Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Tirgus placī pircējus gaida arī lielos mīnusos

Gaisa temperatūras pazemināšanās visasāk ietekmē darba ritmu strādājošajiem, kuru darbs norit laukā, ārpus telpām, to vidū tirgus pārdevējiem, sētniekiem un būvstrādniekiem. Ja gaisa temperatūra ir no -10 līdz -18 grādiem pēc Celsija, ārpus telpām drīkst strādāt 80 minūtes un pēc tam vismaz 20 minūtes jāpavada telpās siltumā, bet, ja temperatūra noslīd zem -18 grādiem, ārpus telpām var strādāt 70 minūtes un pēc tam siltumā jāatpūšas vismaz 25 minūtes. To nosaka Ministru kabineta noteikumi.

Rīgas Centrāltirgū ārpus paviljoniem un kioskiem tirgojas tikai nedaudzi pārdevēji, kuru preču klāstā ir galvenokārt rūpniecības preces, daži drosmīgie cer atrast pircējus arī uz galdiem izliktajiem eksotiskajiem augļiem - mandarīniem, ananasiem, granātāboliem. Pārdevēja Elēna stāsta, ka pie darba laukā ziemas dienās ir pieradusi un neesot jau nemaz tik vēss, turklāt «katram darbam jau sava garoza». Ilze piebilst, ka pircēju gan pamaz, tāpēc atrasties tirgū no agra rīta līdz vēlam vakaram neesot vērts. Arī Lidija stāsta, ka aukstā laikā tirgojas no 12 līdz 15 - pašā siltākajā diennakts brīdī, kad arī apmeklētāju tirgū ir visvairāk. Jeļena, kura piedāvā garāmgājējiem krāšņus ananasus, strikti apgalvo, ka sals augļiem neesot kaitējis, tie esot garšīgi, tāpat kā no aukstuma zem segas paslēptie mandarīni.

Centrāltirgus pārdēvēji lielākoties savu darba ritmu regulē paši, bet sētniekiem liela darba daļa jāpaveic agrās rīta stundās. SIA Rīgas namu pārvaldnieks pārstāvis Edgars Akmens stāsta, ka sētnieki strādā parastajā režīmā un ietves un pagalmus tīra un kaisa gan no rītiem, gan novakarēs. «Katrā iecirknī jābūt telpai, kurā sētnieki var ieiet sasildīties, iedzert siltu tēju vai kafiju,» uzsver E. Akmens un piebilst, ka sētnieku bieds ir nevis sals, bet sniega kupenas. Līdzīgi laikapstākļu ietekmi uz darba ritmu vērtē Rīgas satiksmes pārstāvis Viktors Zaķis, kurš arī saka - sals traucē mazāk nekā sniegputenis. «Darbinieki strādā parastajā režīmā. Transportlīdzekļu vadītājiem nav jāuzturas laukā, viņu darbs norit pie stūres. Remontdarbi ielās ziemā netiek veikti. Stāvvietās nauda tiek iekasēta līdz astoņiem vakarā, nakts laikā, kad gaisa temperatūra var noslīdēt zem -20 grādiem pēc Celsija, tur dežuranti neatrodas,» uzsver RS pārstāvis un piebilst, ka salu visvairāk izjūt sabiedriskā transporta biļešu kontrolieri, bet viņiem tiek nodrošināta iespēja laiku pa laikam sasildīties pašvaldības policijas automašīnās. Rīgas pašvaldības policistiem nepārtrauktais ārā uzturēšanās laiks tiek saīsināts un atpūtas laiks siltumā pagarināts, ņemot vērā gaisa temperatūru un vēja ātrumu, informē Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Inese Tīmane.

AVE kurjers pārstāvis Ints Celmaraugs stāsta, ka uzņēmuma kurjeri gatavi strādāt arī aukstā laikā. «Esam rūdīti, zinām, ka no sala pasargā pareiza apģērba izvēle - jābūt siltam, daudzslāņainam apģērbam, apaviem jābūt par lielu, lai var ievilkt vairākas zeķes. Virs zābakiem velkam arī īpašus mokasīnus,» stāsta I. Celmaraugs un piebilst, ka ļoti stiprā salā sūtījumi uz attālākiem Rīgas rajoniem gan tiek nogādāti ar automašīnu, nevis sūtīti ar velokurjeru. Pastiprinoties salam, tiek domāts arī par būvstrādniekiem. «Būvlaukumā jābūt vagoniņam, kurā objektā strādājošie var sasildīties,» uzsver būvuzņēmuma RBSSKALS grupa pārstāve Ivonna Dzelme.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?