Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Uzbrukumu maskās izdomāja

Desmitgadīgais Rolands, kurš gūtos apdegumus skaidroja, visticamāk, ar izdomātu stāstu, ka viņu ar benzīnu aplējuši un aizdedzinājuši maskās tērpti pusaudži, pēc izārstēšanās dosies uz atbalsta centru Dardedze Valmierā. Tur otrdien ar vecāku akceptu jau nogādāti divi no Rolanda brāļiem, jo Limbažu bāriņtiesai un sociālajam dienestam radušās aizdomas par emocionālu vardarbību ģimenē. Iespējama arī fiziska bērnu sodīšana.

Šādas bažas Limbažu sociālajiem darbiniekiem radās pēc ģimenes apmeklēšanas un sarunas ar Rolanda astoņus gadus veco brāli. Viņš atbildīgajām iestādēm esot sacījis, ka brālis stāstu par uzbrukumu varētu būt izdomājis bailēs no iespējamā soda. Visiem trijiem ģimenē augošajiem nepilngadīgajiem bērniem sociālā rehabilitācija centrā būs aptuveni mēnesi. Šajā laikā sociālie darbinieki ar bērniem strādās un mēģinās noskaidrot ģimenē notiekošo. Atkarībā no rezultātiem tiks lemts par turpmāko.

Cita versija

Jau ziņots par Neatliekamās palīdzības dienesta svētdien no Limbažiem uz Bērnu slimnīcu Rīgā atgādāto desmitgadīgo zēnu, kurš bija guvis nelielus apdegumus. Tie, kā mediķiem un arī vecākiem neilgi pēc negadījuma stāstījis pats zēns, radušies pēc tam, kad divi pusaudži maskās bija aplējuši viņu ar benzīnu un aizdedzinājuši. Negadījums, pēc zēna teiktā, esot noticis BMX trasē Limbažos. Policija, nopratinot vairākus aculieciniekus, secinājusi, ka negadījums noticis citā, ne zēna norādītajā vietā. Nekāda uzbrukuma maskās neesot bijis. Vairāki draugi vecumā ap desmit gadiem, pēc Limbažu policijā Dienai sacītā, kopā izklaidējušies, ostot benzīnu. Šādu versiju tēvam stāstījis arī negadījumā klātesošais Rolanda astoņgadīgais brālis. Viņš esot teicis, ka brālis apdegumus guvis brīdī, kad pudele ar benzīnu nokritusi zemē, tai pielaista uguns, un Rolands gribējis aizmest pudeli tālāk, Dienai stāstīja zēnu tēvs. Kāpēc zēns izdomājis stāstu par uzbrukumu, tēvam nav saprotams. Agrāk vecāki nemanīja, ka zēns melotu un izdomātu nebijušus notikumus.

Brālis vedina uz aizdomām

Rolanda astoņus gadus vecais brālis, kas arī bija klāt negadījumā, sociālajiem darbiniekiem stāstījis, ka brālis, visticamāk, izdomājis stāstu par uzbrukumu, lai tādējādi izbēgtu no iespējamā soda par izdarībām ar benzīnu. Šo kā ticamāko versiju izvirzījusi arī Limbažu policija. Sīkāk par astoņus gadus vecā puiša sacīto Limbažu bāriņtiesas pārstāve Inta Grīnberga Dienai nevēlējās stāstīt, vien norādīja, ka tieši pēc šīs sarunas sociālajiem darbiniekiem radušās aizdomas par iespējamo vardarbību ģimenē. Mazāk šobrīd ir aizdomu par fizisku, vairāk - par emocionālu vardarbību ģimenē. Tā, pēc I. Grīnbergas sacītā, var izpausties, piemēram, atstājot bērnus novārtā, kliedzot uz bērnu, kauninot, pazemojot, apsaukājot u. tml. Tēva viedokli par sociālo dienestu aizdomām Dienai neizdevās noskaidrot, kad mēģināja ar viņu pa telefonu sazināties vēlāk, jo viņš uz zvaniem vairs neatbildēja. Tad sociālie darbinieki divus bērnus jau bija aizveduši uz atbalsta centru.

Dzīvo trūcīgi

Iepriekš sazvanīts, bērnu tēvs stāstīja, ka ģimenē aug pieci bērni - desmitgadīgais Rolands un astoņus gadus vecais brālis esot pašu bērni, bet pārējie - audžubērni. Ģimene dzīvojot «labiekārtotā dzīvoklī», izvairīgi par materiālo pusi noteica bērnu tēvs. Ģimene, pēc I. Grīnbergas sacītā, šogad lūgusi pabalstu, un tai piešķirts trūcīgās statuss; tā nav sociāli nelabvēlīga un līdz šim sociālo darbinieku redzeslokā nav nonākusi. Reiz ģimene nonākusi uzskaitē, kad viens no bērniem 2006. gadā bija izdarījis sīku pārkāpumu. Taču pēc gada tā no uzskaites noņemta. Tagad divi no bērniem jau esot pilngadīgi, līdz ar to krīzes centrā nonāks pārējie trīs. Ja ir aizdomas par vardarbību ģimenē, tad līdz apstākļu noskaidrošanai, pēc I. Grīnbergas sacītā, nav citas izejas kā bērnus no ģimenes izolēt. Otrdien centrā nogādāts astoņgadīgais un 14 gadus vecais brālis, bet pats Rolands viņiem sekos pēc izārstēšanās. Kad zēns tiks izrakstīts - to pagaidām Bērnu slimnīcā nevarēja pateikt. Gūtie apdegumi ir nelieli un virspusēji, un rētas, visticamāk, nepaliks, sacīja slimnīcā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?