Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ugāles pagastā pazudušajai Montai bijis konflikts ar patēvu

Ir pagājušas teju divas nedēļas, kopš Ugāles pagastā pazudusi 15 gadu vecā Monta Reze. Zīmīgi, ka Monta pazudusi, nepagūstot sociālajiem dienestiem izstāstīt konflikta iemeslus ar savu patēvu. No mājām viņa izgājusi, ģērbusies mājas apģērbā, tas liek domāt, ka viņa steigusies. Policija gan par konfliktu uzzināja no Dienas un patēvu vēl nav iztaujājusi.

Kā ūdenī iekritusi - šādu salīdzinājumu lieto Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa nepilngadīgo lietu inspektore Dace Andersone. «Ar meitenes fotogrāfiju apstaigājām draugus, skolu, kopmītnes - nekādas informācijas, kur viņa varētu būt. Pilnīgi nekādu versiju,» stāsta D. Andersone. Pēdējo reizi meitene redzēta mājās 18. februārī ap plkst. 21, pēc brīža viņa, nevienu nebrīdinot, jau bija devusies prom, paņemot līdzi mammas telefonu.

Montas ģimenes māja atrodas tieši pusceļā starp diviem ciematiem - Zlēku un Ugāli. «Nav skaidrs, kurā virzienā meitene devusies. Taču gan līdz vienai, gan otrai tuvākajai apdzīvotajai vietai ir 14 kilometru, un slikts, sniegains grants ceļš ir vienīgais veids, kā turp nokļūt. Pats esmu izbraucis šos kilometrus, tuvākos meža pievedceļus, taču nekā aizdomīga neatradu,» stāsta policijas inspektors Dzintars Indriksons, kurš strādā ar pazudušās meitenes lietu. Pirmdien policija sākusi kriminālprocesu. Viņš negrib ticēt, ka meitene mežā nosalusi vai viņu notriecis auto.

Lai arī meitene iepriekš ir pazudusi no mājām, līdz šim tas nav noticis ilgāk kā pāris dienu nedēļas nogalē. «Viņa nekavēja skolu bez attaisnojoša iemesla, lai arī mācās korekcijas klasē. Bija sabiedriska, taču tādu tuvu draudzeņu, ar kurām viņa visā dalītos, viņai nebija,» pazudušo Montu raksturo viņas klases audzinātāja Irēna Lakše. Arī skolas direktore ir neizpratnē - viņa neesot bijusi uz klaiņošanu tendēts bērns.

Tiesa, izrādās, meitenei bijis konflikts ar patēvu - to Diena uzzināja Ugāles novada sociālajā dienestā. «Runājām, ka meitenei pēc iespējas ātrāk jāatnāk un jāaprunājas ar mums par to,» stāsta dienesta pārstāve Anita Gulbe, kura apstiprina, ka meitenei ir bijušas problēmas, par kurām viņa nav gribējusi runāt vecāku klātbūtnē, bet ar sociālo dienestu pirms pazušanas to izrunāt nepaguva. Policija par šādu pavērsienu bija izbrīnīta. «Pie manis neviens nav vērsies ar informāciju, ka meitenei būtu konflikts ar patēvu. Es viņu pazīstu personīgi. Jā, iedzer, taču nekad neesmu manījis, ka viņš būtu neadekvāts vai agresīvs,» komentē Dz. Indriksons. Ar meitenes vecākiem Dienai sazināties neizdevās, jo, kā minēts, patlaban viņi palikuši bez telefona, ko līdzi paņēmusi Monta. Māte par konfliktu neesot neko minējusi.

Sociālo dienestu uztrauc apstāklis, ka meitene aizgājusi, ģērbusies mājas drēbēs un gumijas zābakos. «Tonakt bija sals, meitene bija ģērbusies neatbilstoši laika apstākļiem,» savu uztraukumu neslēpj A. Gulbe.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?