) 5:1, 59:03 Cimmermans (t. v.) 6:1
Soda minūtes: 2 - 6
Metieni: 14 - 12
Vārtos: Maiers - Andis Blinds
Labākie: Skalvinoni - Jurševskis
Skatītāji: 2994

Šveice 6
igaunija 1
latvija 4 <

(0:1, 1:0, 0:5)
Pasaules čempionāts, par 5.-8. vietu
Vārti: 4:39 Abramovs (M. Rajeckis) 0:1, 28:18 Voiduma (Nurmi) 1:1, 42:58 M. Rajeckis (Fīrmanis) 1:2, 44:18 Balodis (Blinds, vair.) 1:3, 50:22 M. Rajeckis (Juškēvičs) 1:4, 54:31 Raitums (Balodis) 1:5, 58:11 Raitums (Blinds, t. v.) 1:6
Soda minūtes: 4 - 4
Metieni: 25 - 24
Vārtos: Oige - N. Krūmiņš
Labākie: Tamme - M. Rajeckis
Skatītāji: 180

Šveice 6
igaunija 1
latvija 4 <

(1:1, 2:0, 1:2)
Pasaules čempionāts, par 5. vietu
Vārti: 11:32 Jansons (Olesens) 0:1, 12:47 M. Rajeckis (Juškēvičs) 1:1, 25:36 Balodis (Abramovs) 2:1, 29:21 M. Rajeckis (Juškēvičs) 3:1, 40:23 Laiviņš (Krūmiņš) 4:1, 46:06 Olesens (Eriksens) 4:2, 51:04 Kronbergs (Fauskangers) 4:3
Soda minūtes: 2 - 4
Metieni: 15 - 25
Vārtos: Andis Blinds - Jelsness
Labākie: Atis Blinds - Fauskangers
Skatītāji: 2733

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?