Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Sporta centra Mežaparks turpmākais liktenis joprojām neskaidrs

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) lēmumu Latvijas Olimpisko vienību (LOV) pēc dažiem gadiem pārcelt no sporta centra Mežaparks uz tenisa centru Lielupe, tādējādi pārtraucot Mežaparka attīstību, sporta nozares pārstāvji uzskata par soli atpakaļ, kas var kaitēt arī sportistu sagatavošanai olimpiskajām spēlēm. Vakar Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēdē deputāti vēlējās dzirdēt ministrijas argumentus, taču skaidrību tā arī neguva.

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis sēdē norādīja, ka joprojām nav saņemta atbilde no IZM par to, kas notiks ar LOV un sporta centra īpašumu laikā, kamēr tiks projektēts un būvēts centrs Lielupe. Tas būs pabeigts tikai 2018. gadā. Viņš atzīmēja, ka šo piecu gadu laikā nedrīkst apstāties sportistu sagatavošana olimpiskajām spēlēm. «Manuprāt, tas, kā patlaban tiek lemts, ir diezgan nesaimnieciski - naudu tagad vairs nedosim, redzēs, kas tur notiks. Pēc kāda laika īpašums varbūt nonāks tādā stāvoklī, ka nebūs vairs izdevīgi to uzturēt,» sacīja Vrubļevskis. Arī LOV valdes priekšsēdētājs Einars Fogelis norādīja, ka šāds lēmums ir solis atpakaļ LOV attīstībā.

Virkne jautājumu ministrijai bija arī komisijas deputātiem. Tā, piemēram, deputāts Jānis Upenieks norādīja, ka joprojām nav skaidrības, kāda būs pievienotā vērtība, attīstot sporta centru Lielupē. Deputātus neapmierināja arī tas, ka Mežaparka attīstībā jau ieguldīts ap 600 000 latu, no kuriem 300 000 - tieši projekta izstrādē.

Skaidrojot situāciju, IZM Sporta un jaunatnes departamenta direktore Ulrika Auniņa-Naumova sacīja, ka vairs netiks īstenots 2007. gadā izstrādātais sporta centra Mežaparks būvniecības projekts, jo tas esot novecojis un galvenokārt paredz plašu administratīvo telpu izbūvi, nevis koncentrējas uz sporta infrastruktūras pilnveidi. Šāds lēmums neietekmēšot LOV darbu - tā varēšot turpināt īrēt telpas, līdz ar to neapdraudot sportistu sagatavošanu olimpiskajām spēlēm. Savukārt lēmumu sporta centru attīstīt tieši Lielupē viņa pamatoja ar to, ka bāze atrodas valsts īpašumā un projekta realizācija šajā vietā iespējama drīzāk nekā, piemēram, Daugavas stadionā. Tāpat, neīstenojot Mežaparka attīstības projektu, finanšu līdzekļus varēšot piešķirt vairāku sporta infrastruktūras objektu rekonstrukcijai un izbūvei citās pilsētās.

Deputāti jau premjeram Valdim Dombrovskim (Vienotība) un izglītības un zinātnes ministram Vjačeslavam Dombrovskim (Reformu partija) nosūtījuši lūgumu skaidrot valdībā pieņemto lēmumu par Mežaparka projekta neturpināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?