Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Spēka pietika tikai puslaikam

Divi spēles satura ziņā krasi atšķirīgi puslaiki Latvijas futbola izlases izpildījumā pārbaudes spēlē otrdien Austrijā ar Poliju (0:1) dod gan pamatu aplausiem par acīmredzamajiem uzlabojumiem komandas spēlē, gan raisa bažas par atsevišķu pamatsastāva futbolistu fizisko gatavību visu spēli aizvadīt vienā līmenī.

«Saplīšana» otrajā puslaikā pēdējā laikā diemžēl ir Latvijas izlases vizītkarte. Pret Poliju zaudēti vārti 82. minūtē, 1:1 neizšķirtā pret Grieķiju 84. minūtē izlaista uzvara, pirms gada pret Austriju ielaisti trīs vārti spēles pēdējās 15 minūtēs un zaudēts ar 1:3... Tā jau ir tendence, ko pirms gada izlases treneris Aleksandrs Starkovs skaidroja ar mazpieredzējušu futbolistu ienākšanu valstsvienībā. Gads jau pagājis, bet labāk nekļūst.

Tam gan ir arī objektīvi iemesli. Visticamāk, šoreiz vainojams spēļu prakses trūkums. Vairākiem Latvijas izlases pamatsastāva vīriem klubu sezonas beidzās jau pat pirms mēneša, bet citi vienkārši pēdējā laikā netiek pie teikšanas klubos. Piemēram, Maskavas CSKA pussargs Aleksandrs Cauņa pēdējo reizi ilgāk par 45 minūtēm spēlēja pagājušā gada 27. novembrī jeb vairāk nekā pirms pusgada. Un viņš tāds Latvijas izlasē nav viens.

Taču spēles pirmo puslaiku bija bauda skatīties. Latvijas izlase regulāri apdraudēja Londonas Arsenal vārtsarga Lukaša Fabjanska cietoksni, bet pieredzējušais polis allaž bija vietā. Jau mača trešajā minūtē pēc Alekseja Višņakova centrējuma bumba sešus metrus no poļu vārtiem nonāca pie Artjoma Rudņeva, kurš spēcīgi raidīja bumbu stūrī, bet Fabjanskis Polijas ekstraklases labākā snaipera nodomus nolasīja un bumbu atsita.

Pirmajā puslaikā Latvijas izlase Fabjanska možumu pārbaudīja ne retāk kā poļi Latvijas izlasē debitējušā Pāvela Doroševa meistarību. Pozicionālos uzbrukumos bija redzams, ka Latvijas futbolisti nezina, ko darīt un kam piespēlēt, tāpēc nereti izšķīrās par tālsitieniem. Tas gan nav slikti, sevišķi, ņemot vērā, ka Cauņam, Ivanam Lukjanovam un Oļegam Laizānam ir labi sitieni no distances, taču daži no tiem šķita pārsteidzīgi, kad varēja atrast arī labāku uzbrukuma turpinājumu.

Priecēja Doroševa sniegums, bet aizsardzība nebija līmenī. Produktīvu pielietojumu izlasē Starkovs atrada Aleksandram Fertovam. Skonto pussargs ir labs bumbas atņemšanā, bet manāmi pieklibo viņa piespēļu kultūra un tehnika, tāpēc viņa spēlēšana tā dēvētajā enkura lomā tuvāk aizsardzības līnijai ir loģiska. Papildu aizsardzības spēlētājs Fertova personā deva Ritvaram Ruginam iespējas pieslēgties uzbrukumiem.

Izlases kodols top skaidrs. Nu tas jāiespēlē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvija 0
Polija 1

Pārbaudes spēle Austrijā

Vārti: Sobiehs 82.
Brīdinājumi: Laizāns 45., Ivanovs 70. - Matuščiks 78.
Latvija: Doroševs - Kļava, Ivanovs, Gorkšs, Rugins - Laizāns (Siņeļņikovs 87.), Fertovs - Višņakovs (Perepļotkins 73.), Cauņa, Lukjanovs (Kamešs 73.) - Rudņevs (Gauračs 78.)
Polija: Fabjanskis - Bēnišs, Vasiļevskis, Jodlovecs (Kaminskis 64.), Vojtovjaks - Muravskis, Poļanskis - Mjeržijevskis (Kuharskis 46.), Volskis (Matuščiks 46.), Grosickis - Brožeks (Sobiehs 57.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevajag ar mani sarunāties!

Dziedātāja Zemfira (48) iestājas pret karu, ironizē par savu ārvalstu aģentes statusu, neļaus sevi apklusināt un jau 13. oktobrī atkal uzstāsies Rīgā.

Met ko mezdams, apdomā galu

Ik pa laikam Latvijā veiktajās aptaujās kā vislielākais vides drauds tiek minēti tieši atkritumi dabā. Esam aktīvi dažādu talku un atkritumu vākšanas akciju dalībnieki, un tieši atkritumu šķiro...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?