Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Seniori apceļo Alpu ezerus

Skaistajā ceļojumā pa neaprakstāmi burvīgajiem Alpu ezeriem - Mēness, Kīma, Gardas, Komo, Madžores, Oberzē, Unterzē - devos jūlija vidū. Ceļot gribētāju grupa tika nokomplektēta jau pavasarī - biju viens no pēdējiem, kas pieteicās braucienam. Ar Relaks tūri devos ceļā jau trešo reizi, bet šoreiz man negaidīts bija saviļņojošs pārsteigums - katra jauna diena sākās ar kopīgi nodziedātu ceļotāju himnu grupas vadītājas Ivetas vadībā - to sarakstījis Hardijs Madzulis.

Grupā bijām vairāk nekā desmit senioru, bet īpaši pārsteidza 86 gadus vecā Jeļenas kundze, kurai bija problēmas ar pārvietošanos, bet kura paspēja būt gan kalnos, gan ziedošajās pļavās un neatpalika no grupas. Ar kādu iedvesmu autobusā tika skatītas ceļojumu kartes! Tātad bija nopietni gatavojusies mūsu ceļojumam.

Kā Mūzikas skaņās

Pirmajā dienā Lietuvā un Polijā mūs gaidīja brīžiem spēcīgas lietavas, bet otrajā - jau tikšanās ar Mēness ezeru. Šo romantisko vietu savām kāzām izvēlējās fon Trapu ģimene kinofilmā Mūzikas skaņas. Mani apbūra skaistā baznīca. Tālāk devāmies uz Kīma ezeru, lai ezera vidū uz saliņas apmeklētu Ludviga II pili, tad pāri Brennera pārejai, kas savieno Itāliju un Austriju. Nonācām pie Eiropas augstākā tilta - 192 m augstumā atrodas Dienvidtiroles pilsētiņa Briksena, kas dolomītu Alpu piekājē mūs sagaidīja ar termālo baseinu kompleksu. Mums bija jauka pastaiga pa pilsētu ar iespēju safotografēt Ploses kalnu. Uz viesnīcu devāmies 1160 m augstumā, tur varējām izbaudīt nakts burvību kalnos.

Fantastiskās bugenvilijas

Ceturtā diena pagāja kā pasakā - caur vīna kalnu nogāzēm piebraucām pie Gardas ezera, kur mūs gaidīja romantiskā Sirmiones pussala ar ziedošiem oleandru kokiem, dažādu krāsu hortenziju kupenām, un kur tad vēl fantastiskās bugenvilijas!

Izbrauciens ar motorlaivu pa ezeru un lieliskā pelde siltajā Gardas ūdenī patiešām cilvēku dara teju laimīgu.

Tad devāmies uz itāļu vīnu degustāciju privātā saimniecībā un no Leko ar kuģīti izbraucienā pa Komo ezeru - starp cipresēm varējām vērot skaistās bagātnieku villas. Pastaigājām pa Komo pilsētu un devāmies uz Strezu, kur pavadījam divas dienas.

Pirmajā izbraucām ar kuģīti pa Madžores ezeru, apciemojām tajā esošās trīs Borromeo salas, kuras atkal pārsteidza ar krāšņo ziedu daudzveidību. Ar pacēlāju tikām Motarones kalnā - 1491 metra augstumā.

Kur tīrākais gaiss

Septītajā dienā devāmies arvien augstāk kalnos. Ar vilcienu Kūra-Arosa uzbraucām līdz populārajai kūrorta pilsētiņai Arosai 1800 metru augstumā, tad pacēlamies Vaihorna virsotnē 2639 metru agstumā virs jūras līmeņa un varējām baudīt Alpu pļavu burvību, ganības un granīta kalnus.

Viens no dārgākajiem un skaistākajiem kūrortiem ir Leha, ko apmeklējusi gan Monako princese, gan savulaik princese Diāna. Tur bijām arī mēs! Ar pacēlāju devāmies kalnā uz nelielu pastaigu un caur Oberlehu kalnu pļavu takām gājām lejā, pa ceļam iegriežoties krodziņā nobaudīt kaiserschmarrn - ķeizara sacepumu un īstu kafiju. Tālāk jau devāmies uz Minheni, kur varējām apmeklēt slaveno alus krogu Hofbrauhaus, apskatīt pilsētu un vēl mazliet atpūsties pirms ceļa uz mājām. Atceļā iegriezāmies Vācijas mazpilsētā Potenšteinā, kur ierīkoti termālie baseini, atrodas stalaktītu alas, vecākā alus darītava un tīrākais gaiss Vācijā. Visā ceļojumā mūs pavadīja jauks, saulains laiks, kuru atvedām arī uz mājām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?