Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 8. oktobris
Aina, Anete

Tēmē uz astotdaļfinālu

Latvisks akcents šosezon būs Triobet Baltijas Basketbola līgas (BBL) grupu turnīram, kurā četrpadsmit dalībnieku pulkā būs seši Latvijas klubi. Turnīra trīspadsmitā sezona tiks atklāta otrdien pulksten 18.30 Vidzemes Olimpiskajā centrā, kur Valmiera/Ordo spēlēs ar Rakveres Tarvas, bet pusstundu vēlāk sacensību debitants Ogre/Kumho Tyre uzņems BK Jēkabpils.

Turnīra rīkotāji palikuši pie pēdējās sezonās ieviestās sportiski nevienlīdzīgās sistēmas, grupu turnīru ļaujot izlaist komandām, kuras piedalās Eiropas kausos. Šogad tādas ir pavisam astoņas, tostarp arī BK Ventspils, bet pārējās BBL astotdaļfināla dalībnieces tiks noskaidrotas grupu turnīrā. Noteikts, ka BBL izslēgšanas turnīrā iekļūs katras grupas četras labākās komandas, bet pārējām jācer, ka Eirokausu dalībnieces tiks tālāk savos starptautiskajos turnīros, jo tad dalība BBL tām ies secen. Tā, piemēram, pagājušajā sezonā, kas Baltijas klubiem Eiropā bija itin veiksmīga, no grupu turnīra dalībniecēm tikai viena, Tallinas TTU, nekvalificējās astotdaļfinālam.

Latvijas klubi aktīvi izmanto iespēju BBL iegūt starptautisko spēļu praksi. Pirms trīs gadiem turnīrā iesaistījās BK Jēkabpils, pirms divām sezonām turnīram pievienojās Jūrmala/Fēnikss, bet šogad tajā debitē arī Ogre/Kumho Tyre. Jau piekto gadu Baltijas līmenī nespēlē VEF Rīga, dodot priekšroku dalībai VTB Vienotajā līgā, bet no pārējām Latvijas elites komandām BBL nepiedalās vien Valka/Valga (tā paralēli LBL startē arī Igaunijas čempionātā) un Latvijas Universitāte.

Komandu komplektācija starpsezonā un sniegums pirmajās rudens spēlēs liecina par to, ka visas sešas Latvijas komandas nopietni pretendēs uz dalību izslēgšanas turnīrā, taču tajā diezin vai būs galvenās favorītes cīņās pret ierasti spēcīgajiem Lietuvas klubiem un Igaunijas basketbola līderiem Kalev/Cramo un Tartu.Pagājušajā sezonā, kad pirmo reizi turnīru izlaida FIBA Eiropas kausā tālāk tikušais BBL veterāns BK Ventspils, no Latvijas klubiem vistālāk tika Valmiera/Ordo, kas apstājās pusfinālā un izcīnīja ceturto vietu. Ceturtdaļfinālā tika arī Jēkabpils un Liepājas komandas, kuras piekāpās nākamajiem finālistiem Šiauliai un TU/Rock.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

Triobet Baltijas līga
A grupa: Barons kvartāls, Jūrmala/Fēnikss, Liepāja/Triobet (visi Latvija), Port of Parnu, Avis Rapla (abi Igaunija), Nevežis (Lietuva), Barsy (Kazahstāna)
B grupa: Valmiera/Ordo, Jēkabpils, Ogre/Kumho Tyre (visi Latvija), Rakvere, TTU (abi Igaunija), Pieno žvaigždes (Lietuva), Borisfen (Baltkrievija)
Komandas ar iespēju startēt izslēgšanas turnīrā: Ventspils (Latvija), Tartu, Kalev/Cramo, TLU/Kalev (visi Igaunija), Šiauliai, Vytautas, Lietkabelis, Juventus (visi Lietuva)

Pievērs uzmanību

Baltijas Basketbola līga dibināta 2004. gadā un šoruden sāk savu trīspadsmito sezonu
Lai gan jau vairākus gadus turnīrā nepiedalās Lietuvas basketbola flagmaņi Žalgiris un Lietuvos rytas, tieši lietuvieši triumfējuši vienpadsmit no līdzšinējām divpadsmit sezonām. Vienīgo reizi dienvidu kaimiņi bez titula palika 2013. gadā, kad BK Ventspils finālā pārspēja Prienai
Turnīrā pirmo reizi startēs Baltkrievijas Borisfen, kas, līdzīgi kā kazahu Barsy, spēlēs tikai izbraukumā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?